Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

El vicepresident Schinas i el comissari Johansson participaran en una videoconferència informal dels ministres d’Interior

publicat

on

Promoure la nostra manera de viure europea la vicepresidenta Margaritis Schinas i la comissària d'Afers Interns, Ylva Johansson, participaran avui (14 de desembre) a la videoconferència informal dels ministres d'Afers Interns. La reunió començarà amb una actualització de la Presidència alemanya del Consell sobre les negociacions sobre la proposta de Reglament sobre la prevenció de la difusió de contingut terrorista en línia, on acord polític entre el Parlament Europeu i el Consell es va trobar ahir. A continuació, els ministres debatran conclusions sobre seguretat interna i sobre l'associació policial europea, en el context de la Comissió Agenda contra el terrorisme i la proposta de mandat reforçat per a l'Europol que es van presentar dimecres.

Finalment, els participants faran un balanç del treball en curs per fer interoperables els sistemes d'informació per a la gestió de fronteres externes. A la tarda, els ministres debatran sobre el Pacte sobre migració i asil, proposat per la Comissió el 23 de setembre, incloent un debat sobre el compromís de la UE amb els països socis sobre la readmissió efectiva i la gestió de la migració. La nova presidència portuguesa presentarà el seu programa de treball. A les +/- 17.15h CET tindrà lloc una roda de premsa amb el comissari Johansson, que podreu seguir en directe EBS.

coronavirus

Inicials vacunes contra DOD COVID-19 en curs a tota la regió d’USEUCOM

publicat

on

La ronda inicial de vacunacions contra el COVID-19 està en curs
per al personal amb prioritat del Departament de Defensa (DOD) que serveix a la Àrea de responsabilitat del Comandament Europeu dels EUA (USEUCOM).

El programa de vacunació contra DOD va començar a Europa el 28 de desembre, quan es va celebrar el Moderna
es va administrar vacuna a treballadors sanitaris que servien a tres exèrcits dels EUA
instal·lacions de tractament mèdic ubicades a Baviera.

Tres centres mèdics de DOD al Regne Unit també van començar a donar el
vacuna als pacients aquesta setmana. Instal·lacions mèdiques DOD addicionals a Alemanya
i el Regne Unit està previst que comenci a inocular personal
setmana. La setmana vinent hi haurà clíniques DOD a Itàlia, Espanya, Bèlgica i Portugal
previst rebre el primer enviament de la vacuna.

Aquesta fase inicial de distribució de vacunes a la regió USEUCOM és una
primer pas important cap al pla general de DOD que anima a tot el personal
vacunar-se.

"La vacunació de tothom ens permet tornar, essencialment, a un sentit
de normalitat en termes de com interactuem els uns amb els altres ", va dir el brig.
Mark Thompson, comandant general del Comandament Regional de Salut d'Europa.

Thompson va dir que la fase inicial trigarà aproximadament un mes a completar-se perquè
del període de temps de 28 dies entre la primera i la segona dosi de Moderna
vacuna.

Per més informació, consulteu la pàgina web de distribució de vacunes COVID-19 d’USEUCOM

Quant a USEUCOM

El Comandament Europeu dels Estats Units (USEUCOM) és responsable de les operacions militars dels EUA
a tot Europa, parts d’Àsia i Orient Mitjà, l’Àrtic i l’Atlàntic
Oceà. USEUCOM està format per més de 64,000 militars i civils
personal i treballa estretament amb els aliats i socis de l’OTAN. L'ordre és
un dels dos comandaments de combatents geogràfics desplegats cap als Estats Units a la seu central
a Stuttgart, Alemanya. Per obtenir més informació sobre USEUCOM, feu clic aquí.

Seguir llegint

coronavirus

Distribució de vacunes USEUCOM COVID-19

publicat

on

Les instal·lacions de tractament mèdic a Europa rebran l’enviament inicial de la vacuna COVID-19 a 28 ubicacions de nou països de l’àrea de responsabilitat de l’USEUCOM a partir d’aquesta setmana. Les dosis inicials de la vacuna s’administraran d’acord amb el pla de distribució de vacunes basat en la fase del Departament de Defensa (DoD) per vacunar el personal militar i civil dels EUA en un ordre prioritari.

Després de la distribució inicial i a mesura que hi hagi més vacunes disponibles, hi haurà personal addicional que tindrà accés a la vacuna. "Tot i que la velocitat amb què es va desenvolupar aquesta vacuna no té precedents, la investigació exhaustiva que demostra la seva seguretat i eficàcia és convincent", va dir el capità de la Marina dels Estats Units. Mark Kobelja, cirurgià general d’USEUCOM. "Animo a tot el personal elegible a rebre aquesta vacuna quan s'ofereixi".

Les autoritats sanitàries fomenten la continuïtat de l’adhesió de tothom als requisits de protecció de la salut per portar màscares adequades, practicar el distanciament físic, rentar-se les mans i una restricció adequada del moviment de conformitat amb les normes de DoD i de la nació d’acollida. Es pot trobar la informació més recent de l’USEUCOM sobre COVID-19 i el pla de distribució de vacunes trobat aquí.

Quant a USEUCOM

El Comandament Europeu dels Estats Units (USEUCOM) és responsable de les operacions militars nord-americanes a tota Europa, parts d’Àsia i Orient Mitjà, l’Àrtic i l’Atlàntic. USEUCOM està format per més de 64,000 militars i civils i treballa estretament amb aliats i socis de l'OTAN. El comandament és un dels dos comandaments de combatents geogràfics desplegats cap als Estats Units amb seu a Stuttgart, Alemanya. Per obtenir més informació sobre USEUCOM, feu clic aquí.

Seguir llegint

Crim

Les institucions europees d’auditoria comparteixen la seva tasca sobre ciberseguretat

publicat

on

Com que el nivell d’amenaça per al ciberdelinqüència i els ciberatacs ha anat augmentant en els darrers anys, els auditors de tota la Unió Europea han prestat una atenció creixent a la resistència dels sistemes d’informació crítics i de les infraestructures digitals. El Compendi d’Auditoria sobre ciberseguretat, publicat avui pel Comitè de contacte de les institucions d’auditoria suprema de la UE (EFS), proporciona una visió general de la seva tasca d’auditoria rellevant en aquest camp.

Els incidents cibernètics poden ser intencionals o no intencionals i abasten des de la divulgació accidental d’informació fins a atacs a empreses i infraestructures crítiques, el robatori de dades personals o fins i tot la interferència en processos democràtics, incloses les eleccions, i campanyes generals de desinformació per influir en els debats públics. La ciberseguretat ja era fonamental per a les nostres societats abans que COVID-19 arribés. Però les conseqüències de la pandèmia que enfrontem agreujaran encara més les ciberamenaces. Moltes activitats empresarials i serveis públics han passat de les oficines físiques al teletreball, mentre que les "notícies falses" i les teories de la conspiració s'han estès més que mai.

Protegir els sistemes d'informació crítics i les infraestructures digitals contra els ciberatacs s'ha convertit en un repte estratègic cada vegada més gran per a la UE i els seus estats membres. La qüestió ja no és si es produiran ciberatacs, sinó com i quan es produiran. Això ens concerneix a tots: particulars, empreses i autoritats públiques.

“La crisi del COVID-19 ha estat posant a prova el teixit econòmic i social de les nostres societats. Atesa la nostra dependència de les tecnologies de la informació, una "cibercrisi" podria resultar ser la següent pandèmia ", va dir el president del Tribunal de Comptes Europeu (CEA), Klaus-Heiner Lehne. “La recerca de l’autonomia digital i l’enfrontament als reptes que plantegen les ciberamenaces i les campanyes de desinformació externa, sens dubte, continuaran formant part de la nostra vida quotidiana i romandran a l’agenda política en la propera dècada. Per tant, és essencial donar a conèixer les recents troballes d'auditoria sobre ciberseguretat a tots els estats membres de la UE ".

Per tant, les EFS europees han adaptat la seva tasca d'auditoria sobre ciberseguretat recentment, amb especial atenció a la protecció de dades, la preparació del sistema per als ciberatacs i la protecció dels sistemes essencials de serveis públics. Això s’ha d’establir en un context en què la UE pretén convertir-se en l’entorn digital més segur del món. De fet, la Comissió Europea i l’alt representant de la Unió per a afers exteriors i política de seguretat, de fet, acaben de presentar-ne un de nou Estratègia de ciberseguretat de la UE, que té com a objectiu reforçar la resistència col·lectiva d’Europa contra les ciberamenaces.

El Compendi publicat el 17 de desembre proporciona informació de fons sobre ciberseguretat, principals iniciatives estratègiques i bases legals rellevants a la UE. També il·lustra els principals reptes a què s’enfronten la UE i els seus estats membres, com ara les amenaces als drets dels ciutadans de la UE per un ús indegut de les dades personals, el risc per a les institucions de no poder oferir serveis públics essencials o enfrontar-se a un rendiment limitat després dels ciberatacs.

El Compendi parteix dels resultats de les auditories realitzades per la CEA i les EFS de dotze estats membres de la UE: Dinamarca, Estònia, Irlanda, França, Letònia, Lituània, Hongria, Països Baixos, Polònia, Portugal, Finlàndia i Suècia.

Fons

Aquesta auditoria Compendi és un producte de la cooperació entre les EFS de la UE i els seus estats membres en el marc del comitè de contacte de la UE. Està dissenyat per ser una font d'informació per a tothom interessat en aquest important camp polític. Actualment està disponible en anglès a la UE Web del comitè de contacte, i més tard estarà disponible en altres idiomes de la UE.

Aquesta és la tercera edició de l'Auditoria del Comitè de Contacte Compendi. La primera edició a L'atur juvenil i la integració dels joves al mercat laboral es va publicar el juny de 2018. El segon a La salut pública a la UE es va emetre el desembre de 2019.

El Comitè de contacte és una assemblea autònoma, independent i no política dels caps de les EFS de la UE i dels seus estats membres. Proporciona un fòrum per debatre i tractar qüestions d’interès comú relacionades amb la UE. En reforçar el diàleg i la cooperació entre els seus membres, el comitè de contacte contribueix a una auditoria externa eficaç i independent de les polítiques i programes de la UE

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències