Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

El lliurament de medicina forense #CBRN del segle 22nd

COMPARTIR:

publicat

on

TNO - imatge 5No hi ha dubte que Europa es troba sota una amenaça quotidiana del terrorisme i la possibilitat que això s'escalfi en un atac d'agents químics, biològics, radiològics o nuclears (CBRN) també sembla augmentar.. Les forces policials (i d'altres) han anat millorant la seva capacitat per detectar aquests atacs, però fins que aquests atacs es materialitzin, les habilitats necessàries per processar els individus que hi ha darrere encara quedaran endarrerides amb l'òptima, escriu Claudine Weeks.

Per assegurar un processament caldrà veure l'exitós interrogatori de proves, ja sigui en una escena del crim contaminada amb agents CBRN o dels mateixos agents al laboratori. Aquesta és una part absolutament vital de la defensa CBRN i, actualment, la investigació forense es veu obstaculitzada per la manca de protocols i formació per dur a terme anàlisis forenses sobre materials contaminats CBRN.

La caixa d'eines forense integrada genèrica per a CBRN, o GIFT CBRN, el consorci, finançat pel setè programa marc de la Comissió Europea, està dissenyat per tancar les moltes llacunes inherents a aquesta complexa àrea i proporcionar una capacitat integrada d'aplicació de la llei CBRN de classe mundial.

El consorci GIFT està desenvolupant la caixa d'eines forenses més avançada per a incidents CBRN del món. Mitjançant la cooperació d'agències de recerca d'arreu d'Europa, els primers responsables, els industrials i els experts en la matèria, la caixa d'eines proporcionarà una capacitat millorada en tres àrees clau de la investigació forense CBRN:

 • Procediments, mètodes de mostreig i detecció d'agents CBRN a l'escena del crim.

 • Mètodes tradicionals de laboratori forense per tractar proves contaminades.

 • Mètodes de laboratori per perfilar els agents CBRN alliberats en un incident.

  anunci

El projecte pretén ajudar els investigadors forenses que busquen maneres de millorar i desenvolupar el seu treball i tècniques. El consorci GIFT ho fa treballant amb petites i mitjanes empreses (pimes) i investigadors fora de l'àmbit de la forense per veure on es podrien aplicar noves i innovadores tecnologies al nínxol de món de la forense CBRN.

Mirant més enllà del sector forense, el projecte pretén mantenir les habilitats i els coneixements al dia amb altres indústries i aprendre de les seves idees i reptes. El consorci està format per col·legues de tota una varietat d'indústries per ajudar a portar la investigació forense CBRN al següent nivell.

Un dels reptes que s'estan explorant al projecte és la millor manera de permetre als científics fer més treball directament a l'escena del crim: mesurar i gravar amb més seguretat a l'escena del crim perquè el laboratori es quedi amb el treball de gamma alta per fer. Els investigadors de GIFT han estat desenvolupant tecnologies, mètodes i instruments a l'escenari perquè els científics ho facin'No he de portar tants materials contaminats als laboratoris, a més de buscar maneres de dur a terme la investigació forense tradicional sobre els materials contaminats.

Alguns dels problemes específics de la realització d'anàlisis forenses en un entorn contaminat estan sent explorats pel consorci mitjançant el desenvolupament de noves metodologies i tecnologies que permetran als investigadors forenses realitzar anàlisis millorades a l'escena del crim CBRN. Algunes de les innovacions que s'estan explorant inclouen:

 • Sensors nous per a agents químics i biològics.

 • Detecció de partícules que emeten alfa mitjançant UV.

 • Desenvolupament de mètodes de descontaminació que no afectin els rastres forenses.

 • Microanalítica en xip per detectar agents d'interès.

 • Signatures d'atribució d'agents químics, biològics i radiològics.

 • Un currículum d'educació i formació.

El líder del projecte GIFT, Ed Van Zalen, director de programes CBRN de l'Institut Forense dels Països Baixos, va dir: "GIFT és només un pas, un cop finalitzat aquest projecte, el treball continuarà i buscarem finançament per a més investigació i desenvolupament.

"El repte per a Europa és que no tots els països tenen les mateixes capacitats forenses CBRN disponibles. El meu objectiu per a GIFT és que l'utilitzem per establir un estàndard d'or a tot Europa i elevar el llistó perquè cada país sigui capaç de desenvolupar una capacitat bàsica mínima per a la investigació forense CBRN", va dir.

Com que els socis del consorci estan explorant nous procediments, tecnologies i tècniques que permetran als equips forenses dur a terme treballs en circumstàncies molt difícils, ja sigui mitjançant processos de descontaminació o de contenció, un dels aspectes addicionals és la formació sobre com dur a terme aquests nous processos. Un element clau del projecte GIFT és la realització d'exercicis de formació i després utilitzar les lliçons apreses d'aquests per desenvolupar un currículum, un programa d'educació i formació que ajudi a donar suport a la implantació de la caixa d'eines a tota la UE.

El primer exercici de formació va tenir lloc a finals de l'any passat al Fire Service College de Moreton-in-Marsh al Regne Unit i va analitzar la part radiològica del projecte, els processos de prova i els protocols que s'han desenvolupat dins del projecte. Hi ha altres dos exercicis previstos a principis d'any, a Bèlgica i als Països Baixos.

El projecte GIFT de tres anys conclourà a finals d'aquest any, però s'espera que moltes de les idees i projectes d'investigació desenvolupats al seu interior siguin avançats pels països i que condueixin a una millora de la capacitat forense CBRN a tot el món. Europa. Molts resultats del projecte estan disponibles per a les agències acreditades, i els interessats també ho haurien de fer clica aquí o contacte [protegit per correu electrònic].

El consorci està format per 21 socis, d'arreu d'Europa

 • The NFI - Països Baixos

 • Universitat de Tyndall - Irlanda

 • TNO - Holanda

 • RIVM - Països Baixos

 • M2L - Regne Unit

 • Falcon Communications - Regne Unit

 • FERA – Regne Unit

 • AWE - Regne Unit

 • STUK - Finlàndia

 • FOI - Suècia

 • NFC - Suècia

 • Analitzar el coeficient intel·lectual - Irlanda

 • NICC - Bèlgica

 • RMA - Bèlgica

 • aplicacions espacials - Bèlgica

 • JRC-ITU – Espanya

 • CEA - França

 • ètiques - Espanya

 • RAMEM – Espanya

 • LQC – Espanya

 • Nanobiz - Turquia

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències