Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#Hungary: Comissió considera publicitat tributària hongaresa en violació de les normes de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Concepte impostos. Word a la carpeta de registre de targeta d'índex. Enfocament selectiu.

La Comissió Europea ha constatat que l’impost sobre la publicitat hongarès infringeix les normes d’ajuda estatal de la UE perquè els seus tipus impositius progressius atorguen un avantatge selectiu a determinades empreses. També afavoreix indegudament les empreses que no van obtenir beneficis el 2013 en permetre’ls pagar menys impostos.

Segons la Llei d’impostos publicitaris de 2014 a Hongria, les empreses tributaven a un tipus en funció del seu volum de negoci publicitari. Les empreses amb una facturació publicitària més elevada estaven subjectes a taxes impositius progressivament significatives, que oscil·laven entre el 0% i el 50%.

El Investigació en profunditat de la Comissió obert el març del 2015 ha demostrat que la progressivitat dels tipus impositius afavoria certes empreses. En un sistema tributari basat en un tipus únic, les empreses més petites en tot cas pagarien menys impostos que els seus competidors més grans, perquè tenen un volum de negoci més baix. No obstant això, a causa de les taxes progressives de la llei de 2014, les empreses amb un volum de negoci baix han estat obligats a pagar un impost publicitari substancialment inferior, fins i tot proporcional al seu volum de negoci, que les empreses amb un volum de negoci més alt. Això va donar a les empreses amb un volum de negoci baix un avantatge econòmic injust respecte als competidors. Hongria no ha demostrat que els tipus impositius progressius estiguessin justificats per l'objectiu que perseguia l'impost sobre la publicitat.

A més, la investigació de la Comissió va trobar que la disposició de la Llei del 2014 sobre la possibilitat de deduir les pèrdues reportades també afavoria indegudament a algunes empreses. Es va restringir a les empreses que no van obtenir beneficis el 2013. Hongria tampoc no ha demostrat que aquesta disposició estigués justificada per l'objectiu que perseguia l'impost sobre la publicitat. En particular, Hongria no ha demostrat per què la responsabilitat fiscal de la publicitat d’una empresa ha de dependre de la seva rendibilitat ni per què aquest benefici només hauria d’estar disponible per a empreses que no van obtenir cap benefici en aquell any concret. Va donar a aquestes empreses un avantatge econòmic injust sobre els seus competidors més eficients.

Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura era incompatible amb les normes sobre ajuts estatals de la UE.

En el moment en què la Comissió va obrir la investigació en profunditat, també va demanar a Hongria que suspenia l'aplicació de l'impost. Hongria va suspendre l'impost però va implementar una versió modificada, sense notificar-ho ni consultar la Comissió.

anunci

La investigació de la Comissió va demostrar que l'impost publicitari modificat, vigent des del juliol de 2015, va prendre mesures en la direcció correcta, però no va atendre completament les preocupacions de la Comissió. L’esquema modificat permet a les empreses decidir si opten per una aplicació retroactiva de l’esquema modificat. Manté taxes progressives basades en la facturació en un rang inferior (0% i 5.3%). Tot i això, encara no hi ha cap justificació objectiva per a aquest tractament diferencial. A més, les limitacions a la deducció de pèrdues passades es van mantenir sense canvis.

La decisió d’avui (4 de novembre) obliga a Hongria a eliminar la discriminació injustificada entre empreses segons la Llei d’impostos publicitaris del 2014 i / o la versió modificada i restablir el tractament igual al mercat. Ara, les autoritats hongareses han de determinar les quantitats exactes d’impostos a recuperar de cada empresa, si s’escau, sobre la base de la metodologia establerta a la decisió de la Comissió. Es pot evitar la recuperació per a una empresa, si Hongria demostra que l'avantatge rebut compleix els criteris de la de minimis Regulació.

La Comissió no qüestiona el dret d'Hongria a decidir sobre els seus sistemes tributaris ni sobre l'objectiu de diferents impostos i gravàmens. No obstant això, el sistema tributari ha de complir la legislació de la UE, incloses les normes sobre ajuts estatals, i no pot afavorir indegudament determinades empreses per sobre d’altres.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències