Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#Telecoms: UE proposi durada mínima llicència d'espectre d'anys 25

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea proposarà concedir llicències d’espectre de telecomunicacions durant un mínim de 25 anys per augmentar la seguretat de la inversió per als operadors, segons una reforma de les normes de telecomunicacions del bloc, segons un document de la UE vist per Reuters, escriu Julia Fioretti.

L’executiu de la Unió Europea publicarà la seva proposta el proper mes i espera que s’apropiï en 2018. No obstant això, com caldrà aprovar els estats membres i el Parlament Europeu abans de convertir-se en llei, encara es pot revisar a mesura que els estats de la UE puguin resistir-se al pla.

Des de fa anys, la Comissió Europea ha volgut coordinar la manera com els governs nacionals assignen blocs d'aire a operadors de telefonia mòbil com Vodafone, Deutsche Telekom i EE en un intent de crear un mercat de telecomunicacions europeu únic. Els operadors de telecomunicacions també han demanat durant molt de temps una major coordinació de la UE sobre la política d’espectres.

Però les autoritats nacionals no estan disposades a renunciar al control de com subhasta l'espectre sense fils, que consideren un recurs nacional, i les durades de la llicència varien a Europa, fent més difícil que les empreses operin a una escala més gran. Les subhastes de l'espectre poden obtenir milers de milions d'euros.

Segons el pla de la Comissió, les llicències durarien almenys 25 anys i la Comissió tindria el poder d’adoptar directrius vinculants sobre algunes condicions del procés d’assignació, com ara els terminis per a l’assignació d’espectres i el repartiment d’espectre.

Els estats membres també podrien organitzar conjuntament subhastes per atorgar llicències multinacionals o pan-comunitàries, tot i que això seria voluntari.

"Les durades de llicència a llarg termini d'almenys 25 anys proposades en aquesta opció augmentaran l'estabilitat i la seguretat de les inversions, així com els requisits d'innovació", diu el document.

anunci

Els operadors de telecomunicacions veuen una política coordinada de la UE com una manera de posar Europa a l'avantguarda de la impulsió de la pròxima generació de banda ampla mòbil, 5G, que donarà suport a serveis innovadors com ara cotxes sense conductor, assistència sanitària remota i connexió de milers de milions d'objectes quotidians. a Internet.

"Les llicències d'espectre més llarg i l'harmonització envien un senyal pro-inversió a les sales de juntes i als inversors de tota Europa", va dir una font de la indústria de les telecomunicacions.

La Comissió també vol establir un mecanisme de revisió per parells per revisar els esborranys de mesures dels reguladors nacionals sobre assignació d’espectre.

"Aquest mecanisme afavoriria la interpretació i la implementació comunes a tota la UE d'aquells elements d'assignació d'espectre que afecten més les decisions empresarials i el desplegament de la xarxa", diu el document.

L’executiu de la UE ha prioritzat el desenvolupament del primer desenvolupament de la tecnologia mòbil 5G a Europa i estima que 5G aportarà 146.5 mil milions d’EUR ($ 164bn) per any en beneficis.

La UE té previst ampliar algunes regles de telecomunicacions a proveïdors basats en web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències