Connecteu-vos amb nosaltres

Rússia

Actius russos immobilitzats: el Consell decideix reservar ingressos extraordinaris

COMPARTIR:

publicat

on

El Consell Europeu ha adoptat una decisió i un reglament que aclareix les obligacions dels dipositaris centrals de valors (CSD) que tenen actius i reserves del Banc Central de Rússia (CBR) immobilitzats com a conseqüència de la Mesures restrictives de la UE.

Després que Rússia va llançar la seva invasió il·legal i injustificada a gran escala d'Ucraïna el febrer de 2022, la UE, en coordinació amb socis internacionals, va decidir prohibir qualsevol transacció relacionada amb la gestió de reserves i actius de la CBR. Com a conseqüència d'aquesta prohibició, els actius rellevants de les institucions financeres dels estats membres de la UE queden "immobilitzats".

La decisió d'avui, d'acord amb la posició del G7, aclareix la prohibició d'aquestes transaccions, així com l'estatus jurídic dels ingressos generats pels CSD en relació amb la tinença d'actius immobilitzats russos i estableix regles clares per a les entitats que els tenen. El Consell ho va decidir especialment CSD amb més d'1 milió d'euros dels actius de CBR ha de comptabilitzar els saldos extraordinaris d'efectiu acumulant-se a causa de les mesures restrictives de la UE per separat i també ha de mantenir separats els ingressos corresponents. A més, els CSD ho seran prohibit de disposar de la beneficis nets consegüents.

Tenint en compte els riscos i costos relacionats amb la tinença d'actius i reserves del Banc Central de Rússia, cada dipositari central de seguretat pot sol·licitar a la seva autoritat de supervisió que autoritzi l'alliberament d'una part d'aquests beneficis nets per tal de complir amb el capital i el risc legals. requisits de gestió.

Aquesta decisió obre el camí perquè el Consell decideixi sobre a possible establiment d'una contribució financera al pressupost de la UE recaptada amb aquests beneficis nets per donar suport Ucraïna i la seva recuperació i reconstrucció en una etapa posterior. Aquesta contribució financera es pot canalitzar a través del pressupost de la UE al mecanisme d'Ucraïna sobre el qual el Consell i el Parlament Europeu van arribar a un acord provisional el 6 de febrer de 2024.

Fons

En la seva declaració de 6 2023 desembre, els líders del G7 van reiterar que calia un avenç decisiu per dirigir els ingressos extraordinaris de les entitats privades que provenen directament dels actius sobirans immobilitzats de Rússia per donar suport a Ucraïna.

En les seves conclusions de 14-15 de desembre de 2023, el Consell Europeu va reiterar la seva condemna decidida a la guerra d'agressió de Rússia contra Ucraïna, que constitueix una violació manifesta de la Carta de les Nacions Unides, i va reafirmar el suport inquebrantable de la Unió Europea a la independència, la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna dins de les seves fronteres reconegudes internacionalment i el seu dret inherent. a l'autodefensa. El Consell Europeu va reiterar la seva crida progrés decisiu, en coordinació amb els socis, sobre com podrien ser els ingressos extraordinaris de les entitats privades que provenen directament dels actius immobilitzats de Rússia dirigida a donar suport a Ucraïna i la seva recuperació i reconstrucció, d'acord amb les obligacions contractuals aplicables i d'acord amb la legislació de la UE i internacional.

anunci

Al voltant de 260 milions d'euros en actius del Banc Central de Rússia s'han immobilitzat en forma de valors i efectiu a les jurisdiccions dels socis del G7, la UE i Austràlia, amb més de dos terços d'aquests immobilitzats a la UE.

Declaració dels líders del G7, 6 de desembre de 2023

Rússia: La UE renova les sancions per l'agressió militar de Rússia contra Ucraïna, comunicat de premsa 20 de juliol de 2023

Explicació de les sancions de la UE contra Rússia (informació de fons)

Cronologia: mesures restrictives de la UE contra Rússia sobre Ucraïna

Conclusions del Consell Europeu, 14 i 15 de desembre de 2023

Foto: Pavel Neznanov on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències