Connecteu-vos amb nosaltres

Europea de Lluita contra el Frau (OLAF)

L'OLAF ajuda a evitar que més de 430 milions de cigarrets il·lícits inundin el mercat de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

L'any 2021, les operacions mundials amb la participació de l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) van donar lloc a la confiscació de centenars de milions de cigarrets il·lícits. Els investigadors de l'OLAF també estaven ocupats buscant el tabac utilitzat en la producció il·lícita de cigarrets i tabac de pipa d'aigua falsificat o de contraban.

L'OLAF va participar en diverses operacions amb agències nacionals i internacionals de duanes i cossos de seguretat per combatre el tràfic de cigarrets i tabac. Aquestes operacions van provocar la confiscació de 93 milions de cigarrets de contraban a la UE i 253 milions de cigarrets confiscats fora de les seves fronteres.

El treball de l'OLAF també va donar lloc a la confiscació de 91 milions de cigarrets produïts il·legalment en llocs de tota la UE, cosa que va provocar la confiscació global de 437 milions de cigarrets il·lícits. La informació descoberta per l'OLAF va contribuir a la confiscació de 372 tones de tabac en brut, que es destinava a la producció il·lícita de cigarrets.

El 2021, l'OLAF va continuar activa en el contraban de tabac per pipa d'aigua, una tendència emergent que l'OLAF va detectar fa uns anys. L'OLAF va poder identificar enviaments sospitosos de més de 60 tones de tabac per a pipa d'aigua.

El director general de l'OLAF, Ville Itälä, va dir: "Aquestes confiscacions han estalviat als estats membres de la UE aproximadament 90 milions d'euros en ingressos perduts, i hem ajudat a atacar les bandes criminals que hi ha darrere d'aquest negoci il·legal. Els contrabandistes despleguen diferents trucs i esquemes (per exemple, declarar a la duana gairebé 10 milions de cigarrets il·lícits com a maletes) i han adaptat el seu model de negoci a la pandèmia i als controls més durs a les fronteres de la UE. Per això estem molt orgullosos de treballar junts amb tots els nostres socis. Aquesta és la millor manera d'aconseguir resultats concrets".

La lluita contra el contraban de tabac és una part central de les activitats d'investigació de l'OLAF. L'OLAF identifica i fa un seguiment dels camions i/o contenidors carregats de cigarrets mal declarats com a altres mercaderies a les fronteres de la UE. L'OLAF intercanvia informació i intel·ligència en temps real amb estats membres de la UE i tercers països, i si hi ha proves clares que els enviaments es destinen al mercat de contraban de la UE, les autoritats nacionals estan disposades i poden intervenir i aturar-los..

Missió, mandat i competències de l'OLAF:

anunci

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

· Realitzar investigacions independents sobre fraus i corrupció relacionats amb fons de la UE, per garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin crear llocs de treball i créixer a Europa;

· Contribuir a enfortir la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de les conductes greus per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE;

· Desenvolupar una sòlida política antifrau de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

· Tota la despesa de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i el rural

fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;

· Algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana;

· Sospites de mala conducta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Un cop l'OLAF hagi completat la seva investigació, correspon a les autoritats competents de la UE i nacionals examinar i decidir el seguiment de les recomanacions de l'OLAF. Es presumeix que totes les persones interessades són innocents fins que es demostri la seva culpabilitat davant un tribunal nacional o de la UE competent.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències