Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

Les dones a l'era digital: desencadenar el potencial del talent femení per a una Europa més forta

COMPARTIR:

publicat

on

Huawei celebra avui (8 de març) el Dia Internacional de la Dona celebrant un debat sobre la igualtat de gènere, la diversitat i la inclusió en el sector de les tecnologies digitals i la societat en general. 

El debat "Les dones a l'era digital: desencadenant el potencial del talent femení per a una Europa més forta", va comptar amb diputats europeus, representants d'agències europees i associacions industrials i executius de Huawei, i es va centrar en com aconseguir que més dones ocupessin rols de lideratge a la digital i una economia més àmplia.

“És una manera fantàstica de celebrar el Dia Internacional de la Dona. No se m'acut una manera millor de fer-ho, així que felicitats a Huawei per la iniciativa ", va dir la diputada principal Maria da Graça Carvalho, eurodiputada, la ponent del Parlament Europeu per a l'informe emblemàtic sobre Com es tanca la bretxa digital de gènere.

Gerent sènior d’afers públics de la UE de Huawei Berta Herrero va moderar els dos panells de la conferència, "Participació de les dones en la recuperació d'Europa" i "Dones en ciberseguretat". 

“Estem orgullosos d'organitzar aquestes conferències. Estem encantats d’invertir els nostres recursos a fomentar el debat en els camps de la ciberseguretat i la tecnologia respecte a la igualtat, la diversitat i la inclusió. El nostre objectiu final és inspirar a la propera generació de dones a donar forma al món del demà i construir les bases adequades perquè puguin fer-ho ”, va dir.


Mireu el debat complet

Visiteu el lloc web de l'esdevenimentQUÈ HAN DIT DURANT EL DEBAT:

Maria da Graça Carvalho, eurodiputada: “Hem d'assegurar-nos que eliminem els obstacles per a la participació de les dones en l'economia digital. No ens podem permetre que el digital esdevingui una nova forma de discriminació, per tant, hem d’actuar. A Europa, només el 18% dels professionals que treballen a les TIC són dones. El 17% dels estudiants de les assignatures relacionades amb les TIC són noies. Menys del 3% de les nenes d'entre 6 i 10 anys volen treballar en TIC quan siguin grans. La importància dels models a seguir és crucial, perquè les dones s’identifiquin amb altres dones que tenen èxit en les carreres en TIC ”.

Agnieszka Stasiakowska, Senior Business Acceleration Manager, Agència Executiva de la Comissió Europea per a pimes: “Necessitem més dones als consells de govern de les empreses, necessitem més dones a la ciència i al món acadèmic. Hem d’invertir en la millora de les habilitats, en la millora del lideratge, en mostrar aquests rols model a les dones, compartint històries personals ”.

Branwen Miles, assessor de polítiques, COPA / COGECA (l'associació europea d'agricultors i agro-cooperatives): “Les eines digitals tenen la capacitat de revolucionar el sector agrícola per ajudar i ajudar els agricultors a ser més sostenibles i eficients. Això també pot ser una via d’apoderament econòmic per a les dones. Perquè encara hi ha aquest potencial inexplotat que tenen les dones agricultores que hem de recolzar, defensar i donar-los l’oportunitat d’assolir aquest potencial ”.

Sophie Batas, directora de seguretat cibernètica i privadesa de dades de Huawei a Europa: “La ciberseguretat és un sector molt multidisciplinari. Requereix diversos tipus de perfils i habilitats molt específiques, per exemple: tenir cura de persones, ser capaç de comunicar-se d’una manera precisa amb rapidesa, habilitats de negociació, una comprensió àmplia de la situació, capacitat de reacció ràpida i crec que totes aquestes habilitats són incrustats naturalment en l’ADN de les dones. Per això, tenim un nombre creixent de dones en ciberseguretat. També ho estic vivint a Huawei i és un plaer treballar de la mà amb altres dones i amb homes ".  

Nina Hasratyan, responsable de polítiques, Organització Europea de Seguretat Cibernètica (ECSO); Coordinadora operativa de la Fundació Women4Cyber: “Esperem que els models de dones en ciberseguretat inspirin les joves generacions i els mostrin el conjunt de possibilitats. Només un 11% de la plantilla de ciberseguretat del món són dones; només és un 7% a Europa, resultats molt decebedors aquí. Hem d’augmentar molt. Aquesta és exactament la raó per la qual hem creat Women4Cyber ​​per tenir realment activitats i accions concretes i mostrar resultats concrets .. ”

Iva Tasheva, cofundadora i cap de gestió de la ciberseguretat, CyEn: “Si volem que la societat sigui inclusiva, també hem de tenir diversitat en el disseny de solucions tecnològiques, per tenir en compte els interessos, les mancances i les qüestions dels diferents grups que hi ha. Funcionaria per a mi com a dona, finalment funcionaria per a tothom, ja sigui el llenguatge, els interessos o els antecedents els que ens diferencien "

Berta Herrero, gerent sènior d’afers públics de la UE, Huawei: "Perquè l'Europa del demà sigui una Unió d'iguals, hem de començar a construir una igualtat veritable i plena a tots els nivells, en tots els camps i en tots els països i regions".
“Ens aixequem aixecant els altres. El canvi només es pot produir si la societat en el seu conjunt hi creu. Per tant, tant els homes com les dones han de ser part d’aquesta lluita per la igualtat, la inclusió i la diversitat en l’àmbit digital i més enllà ”.

I ELS HOMES ... SOBRE COM ELS HOMES ... PODEN APORTAR MILLOR LA LLUITA PER LA IGUALTAT A L'ÈPOCA DIGITAL 

Eurodiputat Ibán García del Blanco: “És una qüestió d'actitud. Crec que els homes també s’han de convertir en feministes, perquè el feminisme no és només una qüestió de sentiments (o) justícia, sinó fins i tot una qüestió d’eficiència des de la perspectiva econòmica ”.

Philip Herd, director de comunicacions de la UE de Huawei: 
"És un paper de suport (que poden jugar els homes) de moltes maneres, i poden ser coses senzilles, com ara fer que el lloc de treball sigui més inclusiu, menys amenaçador o millorar la conciliació de la vida laboral i familiar, perquè és un fet que carrega la cura dels nens, l’equilibri entre la carrera professional i la llar recau generalment més en les dones que en els homes ”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències