Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

#Agriculture: Comissió Europea esbossa nou paquet de suport per valor de 500 milions de € per als agricultors europeus

COMPARTIR:

publicat

on

vaques lleteres durant la munyida en el lloc de granja en granjaEl 18 de juliol, la Comissió Europea va presentar un nou paquet de mesures per valor de 500 milions d'euros de fons de la UE per donar suport als agricultors davant les dificultats actuals del mercat, especialment en el mercat lacti.

Les mesures van ser presentades al Consell de Ministres d'Agricultura de la UE pel comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural Phil Hogan: "En un moment de pressions pressupostàries importants, aquest paquet ofereix una resposta més sòlida i significa que la Comissió ha mobilitzat més de 1 milions d'euros. amb diners nous per donar suport als agricultors amb dificultats. El nostre objectiu final és veure la tan necessària recuperació dels preus que es paguen als agricultors, perquè puguin viure del seu treball i continuar oferint aliments segurs i de qualitat als ciutadans, així com la seva contribució a les zones rurals i als llocs de treball rurals. i la provisió de béns públics”.

El paquet conté tres elements principals:

  • Un pla a escala de la UE per incentivar la reducció de la producció de llet (150 milions d'euros).
  • L'ajuda d'ajust condicional s'ha de definir i implementar a nivell d'estat membre a partir d'un menú proposat per la Comissió (350 milions d'euros que els estats membres podran equiparar amb fons nacionals, duplicant així el nivell de suport que s'ofereix als agricultors).
  • Una sèrie de mesures tècniques per oferir flexibilitat (per exemple, en el suport voluntari acoblat), alleujament del flux d'efectiu (per exemple, mitjançant un augment de l'import dels avançaments tant per als pagaments directes com per al desenvolupament rural basats en la superfície) i reforçar els instruments de la xarxa de seguretat (mitjançant intervenció perllongada i ajuts a l'emmagatzematge privat de llet desnatada en pols).

Els detalls precisos de totes les diferents mesures es concretaran en les properes setmanes, en consulta amb experts dels estats membres. Les implicacions pressupostàries de les mesures proposades s'incorporaran en una carta rectificativa al projecte de pressupost de 2017 a la tardor.

Incentius per reduir la producció (150 milions d'euros): quan la reunió més recent del Consell Econòmic de l'Observatori del Mercat de la Llet va concloure que encara és necessària una correcció pel costat del suport al mercat lacti, la Comissió presentarà una mesura a escala de la UE destinada a incentivar una reducció voluntària de producció.

Ajuda d'ajust condicional (350 milions d'euros, més un possible cofinançament nacional fins a un import igual. Aquestes complements no es consideren ajuts estatals): amb la crisi prolongada que demostra que alguns agricultors mantenen o fins i tot augmenten la producció per mantenir el flux de caixa, la Comissió té la intenció de proporcionar nous fons que es puguin vincular a compromisos específics alhora que contribueixen a garantir l'estabilitat del mercat. La subvenció financera de què disposa cada estat membre (vegeu annex) té en compte les principals característiques del seu sector, com ara la producció, els preus de mercat i el pes dels petits agricultors. Els estats membres tindran flexibilitat per definir la mesura o la combinació de mesures que posaran a disposició dels agricultors, com ara mètodes de producció extensius, suport a petites explotacions, projectes de cooperació, mesures de suport a la reducció de la producció, etc. També hi haurà marge per cobrir altres sectors ramaders.

Altres ajustos tècnics: Amb molts estats membres donant suport voluntari acoblat al sector lacti (sovint per vaca), se'ls concedirà la possibilitat de derogar l'obligació de mantenir la mida del ramat el 2017. A més, en una repetició del moviment de l'any passat, Els estats membres tornaran a poder avançar fins al 70% dels pagaments directes a partir del 16 d'octubre i el 85% dels pagaments de desenvolupament rural per superfície sense necessitat de completar els controls sobre el terreny. D'altra banda, la Comissió té la intenció d'allargar el termini d'intervenció pública i d'emmagatzematge privat de la llet desnatada en pols més enllà de finals de setembre. La Comissió també actualitzarà el suport a les retirades de fruites i hortalisses realitzades per les organitzacions de productors.

anunci

L'anunci s'afegeix a un paquet separat per 500 milions d'euros que va ser presentada per la Comissió el setembre passat i el gamma d'altres mesures, com l'activació d'una clàusula (article 222) que permet concertar acords voluntaris entre productors de llet sobre la planificació de la producció de llet, que es va anunciar al març.

Pel que fa a recursos financers addicionals, la Comissió ha mobilitzat, en menys d'un any, més de 1 milions d'euros en diners nous per donar suport als agricultors amb dificultats. En un moment de pressions pressupostàries importants, especialment pel que fa a la migració, aquesta és una resposta molt sòlida per part de la Comissió i és una declaració de suport molt contundent als agricultors europeus.

Apèndix

Juliol 2016: Paquet Solidari de 7 punts per a l'agricultura

1. Règim de reducció de la producció de llet

150 milions d'euros per donar suport a una reducció voluntària dels lliuraments de llet a la UE. Aquest règim funcionarà a nivell de la UE perquè els agricultors de tota la Unió hi tinguin accés en les mateixes condicions.

2. Ajuts d'ajust condicionat

350 milions d'euros que s'aplicaran mitjançant mesures a nivell d'estat membre (vegeu més avall els imports per estat membre). L'EM pot completar l'ajuda en un 100%.

3. Suport acoblat voluntari

Els estats membres tenen la possibilitat de revisar els seus acords de Suport Acoblat Voluntari (VCS) per al sector lacti per garantir que el pagament es desacobla el 2017.

4. Ampliació de la intervenció pública per a la llet desnatada en pols (SMP) més enllà del 30 de setembre

La intervenció pública per a SMP s'allargarà fins a finals de febrer de 2017, quan es reprèn el període normalitzat. El sostre fins al qual s'adquireix SMP a preu fix es manté en 350,000 € fins a finals de desembre de 2016.

5. Ampliació dels règims d'ajuts a l'emmagatzematge privat per a l'SMP

Tant els esquemes SMP estàndard (entre 90 i 210 dies d'emmagatzematge) com els millorats (emmagatzematge de 365 dies) s'ampliaran fins a finals de febrer de 2017.

6. Pagaments anticipats

Avanços al 70% per als pagaments directes a partir del 16 d'octubre de 2016 i al 85% per als pagaments de desenvolupament rural per superfície, un cop finalitzades les comprovacions administratives.

7. Fruites i verdures

Suport actualitzat per a les retirades de les organitzacions de productors del sector hortofrutícola.

Ajuts d'ajust condicionat per a la llet i altres sectors ramaders – desglossament per EM

estat membre
Bèlgica 10 979 636
Bulgària 5 809 941
República Txeca 10 346 106
Dinamarca 9 294 305
Germany 57 955 101
Estònia 8 081 123
Irlanda 11 086 327
Grècia 1 683 910
Espanya 14 665 678
França 49 900 853
Croàcia 1 517 133
Itàlia 20 942 300
Xipre 297 165
Letònia 9 760 362
Lituània 13 298 661
Luxemburg 560 115
Hongria 9 543 566
Malta 100 092
Països Baixos 22 952 419
Àustria 5 863 491
Polònia 22 670 129
Portugal 3 988 059
Romania 10 896 083
Eslovènia 1 145 506
Eslovàquia 2 062 803
Finlàndia 7 521 715
Suècia 6 881 425
Regne Unit 30 195 996

 

Més informació

març 2016:

Altres mesures

Setembre 2015:

Enllaç a la nota de premsa

Enllaç al discurs complet [vicepresident Katainen] i anàlisi de mercat

Enllaç a la llista completa de mesures

Comparteix aquest article:

Tendències