Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Comissió per establir Carrils Solidaris per ajudar Ucraïna a exportar productes agrícoles

COMPARTIR:

publicat

on

As part of the EU’s solidarity response with Ukraine, the Commission today presented a set of actions to help Ukraine export its agricultural produce. Following Russia’s invasion of Ukraine and its blockade of Ukrainian ports, Ukrainian grain and other agricultural goods can no longer reach their destinations. The situation is threatening global food security and there is an urgent need to establish alternative logistics routes using all relevant transport modes.

With its Communication, the Commission sets out an action plan to establish ‘Solidarity Lanes’ to ensure Ukraine can export grain, but also import the goods it needs, from humanitarian aid to animal feed and fertilisers.  

La comissionada de Transports Adina Vălean said: “20 million tonnes of grains have to leave Ukraine in less than three months using the EU infrastructure. This is a gigantesque challenge, so it is essential to coordinate and optimise the logistic chains, put in place new routes, and avoid, as much as possible, the bottlenecks. Our communication addresses the emergency solutions but also medium and long time measures to better connect and integrate Ukraine’s infrastructure with the EU one. For both short-term and long-term solutions, we will work with the Ukrainian authorities and in close collaboration, especially with the neighbouring member states, who spared no effort in helping during this crisis.”

Acció urgent per solucionar els colls d'ampolla del transport

Malgrat els esforços immediats de la UE i els seus estats membres per facilitar els passos fronterers entre Ucraïna i la UE, milers de vagons i camions estan esperant l'autorització del costat ucraïnès. El temps mitjà d'espera actual dels vagons és de 16 dies, mentre que en algunes fronteres és de fins a 30 dies. Encara s'emmagatzema més gra i es manté a les sitges d'Ucraïna a punt per a l'exportació. Entre els reptes hi ha diferents amplades d'ample de ferrocarril: els vagons ucraïnesos no són compatibles amb la majoria de la xarxa ferroviària de la UE, de manera que la majoria de mercaderies s'han de transbordar a camions o vagons que s'ajustin a l'ample estàndard de la UE. Aquest procés requereix molt de temps i les instal·lacions de transbordament a les fronteres són escasses.

Per abordar aquests obstacles i establir les vies de solidaritat, la Comissió, juntament amb els Estats membres i les parts interessades, treballarà en les següents accions prioritàries a curt termini:

  • Material rodant de càrrega addicional, vaixells i camions: The Commission calls on EU market players to urgently make additional vehicles available. In order to match demand and supply and establish the relevant contacts, the Commission will set up a matchmaking logistics platform and ask Member States to designate dedicated Solidarity Lanes contact points (a ‘one-stop-shop’).
  • Capacitat de les xarxes de transport i terminals de transbordament: S'haurien de prioritzar els enviaments d'exportació agrícoles d'Ucraïna i els administradors d'infraestructures haurien de disposar de franges de ferrocarril per a aquestes exportacions. La Comissió també demana als agents del mercat que transfereixin amb urgència els carregadors mòbils de gra a les terminals frontereres pertinents per accelerar el transbordament. A conveni de transport per carretera amb Ucraïna també eliminarà els colls d'ampolla. Per animar els operadors de transport de la UE a permetre que els seus vehicles entrin a Ucraïna, la Comissió també investigarà les opcions per a les garanties financeres complementàries.
  • Operacions duaneres i altres inspeccions: La Comissió insta les autoritats nacionals a aplicar la màxima flexibilitat i garantir una dotació de personal adequada per accelerar els procediments als punts de pas fronterers.
  • Emmagatzematge de mercaderies al territori de la UE: La Comissió avaluarà la capacitat d'emmagatzematge disponible a la UE i es coordinarà amb els Estats membres per ajudar a garantir més capacitat per a l'emmagatzematge temporal d'exportacions d'Ucraïna.

Millora de la connectivitat UE-Ucraïna a mitjà termini

anunci

A mitjà i llarg termini, la Comissió també hi treballarà augmentar la capacitat d'infraestructures dels nous corredors d'exportació i en establir-se noves connexions d'infraestructura en el marc de la reconstrucció d'Ucraïna. The next round of Connecting Europe Facility (CEF) calls for proposals will allow support for projects improving transport connections to Ukraine, including for railway connections and rail-road terminals. Against this background, the Commission today adopted a Decision with a view to signing a high-level agreement with Ukraine, updating the maps for the Trans-European Transport Network (TEN-T), as part of the Commission’s policy on extending the TEN-T to neighbouring countries.

Fons

Under normal circumstances, 75% of Ukraine’s grain production is exported, generating around 20% of national annual export revenues. Before the war, Ukrainian Black Sea ports accounted for 90% of its export of grain and oilseeds. Around one third of the exports is destined to Europe, China and Africa, respectively.

Més informació

Communication from the Commission: An Action Plan for EU-Ukraine Solidarity Lanes to facilitate Ukraine’s agricultural export and bilateral trade with the EU

Decisió de la Comissió sobre la signatura d'un acord d'alt nivell entre la Unió Europea i Ucraïna sobre mapes indicatius de la xarxa transeuropea de transport a Ucraïna

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències