Connecteu-vos amb nosaltres

Malalties

El Parlament demana que s'abordi la propagació "alarmant" de la #LymeDisease

COMPARTIR:

publicat

on

La paparra esperant sobre una fulla verda al bosc © AP images / Unió Europea - EP Les paparres infectades i la malaltia sembla que s'estan expandint geogràficament, diuen els eurodiputats ©AP images/European Union - EP 

La UE hauria d'elaborar plans per combatre la malaltia, la "epidèmia silenciosa" estesa per les paparres, que roman sota-diagnosticada i afecta a un milió d'europeus.

Els diputats van expressar la seva preocupació pel ritme alarmant en què Lyme Borreliosis s'ha estès per tota la UE, en una resolució adoptada per un concert de mans el dijous. Al voltant d'un milió de ciutadans de la UE pateixen la malaltia.

La Comissió ha d'elaborar plans per combatre la malaltia a nivell europeu, d'acord amb la gravetat d'aquesta epidèmia silenciosa, diuen els eurodiputats. Encoratgen la configuració d'una xarxa europea, inclosos els interessats.

La veritable extensió de Lyme borreliosis a la UE es desconeix a causa de la manca d'estadístiques sobre aquesta malaltia i la gran varietat de definicions i mètodes per detectar, diagnosticar i tractar-la a la UE, diuen els diputats. Molts pacients no són diagnosticats ràpidament ni tenen accés a un tractament adequat. La malaltia no està diagnosticada a causa de les dificultats per detectar símptomes i l'absència de proves diagnòstiques adequades.

La Comissió Europea ha d'establir programes uniformes de vigilància i treballar amb els estats membres per facilitar proves i tractaments de diagnòstic estandarditzats.

Els diputats europeus també demanen informes obligatoris en tots els estats membres afectats per la malaltia i per promoure mesures de prevenció i control de tabaqueres individuals per contenir la propagació dels bacteris Borrelia.

Fons

anunci

La borreliosi de Lyme és la malaltia zoonòtica més freqüent a Europa, amb uns 650,000-850,000 casos estimats i una incidència més elevada a Europa Central. La infecció es produeix al semestre de primavera-estiu (d'abril a octubre), i la borreliosi és reconeguda com una malaltia professional per als agricultors, els treballadors forestals i els investigadors de camp.

Les paparres infectades i la malaltia semblen expandir-se geogràficament, ara també es registren en altituds i latituds més altes, així com en pobles i ciutats. Les causes sospitoses són, entre altres coses, canvis en l'ús del sòl, a través de la forestació de terres de baixa qualitat o l'expansió de plantes invasores, el canvi climàtic, l'escalfament global, l'excés d'humitat i altres activitats relacionades amb el comportament humà.

Més informació 

Comparteix aquest article:

Tendències