Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

Podem vèncer el càncer? El pla europeu de càncer de batre avança

COMPARTIR:

publicat

on

L’única constant en els afers públics és el canvi i en el càncer, no és diferent: La formació de polítiques a tot arreu i en tots els temes ha de tenir en compte aquesta realitat, o no aconseguirà donar les millors respostes. I dins vèncer el càncer, d’interès literalment vital per als ciutadans europeus, cal buscar ara les millors respostes si el futur està a l’altura de les expectatives. El Pla de la UE contra el càncer de batre tracta aquest tema de manera integral optimitzant un context canviant en benefici dels pacients i dels sistemes sanitaris a Europa, escriu el director executiu de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), Dr. Denis Horgan. 

És fàcil demostrar que el canvi és una constant com en el cas de la salut i amb COVID 19 ara.  Però pot Europa mateixa canvia les seves dimensions i el seu caràcter tal com ho ha fet durant mil·lennis, ara molt més ràpid que mai i sovint a millor per afrontar el potencial de la ciència, la voluntat de la comunitat sanitària, inclosa la indústria, amb el suport dels pacients, per frenar l'epidèmia de càncer.  

El potencial és gran per als pacients amb càncer i els ciutadans. Els beneficis d’enfocaments avançats de la salut, com la medicina personalitzada tal com s’estableix al pla, augmentarà a mesura que l'enfocament passi d'un perfil únic a un perfil de múltiples objectius de la població i, en última instància, a la seqüenciació del genoma sencer. 

Es pot aconseguir una assignació més eficient dels recursos sanitaris mitjançant un enfocament més intens en la prevenció i predicció de malalties, així com mitjançant la millora de la gestió de la malaltia i l’evitació o retard en costos assistencials més costosos. Una estratègia eficaç permet una perspectiva prospectiva sobre el valor de la genòmica per al sistema sanitari. Admet la infraestructura de proves per al desenvolupament de seqüenciació del genoma sencer, amb beneficis per a una àmplia gamma de malalties, i particularment malalties rares. 

Però requereix decisions polítiques. Per adonar-vos del potencial cal disposar-vos a revisar els reptes i fer una nova recerca de solucions. Per tant, perquè la medicina personalitzada surti del terreny, per exemple, serà fonamental allunyar-se de la prescripció de "proves i errors" i adoptar la recepta inicial més considerada de teràpies òptimes. I perquè es prestin avantatges d’aquest tipus, el medi ambient ha de seguir la innovació. 

Amb els seus objectius polítics,  recolzat per deu vaixell insígnia  iniciatives i múltiples accions de suport, el Pla contra el càncer  aagulles a  ajudar els estats membres  capgirar la marea  càncer  

Es llançaran els principals vaixells insígnia, com ara tell nou 'Diagnòstic i tractament del càncer per a tothom ' iniciativa, que es llançarà a finals del 2021, que ajudarà a millorar l’accés a diagnòstics i tractaments innovadors del càncer. Utilitzarà la tecnologia de “seqüenciació de la pròxima generació” per obtenir perfils genètics ràpids i eficients de les cèl·lules tumorals, que permetran als centres de càncer compartir perfils de càncer i aplicar el mateix o similar enfocament diagnòstic i terapèutic a pacients amb perfils de càncer comparables. La iniciativa ajudarà en última instància a optimitzar el diagnòstic i el tractament del càncer i reduirà l’accés desigual a la medicina personalitzada en l’atenció al càncer, cosa que beneficiarà enormement els pacients.   

anunci

Aquests són temes clau que hem treballat amb els nostres membres, com ara la Societat Europea d'Oncologia Mèdica, així com l'agenda més àmplia per incloure a l'agenda política. Diverses publicacions acadèmiques van donar suport a aquesta política. 

On imatges, es va anunciar que tLa Iniciativa Europea per a la Imatge del Càncer es crearà el 2022 per desenvolupar un «atles» de la UE d’imatges relacionades amb el càncer, que faci accessibles les imatges anonimitzades a una àmplia gamma d’interessats de l’ecosistema d’hospitals, investigadors i innovadors. 

Aquest va ser el tema clau que hem treballat amb la Societat Europea de Radiologia al llarg dels anys per cridar l'atenció sobre aquesta insatisfacció per obtenir més coordinació a nivell de la UE. 

Per no oblidar els registres, iEl 2021, la Comissió establirà un registre de desigualtats en càncer. Identificarà tendències, disparitats i desigualtats entre estats membres i regions. Juntament amb les avaluacions qualitatives periòdiques de la situació específica del país, el registre identificarà els reptes i les àrees específiques d’actuació per orientar la inversió i les intervencions a nivell de la UE, nacionals i regionals en el marc del Pla europeu contra el càncer.

Per descomptat, es llançarà una associació i hi haurà una nova associació de medicina personalitzada, que s’establirà el 2023 i es finançarà amb el programa Horizon Europe, identificarà les prioritats per a la investigació i l’educació en medicina personalitzada, donarà suport a projectes d’investigació sobre prevenció, diagnòstic i tractament del càncer i farà recomanacions per al desplegament d’enfocaments de medicina personalitzada a diari. pràctica mèdica. 

Com a acció preparatòria de l’associació, la Comissió establirà un full de ruta cap a la prevenció personalitzada, identificant les mancances en la investigació i la innovació, i donarà suport a un enfocament per cartografiar totes les anomalies biològiques conegudes que condueixen a la susceptibilitat al càncer, inclosos els càncers hereditaris. 

Aquesta és una àrea crítica que hem posat a l’agenda política des del 2011 i que ens hem compromès a nivell de país per fer-ho realitat. 

Partint d’això, tla Comissió llançarà, la "Genòmica per a la salut pública" projecte. El projecte complementarà la Iniciativa 1+ Million Genomes, que té el càncer entre els seus principals casos d’ús, i s’espera que doni accés segur a grans quantitats de dades genòmiques amb finalitats de recerca, prevenció i medicina personalitzada. Les accions del projecte, finançat pel programa EU4Health, també se centraran en la identificació de la predisposició genètica de les persones a desenvolupar càncer, obrint noves perspectives a l’avaluació personalitzada del risc i a la prevenció específica del càncer. 

En qüestions específiques de la malaltia, com el càncer de pulmó: Tla Comissió farà una proposta per 2022 per actualitzar la Recomanació del Consell sobre el cribratge del càncer per garantir que reflecteixi les darreres evidències científiques disponibles. Estendre el cribratge específic del càncer més enllà del càncer de mama, colorectal i cervical per incloure càncers addicionals, com ara pròstata i lhongarès.

Amb la Societat Respiratòria Europea i amb pacients amb càncer de pulmó, defensem això des del 2015 amb una conferència de la Presidència de la UE amb el suport de la Presidència maltesa de la UE. 

Avançar en aquestes circumstàncies will depend on the readiness of Europe’s politicians and policymakers and prescribing physicians to open up to new ideas, to acknowledge that their way may no longer be the only way, and to contemplate a degree of voluntary collaboration that has until now been largely embryonic.

 Sobre la base del debat fins ara, amb només un progrés limitat cap a la cooperació, fins i tot en l'avaluació de les tecnologies sanitàries, la sobirania nacional continua regnant en molts estats membres. El treball comú ja té lloc de manera limitada en algunes àrees i hi ha alguns esperits il·lustrats que mostren un enfocament més imaginatiu de les qüestions que han sorgit. Però, en general, resulta difícil establir l’equilibri en què es veu que els mèrits de la cooperació pesen tant com el desig d’autonomia nacional.  

El Pla de la UE contra el càncer de batre té el potencial que ens permet avançar.   

The prize of adaptability will be better care. But it is a prize that will be won only if national authorities and traditional professionals are prepared to play. If they are not, they will not only lose the prize. They will condemn Europe’s càncer pacients i ciutadans amb un percentatge cada cop més baix d’innovació i els beneficis que comporta en termes de prosperitat econòmica i qualitat de vida. 

L’elecció ja està disponible. Però no romandrà disponible indefinidament. Europa viu en un món canviant i, si no opta per canviar, el món canviarà al seu voltant. 

El L’objectiu del Pla europeu contra el càncer de batre és abordar tota la ruta de la malaltia estructurada al voltant de quatre àrees d’acció clau on la UE pot aportar més valor: (1) prevenció; (2) detecció precoç; (3)  diagnòstic i tractament;  i (4) qualitat de vida  de pacients amb càncer i supervivents. 

Tot i això, la clau serà traduir els objectius en accions. 

EAPM i els seus membres hi seran per donar suport a la Comissió i als membres mitjançant el suport de la política de baix a dalt. El pla de la UE contra el càncer de batre està disponible aquí.

Tingueu el millor cap de setmana possible i estigueu segur.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències