Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EU2016SK: Llavors, què els ciutadans europeus volen realment?

COMPARTIR:

publicat

on

t__l__càrrega__2_El Parlament Europeu ha encarregat a Eurobarometer, l'organització de verificació de la UE, una enquesta especial sobre el que realment esperen els ciutadans europeus del seu continent. Segons la gran majoria de les persones que van respondre a l'enquesta, la lluita contra el terrorisme ha esdevingut la prioritat número u de la UE, seguida de l'acció contra l'atur, la lluita contra el frau fiscal, la migració, la protecció de les fronteres externes i el medi ambient.

Es va preguntar als participants si es necessita una acció més o menys comuna en diversos temes. Els enquestats creuen que cal una acció més comuna de la UE a la gran majoria d'àrees polítiques sobre les quals se'ls va preguntar. La lluita contra el terrorisme (82%) i la lluita contra l’atur (77%) van ser assenyalades per les persones com a principals prioritats. El 40% dels enquestats va considerar elevat el risc d'un atac terrorista.

Les tres mesures proposades pel Parlament Europeu que els europeus creien més urgents són abordar el finançament de grups terroristes (42%), combatre les arrels del terrorisme i la radicalització (41%) i enfortir el control de les fronteres externes de la UE (39%). A més, el 75% dels enquestats volia més accions de la UE en la lluita contra el frau fiscal, també el 74% en migracions, el 71% en protecció de fronteres exteriors, mentre que el 67% volia fer més coses sobre protecció del medi ambient.

El Parlament ja treballa en noves iniciatives per a les prioritats assenyalades per la gent de l'enquesta. Per exemple, pel que fa a la lluita contra el terrorisme, els eurodiputats estan treballant en una llei que faci que la preparació per cometre atacs terroristes sigui un delicte a tota la UE i també treballen per endurir les normes sobre la compra i la propietat d’armes de foc.

Pel que fa als impostos, el Parlament ha de presentar recomanacions per fer que les multinacionals paguin una part justa dels impostos la setmana vinent. El Parlament també ha creat una comissió d’investigació, que estudiarà les revelacions que contenen els papers de Panamà. Finalment, pel que fa a la protecció de les fronteres externes de la UE, els eurodiputats adoptaran plans per a un sistema de control de fronteres de la UE, que reunirà l'agència de fronteres de la UE i les autoritats nacionals de gestió de fronteres, també la setmana vinent. A més, tres quartes parts dels europeus (74%) creuen que el que els uneix és més important que el que els separa. La gran majoria de la gent també va dir que la UE hauria d'intervenir més que en l'actualitat.

Més informació

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències