Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

SIBUR té previst reciclar fins a 100,000 tones de residus plàstics a l'any

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Aquest mes, funcionaris dels estats membres de l'ONU es reuniran a Ottawa per discutir el progrés en l'elaboració d'un tractat global legalment vinculant per combatre la contaminació per plàstics, que s'espera que estigui finalitzat a finals de 2024.

No hi ha plans per prohibir completament el plàstic. És una matèria primera indispensable per a la producció d'envasos per molts motius, com ara el seu cost, durabilitat, propietats de barrera, lleugeresa, etc. Es tracta de millorar el reciclatge dels residus plàstics, reciclar-ne més i evitar que contamini el medi ambient i els oceans del món. Augmentar l'ús de plàstic reciclat en la producció de nous béns requereix mecanismes d'R+D i d'inversió.

Rússia continua sent un participant important en les discussions sobre els problemes ambientals globals. Ha adoptat un projecte nacional anomenat Economia circular, que consisteix a classificar el 100% dels residus sòlids domèstics l'any 2030 i utilitzar el 50% de matèries primeres secundàries, inclosos els residus de plàstic reciclat, en la producció de nous béns.

SIBUR, el major productor de polímers i cautxús de Rússia, va ser una de les primeres empreses del país a utilitzar residus d'envasos de plàstic en el procés de producció. Com a empresa socialment i mediambientalment responsable, SIBUR inverteix en projectes de recollida i reciclatge de residus plàstics a tota Rússia. L'estratègia de desenvolupament sostenible de SIBUR demana el reciclatge de fins a 100,000 tones de residus plàstics a l'any mitjançant projectes i col·laboracions internes. Aquesta xifra es podria assolir el 2025.

Sota la seva marca Vivilen, l'empresa produeix tota una família de polímers que contenen plàstic reciclat per a diverses aplicacions: qualitat alimentària (rPET), no alimentària (rPO) i decoració de la llar (rPS). Les empreses russes responsables amb el medi ambient compren ampolles de plàstic i mobles de plàstic fets amb polímers ecològics de SIBUR amb contingut de plàstic reciclat.

Només la producció de grànuls de rPET Vivilen permet reciclar fins a 1.7 milions d'ampolles de plàstic a l'any, utilitzant unes 55,000 tones de residus en la producció. SIBUR també recicla pots de polietilè de baixa densitat, ampolles de xampú, tapes de poliestirè per a tasses de cafè i altres productes de polímer.

Per promoure el consum responsable i la recollida selectiva de residus plàstics, SIBUR implementa projectes amb socis. Per exemple, recull ampolles de plàstic usades en esdeveniments esportius: maratons i partits de futbol i bàsquet. Es van utilitzar ampolles de plàstic reciclades per crear el Jögel Ecoball 2.0, que aquesta temporada es va convertir en la pilota oficial de la VTB United League, la lliga de bàsquet estrena de Rússia i alguns països veïns, i va rebre la certificació de més alt nivell de la Federació Internacional de Bàsquet.

anunci

SIBUR té com a objectiu augmentar el nombre de projectes de reciclatge de plàstics en què participa i millorar la seva tecnologia. El desenvolupament de tecnologies innovadores de reciclatge de productes químics a Rússia té el potencial de fer que el cicle de reciclatge dels residus dels consumidors sigui pràcticament infinit. L'any 2024, SIBUR té previst prendre una decisió d'inversió en la construcció d'una planta de termòlisi per al reciclatge de productes químics. Aquest mètode permet descompondre completament els residus plàstics, convertint-los en matèries primeres d'hidrocarburs que es poden reutilitzar per produir materials polimèrics, fins i tot per a aplicacions alimentàries.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències