Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Els països de la UE han d'utilitzar #pesticides de forma més sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

El reportar La Directiva sobre l'ús sostenible dels plaguicides adoptada per la Comissió fa un balanç dels progressos realitzats pels estats membres de la UE en l'aplicació de mesures per reduir els riscos i els impactes dels pesticides. Cobreix una àmplia gamma de temes com ara la polvorització aèria, la informació al públic o la formació de professionals. L’informe indica una implementació insuficient del document Directiva sobre l’ús sostenible de plaguicides.

En comentar l'informe, el comissari de Salut i Seguretat Alimentària, Vytenis Andriukaitis, va dir: "Sé de primera mà que els ciutadans estan preocupats per l'impacte de l'ús de pesticides en la seva salut i el medi ambient. Tenim en compte aquestes preocupacions i estem treballant amb els estats membres per aconseguir un ús sostenible de pesticides en la forma en què creixem i produïm els nostres aliments. Seguiré animant i donant suport als estats membres en la seva tasca d'implementar les mesures per reduir els riscos derivats de l'ús de pesticides.

Quines són les principals conclusions de l’Informe?

Tot i que la Directiva ofereix el potencial de reduir considerablement els riscos derivats de l’ús de plaguicides, aquestes millores són limitades i insuficients per aconseguir les millores mediambientals i sanitàries que es va dissenyar per aconseguir la Directiva. Això es deu, en gran part, a la implementació de la Directiva que continua sent parcial.

Algunes de les principals conclusions de l’informe inclouen:

  •         La polvorització aèria està prohibida a tots els països de la UE, amb excepcions només concedides en condicions estrictes.
  •         L'ús de plaguicides està prohibit o minimitzat en parcs públics, camps d'esports, hospitals i escoles.
  •         La protecció dels entorns aquàtics o àrees específiques, com els parcs públics, és difícil d’avaluar donada la manca d’objectius mesurables en la majoria dels plans d’acció nacionals (PNA).
  •         Gestió integrada de plagues (IPM) segueix sent infrautilitzat pels estats membres. Això malgrat que el nombre de substàncies pesticides de baix risc / no químics aprovades per la UE s'ha duplicat des de 2009. Els estats membres no controlen sistemàticament el compliment a nivell de productors individuals.
  •         En tots els països de la UE s’han establert sistemes de formació i certificació per a professionals i, fins ara, gairebé quatre milions d’agricultors han estat entrenats per utilitzar pesticides amb seguretat. A més, els polvoritzadors 900 000 han estat provats per a una aplicació precisa i segura.

Què segueix?

En revisar els seus plans d'acció nacional, els estats membres han de millorar la seva qualitat, principalment establint objectius i indicadors específics i mesurables per a una estratègia a llarg termini per reduir els riscos i els impactes de l'ús de plaguicides.

anunci

La Comissió continuarà supervisant i donant suport a la implementació dels estats membres per garantir que s’assoleixen els objectius de la Directiva. Aquest seguiment inclou una sèrie d’accions com auditories, avaluació de PAN revisats i altres activitats de seguiment, per exemple, intercanvi de bones pràctiques i formació de professionals. La Comissió també treballarà amb els estats membres per desenvolupar indicadors de risc harmonitzats de la UE, sobre la base de l'experiència dels estats membres amb els seus indicadors nacionals.

La Comissió ha llançat un nou programa  que conté enllaços a llocs web dels estats membres sobre l’ús sostenible de pesticides, inclosa la gestió integrada de plagues (IPM), amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'informació entre ells i augmentar el flux d'informació rellevant als agricultors i al públic en general.

El ple reportar està acompanyat d’un informe general que inclou una anàlisi més detallada i molts exemples de bones pràctiques implementades pels estats membres.

Finalment, la Comissió també va publicar una Direcció sobre el seguiment i el seguiment dels impactes de l’ús de plaguicides sobre la salut humana i el medi ambient

Més informació

Tots els documents estan disponibles aquí.

Segueix a Twitter: @V_Andriukaitis @Alimentació_EU

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències