Connecteu-vos amb nosaltres

França

França va instar a acceptar la ciència sobre com deixar de fumar

COMPARTIR:

publicat

on

L'Oficina Parlamentaria d'Avaluació Científica i Tecnològica de França ha conclòs que cal un canvi dràstic en l'enfocament per aconseguir que els fumadors deixin de fumar. Un informe elaborat per membres de les dues cambres del Parlament francès recomana un enfocament de reducció del risc que ofereix als fumadors la possibilitat de canviar. a cigarrets electrònics molt menys nocius, escriu l'editor polític Nick Powell.

La política francesa de tabac es basa en gran mesura en els alts impostos per desincentivar el tabaquisme. Això ha provocat una afluència de cigarrets de contraban, falsificats i altres il·lícits i una taxa continuada de tabaquisme elevada en comparació amb molts altres països europeus. Aquest enfocament de "deixar de fumar o morir" significa que la majoria de la gent a França, segons una enquesta a principis d'aquest any, té poc o cap coneixement de les alternatives sense fum, com els cigarrets electrònics.

El canvi a productes de tabac alternatius redueix dràsticament el perill per a la salut que pateixen els fumadors, fet que ara ha estat acceptat per l'òrgan que permet als parlamentaris francesos examinar la base científica de la política del Govern. L'Oficina Parlamentaria d'Avaluació Científica i Tecnològica està formada per 18 membres de l'Assemblea Nacional i 18 senadors, assistits per 15 científics destacats.

L'informe del diputat de l'Assemblea Nacional Gérard Leseul i la senadora Catherine Procaccia recomana adoptar un nou enfocament de reducció de riscos per aconseguir que tots els fumadors trenquin el seu hàbit de cigarrets. Admet específicament el canvi a la política del Regne Unit, que integra els cigarrets electrònics a la seva estratègia de control del tabac.

També demana el llançament ràpid d'estudis nous i independents a França sobre la nocivitat específica i relativa de diferents productes i els seus efectes sobre el tabaquisme. L'informe argumenta que és especialment necessari realitzar estudis independents sobre el tabac escalfat per tal d'informar les polítiques públiques futures.

Els autors volen que els consumidors rebin informació clara, completa i objectiva sobre diferents productes del tabac, amb advertències sobre els perills de combinar el tabaquisme tradicional amb l'ús de cigarrets electrònics. Volen prohibir els sabors que atractin especialment els nens i la venda de cigarrets electrònics d'un sol ús.

Una recomanació aparentment òbvia dels polítics francesos és que les lleis i regulacions sobre els productes del tabac s'haurien de basar en el millor coneixement científic disponible. Tanmateix, hi ha un perill real que aquest principi essencial s'abandoni a nivell europeu. Tot i que la UE està orgullosa que el seu enfocament regulatori en diferents sectors s'adopti sovint a tot el món, pel que fa a la política del tabac, la Comissió sembla satisfer-se amb les polítiques de l'Organització Mundial de la Salut.

anunci

Damian Sweeney of the European consumer advocacy umbrella organisation ETHRA (European Tobacco Harm Reduction Advocates) wrote last month to members of the European Parliament’s Working Party on Public Health about information it had received from the Commission and Presidency ahead of this autumn’s meeting in Panama of the parties to the World Health Organisation’s Framework Convention on Tobacco Control.

ETHRA va advertir que les recomanacions polítiques clau que es discutiran a Panamà negarien l'ús continuat de productes de nicotina més segurs per a milions de consumidors europeus que han deixat de fumar amb èxit amb l'ajuda d'aquests productes. En el futur, desenes de milions de fumadors es veurien privats de l'oportunitat de reduir els seus riscos per a la salut.

Damian Sweeney va demanar que la posició de la UE reflecteixi les opinions dels consumidors afectats i mantingui els principis bàsics de la Unió Europea en relació amb el mercat interior, la proporcionalitat i la no discriminació en l'elaboració de polítiques. "Les recomanacions polítiques, és a dir, restringir severament els sabors en productes de nicotina més segurs, prohibir els vaporitzadors de tancs oberts (cigarrets electrònics), prohibir els vaporitzadors d'un sol ús, prevenir totes les formes de comercialització o prohibir les bosses de nicotina i prohibir o regular els productes de tabac escalfat al de la mateixa manera que els cigarrets combustibles estan en desacord amb l'ambició de la UE d'assolir l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible de l'OMS... de reduir en un terç les morts prematures per quatre malalties clau no transmissibles per al 2030", va escriure.

"La distinció crítica hauria de ser entre productes combustibles (nocius) i no combustibles (molt menys nocius)", va afegir. "Els productes de nicotina més segurs funcionen com a substituts dels cigarrets. Hi ha una gran quantitat d'investigacions finançades pel govern i altres investigacions independents que ho demostren. Mesures com l'augment dels impostos sobre els cigarrets electrònics, la prohibició del sabor dels productes, la prohibició de la publicitat i les restriccions d'accés a productes de nicotina més segurs poden augmentar el tabaquisme".

"El fet que els productes de nicotina més segurs siguin substitutius dels cigarrets hauria de ser la consideració central en les polítiques reguladores de la nicotina. No obstant això, l'OMS i el FCTC continuen ignorant l'evidència i, en canvi, situen aquests productes únicament com una amenaça, sense considerar que els productes de nicotina més segurs ofereixen oportunitats per a la salut pública. Els països que prohibeixen els productes de nicotina més segurs no n'han eliminat el seu ús; en canvi, exposen els consumidors als productes insegurs i no regulats, que segueixen sent àmpliament disponibles als mercats negres i grisos”.

El senyor Sweeney va poder citar una sèrie d'evidències científiques, algunes d'elles encarregades per l'Organització Mundial de la Salut, que havien estat ignorades. Va assenyalar que l'OMS pràcticament no ha avançat en la reducció del nombre de fumadors a tot el món.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències