Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

Romania, Grècia i Bulgària volen construir una carretera i un corredor de transport ferroviari que connecti els tres països

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els primers ministres de Romania, Grècia i Bulgària van signar dilluns (9 d'octubre) una declaració conjunta a Varna que mostra que volen unir els tres països a través d'autopistes i ferrocarrils, per augmentar la connectivitat del transport. També van parlar dels nous ponts sobre el Danubi que connecten Romania amb Bulgària, escriu Cristian Gherasim.

La principal informació relacionada amb el transport de la declaració conjunta signada pels primers ministres Marcel Ciolacu, Nikolai Denkov i Kyriakos Mitsotakis diu:

▪ Estem compromesos a construir infraestructures transfrontereres intermodals a través del riu Danubi, incloent nous ponts a Giurgiu-Ruse i altres llocs, també d'acord amb els estàndards europeus existents per a la mobilitat militar.

▪ La creixent importància de la connectivitat multidimensional entre els nostres tres països, la connectivitat interregional de la UE i la connectivitat al barri més ampli requereix un avançament més gran dels projectes d'interès comú per millorar radicalment la infraestructura transfronterera. A més, vam acordar identificar i desenvolupar noves rutes/corredors en l'eix nord-sud que uneixin els tres països mitjançant noves infraestructures ferroviàries i autopistes.

▪ Subratllant el nostre compromís compartit amb la connectivitat, vam acordar establir un grup de treball trilateral liderat pels ministres competents, amb l'objectiu de preparar i signar en el seu moment un memoràndum d'entesa (MOU) sobre el finançament, desenvolupament, construcció i gestió d'un corredor. transport multimodal que uneix Bulgària, Romania i Grècia, així com, com a resultat, un acord conjunt trilateral integral basat en el Memoràndum d'entesa.

Les parts van coincidir en la necessitat de reforçar i continuar l'ús de les línies solidàries (Línies Solidàries UE-Ucraïna) augmentant les capacitats dels ports de Constança i Sulina, però també assegurant la navegabilitat durant tot l'any al riu Danubi. La part romanesa, diu el ministeri, hauria presentat la sol·licitud de finançament per al desenvolupament de l'estudi de viabilitat i la documentació relacionada per al projecte "Mobilitat militar - Estudi de viabilitat de Giurgiu - Pont Ruse II sobre el Danubi - FSGRB", dins de la convocatòria de projectes oberts sobre CEF - Mobilitat Militar. L'objectiu del projecte és el disseny d'un nou pont a Giurgiu-Ruse, així com la infraestructura d'accés necessària als costats romanès i búlgar, part de la xarxa central TEN-T, per al doble ús de la infraestructura de transport, en per millorar la mobilitat civil i militar. El valor total dels contractes d'execució dins d'aquesta sol·licitud de finançament s'estima en 13,835,779 euros, amb un tipus de cofinançament del 50% i aportació de la UE.

El primer ministre romanès afirma que, juntament amb els seus homòlegs, el primer ministre de la República de Bulgària, Nikolai Denkov, i el primer ministre de la República Hel·lènica, Kyriakos Mitsotakis, van discutir "qüestions rellevants per a la nostra regió, però també sobre temes d'actualitat l'agenda europea i de seguretat".

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències