Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els eurodiputats retornen el primer pla de gestió de la UE a #FishStocks a #WesternMediterranean

COMPARTIR:

publicat

on

Dijous (4 d'abril) els eurodiputats van aprovar un pla per gestionar els esforços pesquers i preservar les poblacions al mar Mediterrani occidental d'espècies demersals.

El nou pla que cobreix les poblacions de peixos demersals, com ara les gambes i les llamàntols, pretén garantir que les poblacions es puguin explotar mantenint la seva capacitat reproductiva. S'ha d'avaluar després dels cinc primers anys i després cada tres anys. El text ha estat aprovat per 461 vots a favor, 62 en contra i 101 abstencions. Ja s'ha acordat de manera informal amb els ministres de la UE.

En el primer any d'execució del pla (2020), l'esforç pesquer màxim s'hauria de reduir en un 10% respecte als dies de pesca permesos entre 2012 i 2017. Durant els propers quatre anys, l'esforç pesquer màxim es reduirà en 30 %.

El text també demana que es modifiqui el Reglament del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), de manera que els segments de la flota coberts per les noves normes haurien de poder beneficiar-se d'una compensació en cas d'aturada permanent de les activitats pesqueres.

Les normes acordades seran:

  • Aplicar a la pesca comercial i recreativa, així com a peixos capturats sense voler (stock de captura accidental);
  • implementar règims de cogestió de la pesca entre els estats membres, la pesca local i altres parts interessades;
  • facilitar l'aplicació de l'obligació d'aterratge;
  • limitar la pesca recreativa quan el seu impacte sobre la mortalitat per pesca és massa elevat, i;
  • limitar la pesca a un màxim de 15 hores per dia de pesca (o 18 hores tenint en compte el temps de trànsit entre el port i el caladero).

Limitar l'ús d'arrossegament a les zones costaneres

Els eurodiputats van aprovar la prohibició de l'ús d'arrossegament a 6 milles nàutiques de la costa, excepte a les zones més profundes que l'isòbat dels 100 m durant tres mesos cada any. Cada estat membre determinarà aquests tres mesos de tancament anual, d'acord amb els millors consells científics disponibles per garantir almenys un 20% de reducció de les captures de lluç juvenil.

anunci

Propers passos

Després de l'adopció definitiva pel Consell, les noves normes s'aplicaran el vintè dia posterior a la seva publicació al Diari Oficial de la Unió Europea (finals de 2019).

Fons

Aquest pla plurianual és la quarta proposta adoptada d'acord amb la política pesquera comuna (PPC) després del mar Bàltic, el mar del Nord i les aigües occidentals. El pla cobreix les aigües de la Mediterrània occidental al llarg del nord del mar d'Alborà, el golf de Lleó i el mar Tirrè, incloses les illes Balears, Còrsega i Sardenya. Segons dades de 2015, la flota pesquera en qüestió està formada per gairebé 10.900 vaixells d'Itàlia (50%), Espanya (39%) i França (11%). Les poblacions demersals d'aquesta zona són sis espècies de peixos i crustacis: gambes blaves i vermelles, gambes roses d'aigües profundes, gambes vermelles gegants, lluç, llamàntol i mullet.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències