Connecteu-vos amb nosaltres

protecció al consumidor

Millor protecció del consumidor: noves normes de la UE per als productes defectuosos 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La UE vol actualitzar les normes existents per als productes defectuosos per protegir millor els consumidors i mantenir-se al dia amb el desenvolupament de noves tecnologies., Economia.

L'actual Directiva de Responsabilitat per Productes es va adoptar fa gairebé 40 anys. El setembre de 2022, la Comissió Europea va publicar una proposta adaptar les directrius per abordar els avantatges tecnològics que poden tenir els productes més nous.

L'objectiu de la directiva revisada és establir normes uniformes per als països de la UE, garantir el bon funcionament del digital i economia circular i ajudar les víctimes de productes defectuosos a obtenir una compensació més justa.

Àmbit de les normes de responsabilitat revisades

Per reflectir millor els canvis en el món digital i verd, la definició existent de producte s'ha d'ampliar per incloure actualitzacions de programari, intel·ligència artificial o serveis digitals, com ara robots, drons o sistemes de casa intel·ligent.

Al mateix temps, les regles revisades exclouen de l'abast el programari lliure o de codi obert, ja que aquest programari es basa en les millores dels usuaris. Això vol dir que els desenvolupadors no es poden fer responsables dels danys, que poden ser causats per altres usuaris.

Com és la UE compromesos amb ser més sostenibles, els productes s'han de dissenyar per ser més duradors, reutilitzables, reparables i actualitzables. Les normes de responsabilitat també s'han de modernitzar per als models de negoci de l'economia circular per garantir que siguin clars i justos per a les empreses que modifiquen substancialment els productes.

anunci

Dany

Actualment, la directiva només reconeix els danys físics com a motiu legítim per reclamar una indemnització. D'acord amb la nova normativa, es podrà sol·licitar una indemnització per danys psicològics reconeguts mèdicament, que requereixin teràpia o tractament mèdic.

També es pot reclamar una indemnització per la destrucció o la corrupció irreversible de dades, com ara l'eliminació de fitxers d'un disc dur. Tanmateix, la pèrdua ha de superar els 1,000 €.

Responsabilitat

Segons la proposta de la Comissió, el període de responsabilitat hauria de ser de 20 anys.

El Parlament vol ampliar el període de responsabilitat a 30 anys en alguns casos en què els danys són visibles després d'un període de temps més llarg.

Segons la directiva revisada, sempre hi hauria d'haver algú a la UE que pugui ser considerat responsable dels danys causats per un producte defectuós, fins i tot si el producte es va fabricar fora de la UE. Aquest pot ser l'importador del producte o un representant del fabricant. Si no hi ha cap negoci responsable, els consumidors podrien ser compensats a través de sistemes nacionals.

Procediment de compensació més clar

El Parlament pretén simplificar el procediment per demostrar que un producte era defectuós, va causar danys i hi ha motius raonables per reclamar una indemnització.

Els eurodiputats volen que les autoritats nacionals de protecció del consumidor proporcionin orientació i informació per a les reclamacions d'indemnització d'una manera fàcilment accessible i entenedora.

Els consumidors que han patit danys poden sol·licitar als tribunals nacionals que ordenin als fabricants que revelin proves que puguin ajudar amb la seva reclamació d'indemnització.

A la directiva vigent, el llindar mínim de danys per reclamar una indemnització és de 500 €. El Parlament suggereix cancel·lar el llindar perquè els consumidors puguin demostrar la defectivitat com a possible causa de dany per a qualsevol producte.

Defectivitat

El Parlament considera que un producte s'ha de considerar defectuós quan no és segur per al consumidor mitjà.

Els defectes poden estar relacionats amb el disseny d'un producte, característiques tècniques i instruccions, el seu ús previsible, efectes que altres productes poden tenir sobre el producte defectuós, tenint en compte la seva vida útil, o la seva capacitat d'aprenentatge continuat.

Propers passos

Després d'una informe conjunt pel Parlament comitè d'assumptes legals i la comitè de mercat interior i protecció del consumidor, el Parlament va aprovar la seva posició sobre les normes revisades l'octubre de 2023. Això servirà de base per a les negociacions amb els països de la UE sobre la forma final de la legislació.

Llegiu més sobre la com la UE vol potenciar la protecció dels consumidors.

Normes de responsabilitat de la intel·ligència artificial

La UE també està treballant en les normes al respecte responsabilitat de la intel·ligència artificial, que complementaria la Directiva de responsabilitat del producte revisada i abordaria millor els danys causats per un comportament il·legal dels sistemes d'IA, com ara les violacions de la privadesa o els danys causats per problemes de seguretat.

Més informació sobre com la UE vol regular l'ús de la IA.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències