Connecteu-vos amb nosaltres

EU

UE ha de demostrar que parla seriosament sobre no comerç amb Tailàndia

COMPARTIR:

publicat

on

ce138cec18d6fc972869129f23cdf0480245c2c2Opinió de James va dibuixar

Tenint en compte l 'entusiasme actual per aprofitar les oportunitats comercials de l' ASEAN, com ara Tractat de Lliure Comerç (TLC) signat recentment entre entre la UE i Vietnam i la El govern del Regne Unit accepta activament un acord comercial UE-ASEAN, un podria ser perdonat per creure que tot és positiu en l'àmbit de les negociacions comercials amb els països de l'ASEAN.

No és així: ara la UE té una oportunitat que ha d'aprofitar ara per demostrar a Tailàndia que el seu historial actual sobre tràfic d'éssers humans, repressió antidemocràtica, abusos dels drets humans als vaixells pesquers i la reelaboració de la seva pròpia Constitució és completament inacceptable. ara és el moment que la UE adopti una posició molt més dura sobre les importacions comercials de Tailàndia per demostrar que significa negoci.

Al maig de 2014, els militars prenguin el poder a Tailàndia significava que l'Acord de Col·laboració i Cooperació (ACC) que havia estat rubricat proporcionar un marc ampli i ambiciós per a les relacions UE-Tailàndia i obrir àmplies oportunitats per a desenvolupar la cooperació ja no podia ser signat per la UE fins a un govern democràticament elegit era al seu lloc. El Consell ha adoptat conclusions sobre 23 2014 juny exigint que la junta de Tailàndia, encapçalada pel general Prayuth Chan-ocha, restabliri, amb urgència, el procés democràtic legítim i la Constitució, mitjançant eleccions creïbles i inclusives.

Almenys la Unió Europea va actuar ràpidament amb algunes mesures punitives, però els últims intents de la junta de reforma constitucional representen una amenaça a llarg termini que s'ha d'abordar: la Unió Europea i Tailàndia estan unides per llaços forts i de llarga data, que van des del comerç, turisme, inversions i cultura, als contactes interpersonals.

Però Chan-ocha, agafant el poder i prometent "restablir l'ordre" després de sis mesos d'agitació política, va portar la relació a la crisi: "Les visites oficials a i des de Tailàndia s'han suspès; la UE i els seus estats membres no signaran l'Acord d'Associació i Cooperació amb Tailàndia, fins que no hi hagi un govern elegit democràticament”, deien les conclusions del Consell.

“La resta d'acords, si escau, es veuran afectats. Els estats membres de la UE ja han començat a revisar la seva cooperació militar amb Tailàndia".

anunci

L'Acord de col·laboració i cooperació estava destinada a impulsar la cooperació en turisme, l'ocupació, l'educació, la migració, el transport i el medi ambient, així com per afavorir un diàleg polític més estret. Les mercaderies objecte de comerç entre la UE i Tailàndia van totalitzar al voltant de mil milions de € en 32 2013, d'acord amb dades de la UE.

El Consell ha afirmat a més que mantindrà les seves relacions amb el regne del sud-est asiàtic a examen i consideraria altres mesures possibles, depenent de les circumstàncies.

"Només un full de ruta primerenc i creïble per a un retorn al govern constitucional i la celebració d'eleccions creïbles i inclusives permetrà el suport continuat de la UE", va afegir.

En declaracions el 30 de maig de l'any passat, Prayuth va dir que un procés de reconciliació entre faccions polítiques i reformes "duraria aproximadament un any i només es celebraran eleccions generals després d'això"; en aquell moment, la UE ho va qualificar d'inacceptable i, aquí ja fa més d'un any, sense cap senyal de celebració d'eleccions creïbles.

En finalitzar l'esquema generalitzat de preferències (SPG) l'1 de gener de 2015, més de 6,200 productes pesquers tailandesos es van retirar del comerç, que va ser seguit per la UE "targeta groga" Tailàndia per la seva pesca il·legal, amb l'amenaça d'una "targeta vermella". ", una prohibició total de les importacions, que ara sembla cada cop més probable: una "targeta vermella" comportaria sancions comercials que impedirien a Tailàndia exportar peix capturat per vaixells tailandesos a la UE i als vaixells de la UE pescar a les aigües tailandeses. Una targeta vermella tindria impactes econòmics i reputacionals significatius a Tailàndia i la seva indústria pesquera.

Tailàndia és el tercer major exportador de marisc al món; la UE va importar més de 835.5 milions d '€ el valor de marisc de Tailàndia en 2012. Però les grades del sector marisc acusats de violacions de drets humans endèmiques, de les gambetes 'peeling coberts' als vaixells de pesca d'alta mar, tripulats per les víctimes de Birmània i Cambodja de trànsit que són tractats com a esclaus moderns. "Morralla" capturat per aquests vaixells poden fer el seu camí a la farina de peix que s'utilitza en les granges de gambeta de Tailàndia, amb la gambeta que resulta ser part d'una cadena de subministrament amb destinació als mercats d'exportació lucratius a Àsia, els EUA i Europa.

El 59% dels treballadors enquestats van dir que havien presenciat l'assassinat d'un altre membre de la tripulació: la indústria pesquera tailandesa continua depenent molt del tràfic i del treball forçat. A mesura que els operadors d'embarcacions han buscat reduir costos, les condicions laborals i els salaris s'han patit, cosa que ha obligat alguns empresaris a confiar en xarxes criminals de tràfic per cobrir la manca de mà d'obra. Els migrants dels països veïns amb ganes de trobar feina a Tailàndia són presa de xarxes criminals, són enganyats a vaixells de pesca i obligats a pagar el deute dels traficants.

En declaracions el 2 d'abril de 2015, l'alta representant Federica Mogherini va dir: "Com a amiga i soci de Tailàndia, la UE reitera que l'estat de dret i la protecció i la promoció dels drets humans haurien de sustentar el progrés cap a la plena restauració de la governança democràtica a Tailàndia".

Però, exactament, quants avenços s'estan fent cap a la "restauració completa"? Fins al moment, el règim no només ha rebutjat les demandes de la UE, sinó que mitjançant la implementació de regulacions disfressades de reformes, la junta ha intentat aprofundir i reforçar encara més el seu propi govern tirànic. Deixats a la seva sol·licitud, Prayuth i els seus secuaces semblen dedicats a allunyar cada cop el país de la democràcia que es mereixen els ciutadans tailandesos: la pròpia història d'Europa ha estat marcada pels perills dels tirans militars que han escombrat la democràcia per "interès nacional". . Ara Europa ha d'estar preparada per actuar amb valentia. Una posició ferma de la UE ajudaria a sufocar les ambicions dels governants militars de Tailàndia alhora que posicionaria Brussel·les com a guardià de la democràcia global.

S'acosta ràpidament el moment en què la UE, concretament l'Alta Representant Federica Mogherini i el seu equip, es posaran a prova realment a Tailàndia; un no pot esperar i preguntar-se si a la UE li importarà prou com per notar-ho.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències