Connecteu-vos amb nosaltres

TIC

Què fa la gent amb els seus antics equips TIC?

COMPARTIR:

publicat

on

L'ús creixent de TIC Els equips produeixen una quantitat creixent de residus de dispositius antics, com ara ordinadors portàtils, tauletes, telèfons mòbils, telèfons intel·ligents i ordinadors de sobretaula. Això planteja la qüestió de què passa amb els dispositius TIC que ja no són necessaris.

El 13% va reciclar els seus ordinadors d'escriptori antics

Una de cada cinc persones (19%) a la EU van guardar els seus ordinadors de sobretaula a casa, el 13% de les persones van reciclar els seus vells ordinadors d'escriptori, el 8% els van regalar o els van vendre i el 2% els van llençar. La resta d'enquestats no han comprat mai ordinadors d'escriptori, continuen utilitzant els seus dispositius existents o han fet altres accions amb ells.

Suècia va tenir la proporció més alta de persones (29%) que reciclaven ordinadors de sobretaula antics, per davant dels Països Baixos (27%), mentre que Finlàndia, Dinamarca i Àustria eren gairebé el 20%.

Els Països Baixos (15%) i Romania (13%) van reportar les quotes més altes de persones que van cedir o vendre el seu ordinador d'escriptori antic a algú altre.

Un terç va conservar els seus vells ordinadors portàtils i tauletes, només un 10% reciclats

Els ordinadors portàtils i les tauletes antigues també es van mantenir principalment a la llar (33%). De nou, només el 10% de les persones a la UE va reciclar els seus vells ordinadors portàtils o tauletes, l'11% els va regalar o els va vendre i l'1% els va llençar. La resta d'enquestats mai no han comprat ordinadors portàtils ni tauletes, continuen utilitzant els seus dispositius existents o han fet altres accions amb ells.

anunci

La proporció més gran de persones que reciclaven els seus ordinadors portàtils o tauletes vells es va observar a Suècia, Finlàndia i Dinamarca, tots prop del 18% dels individus, seguits de Grècia (17%) i Croàcia (15%).

Croàcia (35%) i França (15%) van reportar les quotes més altes de persones que van regalar o vendre el seu ordinador portàtil o tauleta antics a algú altre.

La meitat de la gent guarda els seus vells mòbils o telèfons intel·ligents a casa

La destinació principal dels dispositius TIC que ja no s'utilitzen era l'habitatge del seu propietari. Gairebé la meitat de les persones (49%) guardaven els seus vells mòbils o telèfons intel·ligents a la llar.

Només el 10% de les persones a la UE va reciclar el seu telèfon mòbil o telèfon intel·ligent vell, el 17% el va regalar o el va vendre a algú de fora de la llar i el 2% el va llençar sense reciclar. La resta d'enquestats mai no han comprat mòbils ni telèfons intel·ligents, continuen utilitzant els seus dispositius existents o han fet altres accions amb ells.

Grècia (18%), Àustria (17%) i Txeca (15%) van registrar les taxes més altes de persones que van reciclar els seus mòbils o telèfons intel·ligents antics el 2022, seguides de Dinamarca (14%) i de diversos països propers al 12% (Polònia, Espanya, Irlanda, Bèlgica i Països Baixos). 

Croàcia (32%) i els Països Baixos (24%) van reportar els percentatges més alts de persones que van regalar o vendre el seu telèfon antic a una altra persona.

Més informació

Notes metodològiques

Les dades que es presenten en aquest article provenen de l'edició 2022 de l'enquesta sobre l'ús de les TIC a les llars i per part de les persones. Les dades fan referència als dispositius més recents que els enquestats han substituït/ja no utilitzen.  

Si teniu qualsevol consulta, visiteu el contacte  

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències