Connecteu-vos amb nosaltres

Ceguesa

Unió Europea de Cecs als ministres de la UE: "El nostre dret d'accés a la web no és negociable"

COMPARTIR:

publicat

on

EBU-logo-blauA mesura que els ministres de la UE 28 es preparen per assistir a la reunió del Consell de Telecomunicacions a Brussel·les el divendres (12 de juny), on discutiran l'Informe de progrés de la Presidència letona sobre la Directiva sobre l'accessibilitat dels llocs web dels organismes del sector públic [1] Unió Europea de Cecs (EBU) fa una crida als ministres a rebutjar propostes de la Presidència per reduir dràsticament l'abast de la proposta de Directiva.

L'informe de la Presidència sorprenentment suggereix que només un nombre molt limitat de llocs web públics seria accessible per a persones amb discapacitat. També suggereix que les aplicacions, que són, amb molt, la forma més comuna de les persones accedeixen als continguts i serveis en línia avui, han de ser exclosos de la directiva.

President de l'EBU Wolfgang Angermann va dir: "Estem 30 milions de persones cegues i deficients visuals a Europa. També som ciutadans i consumidors. Utilitzem els telèfons intel·ligents i aplicacions per accedir al contingut. Aquestes propostes no són adequats per als seus fins ".

Amb la signatura de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) [2] Estats membres es van comprometre a proporcionar a les persones amb discapacitat tinguin el mateix accés a la informació. La UE i la majoria dels països de la UE han ratificat la CDPD.

Les propostes que es discutiran el divendres estan en contradicció amb les disposicions legals vinculants per a la igualtat d'accés a la informació que figura en els articles 4, 9, 21, 29, 30 33 i dels Convention.Members del Parlament Europeu va aprovar aclaparadorament una sèrie de modificacions progressives de la proposta al febrer de 2014. Des de llavors, no hi ha hagut un progrés significatiu en la Directiva del Consell.

"Els ministres clarament no han donat a aquest expedient de la prioritat que es mereix", va dir Angermann "i això ens impedeix accedir a la informació i serveis en línia que tothom dóna per fet. Això és inacceptable ".

EBU està cridant als ministres a rebutjar qualsevol proposta que limiti l'accés de les persones cegues al contingut en línia. Les persones cegues i deficients visuals han de ser capaços de fer compres en línia i accedir a la mateixa gamma de públic en línia i els serveis privats que els altres ciutadans. EBU va publicar com un conjunt de recomanacions per al Consell al maig de 2014 [3] i estan instant els ministres a prendre aquests a bord.

anunci

"Els ministres han de reconèixer que la majoria de la gent ara accedeix habitualment al contingut en dispositius mòbils i que les aplicacions són la manera més fàcil d'accedir a serveis o informació, fins i tot per a nosaltres", va dir Angermann. "El nostre dret a accedir al web no és negociable; necessitem que els ministres actuïn".

EBU està instant a tots els ministres 28 per desafiar les propostes, la prioritat al treball sobre la directiva durant la propera Presidència i defensar el dret de les persones cegues a la igualtat d'accés a la informació i serveis en línia.

[1] http://bit.ly/1FqtTxZ ) (External link)

[2] http://www.un.org/esa/socdev/enable/rights/convtexte.htm

[3] http://www.euroblind.org/media/position-papers/EBU-recommendations-to-Council-public-sector-bodies-websites-directive-May-2014.doc

a mi

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències