Connecteu-vos amb nosaltres

món

Els líders mundials no compleixen els compromisos per crear escoles i comunitats més inclusives, diu Special Olympics

COMPARTIR:

publicat

on

 Coincidint amb el Dia Internacional de l'Educació, Special Olympics ha fet avui una crida als governs i comunitats de tot el món perquè es comprometin amb compromisos legislatius, polítics i de finançament atrevits en suport d'entorns d'aprenentatge inclusius per als estudiants amb discapacitat intel·lectual. Dr. Timothy Shriver, presidenta de Special Olympics, va destacar els beneficis de sistemes educatius més inclusius a l'organització primera carta pública sobre "l'estat global de la inclusió en l'educació" desafiar els responsables polítics a abordar les disparitats flagrants que impedeixen l'accés equitatiu a una educació de qualitat per als estudiants amb discapacitats intel·lectuals. Shriver va subratllar com està l'organització Escoles Campions Unificades® El programa crea millors resultats d'aprenentatge tant per als estudiants amb discapacitat intel·lectual com per als sense.

La carta d'Special Olympics respon a la disparitat mundial de dades pel que fa a l'educació dels joves amb discapacitat intel·lectual. Aquesta manca de dades impedeix l'elaboració de polítiques efectives i la investigació en suport de l'educació inclusiva per a la discapacitat. A partir d'ara, Special Olympics publicarà aquestes cartes anualment per fer un seguiment del progrés, la inacció i el retrocés pel que fa a la inclusió a l'educació.

En particular, la investigació d'Special Olympics citada a la carta troba que Europa, Amèrica del Nord i Oceania tenen el major nombre de polítiques d'educació inclusiva per a la discapacitat, amb més del 50 per cent dels països que utilitzen polítiques educatives que posen l'accent en la inclusió a cada regió. L'est i el sud-est asiàtic, en canvi, són els que tenen més avenços per avançar en l'establiment de sistemes educatius inclusius, amb només un 6% dels països de la regió que han adoptat legislació per promoure l'educació inclusiva.

El Dr. Shriver afirma: “L'estat global de la inclusió en l'educació l'any 2023 va ser una bossa barrejada. Alguns governs van fer progressos modestos en l'avenç de pràctiques més inclusives en els seus sistemes educatius. Però massa pocs països tenien lleis als seus llibres que obligaven a escoles inclusives, i encara menys països tenien polítiques que traduïssin aquests mandats en pràctiques sostenibles. Al final, les escoles poques vegades disposaven dels recursos necessaris per implementar un model educatiu realment inclusiu.

"És per això que Special Olympics va començar a desenvolupar una programació que permetria als joves liderar els seus companys i les seves escoles en la creació d'equips d'Special Olympics Unified Sports®, alhora que desafiaven les seves escoles perquè la inclusió sigui part de tot el que fan. Després d'anys d'evolució i primers passos desafiants, la primera onada de 600 escoles de campions unificades (UCS) es va llançar als Estats Units el 2008. Més de 15 anys després, hi ha més de 30,000 escoles de campions unificades d'Olimpíades especials a 152 països que arriben aproximadament a un milió d'estudiants. . Durant els propers tres anys, Special Olympics té previst ampliar el programa UCS per arribar a més de dos milions d'estudiants en 150,000 escoles de 180 països".

estudi recent de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). va trobar que els estudiants de tot el món van patir una pèrdua important d'aprenentatge durant la pandèmia de la COVID-19, una crisi que ha afectat especialment els estudiants amb discapacitat. D'acord amb la Secretaria de l'Associació Global per a l'Educació, una de les barreres més citades per a l'educació dels nens amb discapacitat són les actituds discriminatòries generalitzades cap als nens amb discapacitat. Special Olympics pretén reduir aquestes barreres creant experiències compartides entre joves de totes les capacitats, fomentant així canvis fonamentals en la seva mentalitat.

Durant dècades, Special Olympics ha conreat una teoria i pràctica de la inclusió que celebra les diferències i aprofita els punts forts individuals i col·lectius per fomentar entorns d'aprenentatge caracteritzats per l'acceptació, la comprensió i l'apreciació dels altres. La missió és senzilla; ensenyant als nens a jugar junts, poden aprendre, créixer i, finalment, prosperar junts. L'evidència emergent d'aquestes experiències compartides revela que són transformadores per al desenvolupament dels joves perquè contribueixen al que s'anomena "mentalitat inclusiva". Una mentalitat inclusiva motiva les persones a arribar a altres persones diferents a elles mateixes perquè els dota d'habilitats, creences i comportaments que fan que ser inclusiu sigui possible i gratificant. El més important és que una mentalitat inclusiva va més enllà de com es pensa i se sent per empoderar l'individu perquè arrisqui la seva pròpia posició social per ser un avantatge per als altres, tot i que aquest comportament pot conduir a l'estigma o el ridícul social.

anunci

La investigació subratlla clarament el poder de les mentalitats inclusives a l'educació. "El que sabem de la investigació és que el programa Special Olympics Unified Champion Schools té un impacte potent i positiu en els estudiants i les escoles, fomentant mentalitats inclusives i comunitats d'aprenentatge", va dir. Dra Jackie Jodl, Cap, Global Youth and Education of Global Youth and Education at Special Olympics. "Com sap qualsevol educador, com més inclusiva sigui l'escola, més ric és l'entorn d'aprenentatge".

El programa d'UCS d'Special Olympics busca implicar estudiants de totes les capacitats mitjançant competicions esportives, clubs, organitzacions estudiantils i activitats. Aquest model crea oportunitats perquè els joves amb discapacitat intel·lectual i sense discapacitat aprenguin els uns dels altres mitjançant la creació d'amistats que superin les diferències. La investigació ho demostra que tots els estudiants es beneficiïn d'aquest model inclusiu, amb resultats mesurables per als estudiants amb discapacitat i sense discapacitat, des d'un millor sentit de comunitat fins a millors resultats en lectura i matemàtiques.

La carta de Special Olympics sobre "l'estat global de la inclusió en l'educació" segueix el convocatòria de l'organització 2023 perquè els governs destinin un mínim del 3 per cent dels seus pressupostos nacionals d'educació a augmentar la inclusió social dels estudiants amb discapacitat intel·lectual. L'estiu passat, Special Olympics també va anunciar la formació de la Coalició de lideratge global per a la inclusió, un esforç multilateral pioner, que inclou governs, indústria, filantropia i comunitat de desenvolupament, per augmentar les pràctiques inclusives en l'educació i l'esport, i crear escoles i comunitats més inclusives.

Llegeix la carta sencera aquí: https://media.specialolympics.org/soi/files/Global-State-of-Inclusion-Letter.pdf

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències