Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

Comissió aprova l'adquisició d'implants ortopèdics Biomet productors per Zimmer, subjecte a les condicions

COMPARTIR:

publicat

on

HabitacióLa Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb el Reglament de concentracions de la UE, la proposta d'adquisició de Biomet Inc per part de Zimmer Holdings Inc., ambdós Estats Units. Les dues empreses produeixen implants ortopèdics i productes quirúrgics relacionats. L'aprovació està condicionada a un paquet de compromisos presentat per Zimmer. La Comissió va preocupar-se que la fusió, tal com es va notificar inicialment, pogués haver provocat augments de preus per a diversos implants ortopèdics a l'Espai Econòmic Europeu (EEE). Els compromisos oferts per Zimmer eliminen aquestes preocupacions.

“Els implants ortopèdics afecten la mobilitat i la qualitat de vida de milers de persones a tot Europa. Els recursos obtinguts per la Comissió garantiran que els pacients continuïn beneficiant-se d'una elecció i innovació suficients i que els proveïdors d'atenció mèdica gaudeixin de preus competitius". va dir Margrethe Vestager, comissària encarregada de la política de competència.

La Comissió va avaluar l'efecte de l'operació proposada sobre la competència, en particular als mercats:

(a) implants parcials de genoll a Àustria, Bèlgica (incloses les vendes a Luxemburg), la República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, els Països Baixos, Polònia, Portugal, Eslovènia, Espanya, Suècia i el Regne Unit;

(b) implants de colze a Àustria, Bèlgica (incloses les vendes a Luxemburg), la República Txeca, Dinamarca, França, Alemanya, Itàlia, Noruega, Portugal, Espanya, Suècia i el Regne Unit; i

(c) implants totals de genoll a Dinamarca (primària i de revisió) i Suècia (primària).

En aquests mercats, l'entitat fusionada hauria enfrontat una restricció competitiva insuficient per part de la resta d'actors, que són molt més petits. A més, les barreres d’entrada són relativament elevades. Per tant, la fusió hauria conduït a menys innovació i elecció, així com a augments de preus per als productes en qüestió.

anunci

Per fer front a aquestes preocupacions, Zimmer es va oferir a cedir l'implant Zimmer Unicondylar Knee ("ZUK") i el Discovery Elbow de Biomet ("Discovery"), tots dos a tot l'EEE, i el sistema Biomet Vanguard total Knee per a implants primaris i de revisió ("Vanguard Knee"). ”) a Dinamarca i Suècia. A més, Zimmer es va comprometre a concedir al comprador del genoll Vanguard a Dinamarca i Suècia una llicència no exclusiva a tot l'EEE sobre els drets i coneixements que s'utilitzen actualment i són necessaris per a la fabricació, comercialització i venda d'un còpia exacta de la Vanguard Knee.

Els tres negocis de desinversió inclouen instrumentació, millores i projectes de gasoductes. Les desinversions també inclouen drets de propietat intel·lectual i coneixements; la cessió de llicències, permisos i autoritzacions; la transferència d'accés a les marques CE (la certificació que permet vendre un dispositiu mèdic a l'EEE); contractes de clients, arrendaments, compromisos, comandes i registres; personal clau, assistència tècnica i formació. A més, Zimmer es va comprometre durant un període de transició a subministrar les línies de productes de les empreses de desinversió en condicions raonables.

El remei assegura que els compradors del ZUK i el Discovery adquiriran les posicions que Zimmer i Biomet ocupen actualment en els mercats d'implants unicòndilars de genoll i colze, respectivament. El remei Vanguard Knee transferirà la major part de la quota de mercat de Biomet a un competidor.

Un conjunt de criteris de comprador addicionals asseguraran que aquests actius es venguin a un o diversos compradors capaços de dirigir les empreses com a força competitiva al mercat. A més, les empreses es van comprometre a no implementar la transacció abans que un o més compradors adequats siguin trobats i aprovats per la Comissió per a tots els negocis cedits.

La Comissió va concloure que l’operació, modificada pels compromisos, deixaria de generar problemes de competència. Aquesta decisió està condicionada al compliment total dels compromisos.

Fons

La Comissió ja ha adoptat altres decisions segons el Reglament de concentracions sobre la indústria dels implants ortopèdics. En particular, l'abril de 2012 la Comissió va aprovar el l’adquisició de Synthes per part de Johnson & Johnson, subjecte a condicions.

Zimmer va notificar la seva proposta d'adquisició de Biomet a la Comissió el juny de 2014. Després que la Comissió trobés la notificació incompleta, Zimmer va presentar una notificació revisada el juliol de 2014 i, posteriorment, informació addicional. La notificació es va fer efectiva a partir del 29 d'agost de 2014. La Comissió va obrir un La investigació en profunditat a l'octubre de 2014. Al llarg dels procediments, la Comissió va cooperar estretament amb la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units i la Comissió de Comerç Just de Japó.

Empreses

Zimmer Holdings Inc és una empresa cotitzada en borsa als EUA. Les seves accions comunes es cotitzen a la Borsa de Nova York i a la SIX Swiss Exchange. Zimmer participa activament en el disseny, desenvolupament, fabricació i comercialització d’aparells ortopèdics, reconstructius, espinal i traumàtic, biològics, implants dentals i productes quirúrgics relacionats.

Biomet Inc és una filial al XNUMX% de LVB, una societat holding les accions de la qual no es cotitzen en borsa. Biomet és actiu en ortopèdia i altres dispositius mèdics i productes relacionats.

normes i procediments de concentració

La Comissió té el deure d'avaluar les fusions i adquisicions en què participen empreses amb un volum de negocis superior a certs llindars (vegeu l'article 1 del Reglament de concentracions) i evitar concentracions que dificultin significativament la competència efectiva a l'EEE o en qualsevol part substancial del mateix.

La immensa majoria de les fusions notificades no plantegen problemes de competència i es neteen després d'una revisió rutinària. Des del moment en què es notifica una transacció, la Comissió té, en general, un total de dies hàbils 25 per decidir si concedeix l'aprovació (fase I) o iniciar una investigació en profunditat (fase II).

Actualment hi ha altres set investigacions de fase II en curs:

– l'empresa conjunta proposada entre dos dels principals fabricants de cafè del món, Douwe Egberts Master Blenders 1753 BV (DEMB) dels Països Baixos i Mondelēz International Inc. (Mondelēz) dels EUA, amb una data límit de decisió l'1 de juny de 2015 (IP / 14 / 2682);

– la proposta de creació d'una empresa conjunta entre les organitzacions col·lectives de gestió de drets PRSfM del Regne Unit, STIM de Suècia i GEMA d'Alemanya en l'atorgament de llicències en línia d'obres musicals, amb una data límit de decisió el 26 de juny de 2015 (IP / 15 / 3300);

– la proposta d'adquisició del negoci de xocolata industrial d'Archer Daniels Midland per part de Cargill, amb una data límit de decisió el 23 de juliol de 2015 (IP / 15 / 4479);

– Proposta d'adquisició per part de General Electric dels negocis d'energia tèrmica, energia renovable i xarxa d'Alstom, amb una data límit de decisió el 6 d'agost de 2015 (IP / 15 / 4478);

– la proposta d'adquisició de l'operador grec del sistema de transport de gas DESFA per la Companyia Estatal de Petroli de la República de l'Azerbaidjan (SOCAR) (IP / 14 / 1442);

– la proposta d'adquisició de l'empresa de telecomunicacions Jazztel per part del rival Orange (IP / 14 / 2367 i IP / 15 / 3680); i

– la proposta d'adquisició del fabricant d'equips rotatius Dresser-Rand dels EUA per part de Siemens d'Alemanya (IP / 15 / 4429).

Més informació sobre aquest cas està disponible a la Comissió competència pàgina web, en el públic cas registrar sota el nombre de cas M.7265.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències