Connecteu-vos amb nosaltres

Tabac

Per què la política de la UE sobre control del tabac no funciona

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 65% dels fumadors de la Unió Europea creu que els responsables de la presa de decisions de la UE no tenen en compte l'impacte sobre els fumadors a l'hora de decidir les normes i regulacions sobre tabac i productes que contenen nicotina. A més, el 66% dels adults de la població general d'Europa estan d'acord que organitzacions com la UE i l'OMS haurien de centrar-se més en la reducció de danys animant els fumadors a utilitzar productes menys nocius en lloc d'intentar eliminar del tot el consum de tabac, escriu l'editor polític Nick Powell..

Els resultats d'una nova enquesta publicada per Povaddo revelen que hi ha una àmplia acceptació entre els europeus que les alternatives sense fum, com els cigarrets electrònics i el tabac escalfat, són maneres raonables de deixar de fumar i que la UE hauria de considerar acuradament l'impacte de qualsevol impost sobre ells. Dos terços (66%) dels adults enquestats a Europa creuen que es pot animar als fumadors a canviar a alternatives provades científicament gravant aquests productes a una taxa més baixa que els cigarrets, però encara prou alt com per desincentivar el seu ús per part dels joves o dels no fumadors.

Realitzada per la firma independent d'investigació d'opinió pública Povaddo per a Philip Morris International (PMI), l'enquesta a més de 14,000 adults en 13 estats membres de la UE i Ucraïna mostra com els europeus tenen opinions fermes sobre com els governs haurien de tractar aquests productes, tant a nivell a nivell nacional i en el conjunt de la UE:

o Els fumadors adults han de rebre informació precisa i científicament acreditada que les alternatives sense fum als cigarrets són menys arriscades que seguir fumant, encara que aquestes alternatives no estiguin lliures de risc (69%).

o Els governs poden ajudar a millorar la salut pública aprovant polítiques que animen els fumadors adults que no deixen de fumar del tot a canviar a alternatives innovadores sense fum que tenen el potencial de ser menys perjudicials que seguir fumant (67%).

o La UE hauria de dedicar temps i recursos a eradicar el tabaquisme encoratjant tots els fumadors a deixar de fumar completament o canviar a una alternativa menys arriscada demostrada científicament (67%).

"Aquests resultats de l'enquesta suggereixen que hi ha una desconnexió entre els responsables polítics i els ciutadans que governen i representen pel que fa a la política del tabac", va dir el president de Povaddo, William Stewart. "L'enfocament polític de la UE sembla més centrat en un objectiu poc realista, l'eradicació completa del consum de nicotina".

anunci

En canvi, em va dir, el públic d'arreu d'Europa és àmpliament receptiu al concepte de reducció del dany del tabac, la idea d'allunyar la gent dels cigarrets a aquestes alternatives menys nocives provades científicament, com els cigarrets electrònics, les bosses orals de nicotina o el tabac escalfat. productes.

El problema és dels responsables polítics. “Ells ho veuen com una situació o bé, o fumes o no fumes. És una manera de pensar molt obsoleta perquè hi ha alguna cosa al mig, hi ha productes alternatius... que no estaven disponibles fa 20 anys. A mesura que el públic aprèn cada cop més sobre aquests productes, de fet és molt receptiu a aquesta idea de simplement animar [els fumadors] a abandonar el producte que saben que és el més nociu, que són els cigarrets”.

L'enquesta també va mesurar les actituds davant el comerç il·lícit de cigarrets de contraban i falsificats, impulsat per l'atracció d'evadir impostos elevats. Als diferents països de la UE enquestats, el 60% de les persones veuen el comerç il·lícit com un problema dins del seu país.

"El públic entén la broma sobre el comerç il·lícit", em va dir William Stewart. Saben que el comerç il·lícit dificulta la reducció de les taxes de tabaquisme en general, realment no fa res per protegir els joves del tabaquisme, saben que pot provocar delictes i problemes de seguretat”.

D'aquests catorze països enquestats, cinc destaquen com més propensos a afirmar que el seu país té un problema amb el comerç il·lícit, Grècia, Lituània, Croàcia, Romania i França. Els francesos en particular tenen raó en haver notat que el seu país té un problema que s'està descontrolant.

“França és realment el fill problema d'Europa pel que fa al tema del comerç il·lícit. Estan perdent una quantitat absolutament massiva d'ingressos fiscals”, va explicar William Stewart. El 2021, va registrar un augment del 33% en el consum de cigarrets falsificats, el més alt de la UE.

“França segueix sent el mercat il·lícit més gran de la UE amb un consum total de 15 milions de cigarrets il·lícits consumits. Comprèn el 29% del consum total de cigarrets, només es va situar en el 13% el 2017. Val la pena cridar l'atenció a França perquè és un país més gran amb una economia més gran i, per tant, realment destaca com a especialment problemàtic”, ha afegit.

Va descriure França com un país que sembla haver perdut de vista els seus objectius de política del tabac, ja que els ministres "continuen aplicant impostos més alts una vegada i una altra", presumiblement tant per augmentar els ingressos com per reduir les taxes de tabaquisme. "No estan aconseguint cap d'ells. Els índexs de tabaquisme no estan disminuint i, com que el mercat il·lícit s'està fent més gran, realment no treuen cap benefici dels ingressos fiscals més elevats.

"Els problemes del tabac, admeto plenament, no estan en el radar de la gent. No és una cosa en què pensen molt sovint, però això no vol dir que no sigui un tema important. És fàcil que els legisladors i els responsables de la presa de decisions passin per alt l'actitud pública sobre el tema perquè no ho parlen gaire.

“Ser fortament antitabac i pensar que pots anotar punts polítics amb això és un pensament polític molt antic. Hi havia veritat en això en termes generals, potser fa 20 anys. Hi va haver molta animadversió i hostilitat cap a la indústria del tabac, sens dubte a la dècada dels noranta, potser a principis dels anys 1990... que va passar a més ambivalència".

El problema, va reiterar William Steward, és que el pensament dels líders polítics no s'ha posat al dia. “Fa dues dècades estan atrapats, pensant que ser antitabac els suposarà punts polítics. La realitat és que el públic és més aviat obert de ment que cal que hi hagi algun altre enfocament a la política del tabac.

"Hi ha mil milions de fumadors al planeta i la realitat és que mil milions de persones no deixaran de fumar en cap moment de la nostra vida. Hem de buscar solucions i enfocaments alternatius.

Considera que els productes alternatius són l'única manera viable d'aconseguir els beneficis per a la salut de la reducció del tabaquisme i d'abordar el comerç il·lícit. “Una vegada que la gent comenci a consumir un producte a un preu més baix, com el faràs tornar al mercat legal? Parlem de cigarrets en gran part quan parlem del mercat il·lícit, si es poden incentivar a alternatives més o menys nocives, on hi ha algun diferencial fiscal, hi podria haver alguna esperança”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències