Connecteu-vos amb nosaltres

Eurobaròmetre

Eurobaròmetre: els europeus mostren suport als principis digitals

COMPARTIR:

publicat

on

D'acord amb una Eurobaròmetre especial Enquesta realitzada al setembre i octubre de 2021, una aclaparadora majoria de ciutadans de la UE creu que Internet i les eines digitals tindran un paper important en el futur. A més, una gran majoria considera útil que la Unió Europea defineixi i promogui els drets i els principis europeus per garantir una transformació digital reeixida.

  1. Importància del digital en la vida quotidiana

Els resultats de l'enquesta mostren que més de vuit de cada deu europeus (81%) creuen que l'any 2030, les eines digitals i Internet seran importants a les seves vides. Més del 80% dels ciutadans de la UE creu que el seu ús comportarà almenys tants avantatges com desavantatges. Tot i que només una petita minoria (12%) espera més desavantatges que avantatges de l'ús d'eines digitals i Internet per al 2030.

  1. Preocupacions sobre danys i riscos en línia

Més de la meitat (56%) dels ciutadans de la UE enquestats van expressar la seva preocupació pels ciberatacs i els delictes cibernètics, com ara el robatori o l'abús de dades personals, el programari maliciós o el phishing. A més, més de la meitat (53%) d'ells també va indicar preocupar-se per la seguretat i el benestar dels nens en línia, i prop de la meitat (46%) dels ciutadans de la UE es preocupen per l'ús de dades i informació personals per part d'empreses o públics. administracions. Al voltant d'un terç (34%) dels ciutadans de la UE es preocupen per la dificultat de desconnectar i trobar un bon equilibri entre la vida en línia i fora de línia, i al voltant d'un de cada quatre (26%) els preocupa la dificultat d'aprendre noves habilitats digitals necessàries per tenir una vida activa. part de la societat. Finalment, aproximadament un de cada cinc (23%) ciutadans de la UE van expressar la seva preocupació per l'impacte mediambiental dels productes i serveis digitals.

  1. Necessitat de més coneixement dels drets en línia

Segons els resultats de l'enquesta, la majoria dels ciutadans de la UE creuen que la UE protegeix bé els seus drets en l'entorn en línia. Encara un nombre significatiu (gairebé el 40%) dels ciutadans de la UE no són conscients que els seus drets com la llibertat d'expressió, la privacitat o la no discriminació també s'han de respectar en línia, i en sis estats membres de la UE, més de tres de cada quatre pensen per aquí. No obstant això, una gran majoria de ciutadans de la UE considera útil conèixer més sobre aquests drets.

  1. Suport a la declaració sobre principis digitals

Una gran majoria (82%) dels ciutadans de la UE considera útil que la Unió Europea defineixi i promogui una visió europea comuna sobre els drets i principis digitals. Aquests principis haurien de tenir implicacions concretes per als ciutadans, per exemple nou de cada deu (90%) estan a favor d'incloure el principi que tothom, incloses les persones amb discapacitat o en risc d'exclusió, s'hauria de beneficiar de serveis públics digitals de fàcil accés i fàcils d'utilitzar. . La gent vol estar clarament informada sobre els termes i condicions que s'apliquen a la seva connexió a Internet, poder accedir a Internet mitjançant una connexió assequible i d'alta velocitat i poder utilitzar una identitat digital segura i fiable per accedir a una àmplia gamma de serveis en línia públics i privats.

Propers passos

El resultat d'aquesta primera enquesta Eurobaròmetre ajudarà a desenvolupar la proposta de declaració europea sobre drets i principis digitals del Parlament Europeu, el Consell i la Comissió. La Declaració promourà una transició digital modelada pels valors europeus compartits i per una visió centrada en l'ésser humà del canvi tecnològic.

anunci

Després d'aquesta primera enquesta, es planificarà una sèrie recurrent d'enquestes de l'Eurobaròmetre anualment (a partir del 2023) per recollir dades qualitatives, basades en la percepció dels ciutadans sobre com s'apliquen els principis digitals, un cop recollits a la Declaració, a la UE. .

Fons

L'Eurobaròmetre especial (518) investiga la percepció dels ciutadans de la UE sobre el futur de les eines digitals i d'Internet, i l'impacte esperat que Internet, productes, serveis i eines digitals tindran en les seves vides l'any 2030. Es va realitzar entre el 16 de setembre. i el 17 d'octubre de 2021 mitjançant una combinació d'entrevistes en línia i presencials, sempre que sigui possible o factible. Es van entrevistar 26,530 enquestats dels 27 estats membres de la UE.

El 9 de març de 2021, la Comissió va exposar la seva visió de la transformació digital d'Europa per al 2030 a la seva Comunicació sobre Brúixola digital: la via europea per a la dècada digital, i va proposar recopilar un conjunt de principis digitals que incorporin la via europea per a la transformació digital i guiïn la política de la UE en matèria digital. Això cobreix àmbits com l'accés als serveis d'Internet, a un entorn en línia segur i de confiança i als serveis públics i administració digitals centrats en l'ésser humà, així com les llibertats en línia. 

A partir d'això, el setembre de 2021, la Comissió va proposar un marc de govern sòlid per assolir els objectius digitals en forma d'un Camí cap a la dècada digital.

La Comissió també va dur a terme una consulta pública oberta sobre els principis digitals, que va tenir lloc del 12 de maig al 6 de setembre de 2021. resultats d'aquesta consulta va mostrar un ampli suport per part dels enquestats als principis digitals europeus. La consulta va rebre 609 respostes, de les quals un 65% eren de ciutadans i un 10% d'organitzacions de la societat civil.

Més informació

Informe de l’Eurobaròmetre

Brúixola digital: la via europea per a la dècada digital

Comunicació en el camí cap a la dècada digital

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències