Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

AB GROUP: la seva transparència amb el nou “Lobbying sostenible”

COMPARTIR:

publicat

on

AB Group és una empresa italiana activa des de fa anys en el sector de la consultoria, el lobby i la comunicació, neix de la intuïció d'Alessandro Bertoldi, fundador i CEO. És l'antic president de Publigroup Italy i director executiu de l'Institut Milton Friedman.

L'empresa és líder nacional i internacional en el camp de la gestió de relacions públiques a Itàlia. A més de la comunicació per a empreses, AB Group s'ha ocupat de la gestió de campanyes electorals arreu del país tant per a curses polítiques i consultes referendàries, com també de missions de seguiment electoral a diversos països del món.

Des del 2017, Alessandro Bertoldi està inscrit a la llista de representants d'interessos, establerta a la Cambra de Diputats de Roma.

El que va contribuir a l'èxit del Grup AB en el sector del lobby va ser l'enfocament innovador adoptat per la pròpia companyia.

Alessandro Bertoldi, fundador i CEO

Alessandro Bertoldi, fundador i CEO

“En comparació amb els nostres competidors”, explica Bertoldi, “hem fet de la transparència el nostre cavall de batalla. El lobbying no és un sector regulat a Itàlia i sovint se'n ressenten gran part de l'opinió pública italiana. Això es deu a les nombroses violacions de la llei perpetrades pels companys en el passat, que van entrar molt en l'àmbit polític.

La nostra força rau en això: no només tractem directament amb qui pren la decisió, amb el representant polític o governamental, que té total autonomia en la presa de decisions, sinó que treballem la mateixa opinió pública. Convèncer la gent del valor d'un projecte o iniciativa és molt més fàcil i transparent que pressionar els qui prenen decisions. Després de convèncer l'opinió pública, el servidor públic serà el que segueixi l'electorat”.

anunci

Així, AB Group va aconseguir, a través del que va ser el seu core business inicial, la cura de la comunicació corporativa, desenvolupar una nova manera d'entendre el lobbying, que es pot definir com a lobbying "sostenible" i indirecte.

Bertoldi aclareix: “precisament a través d'aquesta activitat de persuasió al públic hem aconseguit canviar radicalment, per exemple, la percepció pública de la regulació del sector del joc. Quan algunes empreses del sector, exasperades per les contínues regulacions que pateixen el sector, van recórrer a nosaltres, vam desenvolupar un projecte de comunicació amb l'objectiu d'explicar a la ciutadania moltes de les raons vàlides per les quals aquell sector no podia estar subjecte a més restriccions:

En primer lloc, el risc d'afavorir el creixement de noves formes de joc il·legal, controlades pel crim organitzat. El resultat va ser sorprenent: en pocs anys, amb conferències i iniciatives a la zona, l'opinió pública va canviar, entenent la importància del sector i el govern italià finalment va desenvolupar un sistema de regulació global, menys sancionador".

Actualment AB Group està present directament o a través dels seus socis comercials a diversos països del món, des d'Espanya a Rússia, passant per Amèrica del Sud, i també s'està expandint en l'àmbit de les Relacions Internacionals tant en l'àmbit de les relacions públiques com en la internacionalització d'empreses. .

En aquest sentit, AB Group amb el Friedman Institute ha organitzat recentment diverses trobades entre institucions de diferents països, per tal d'aconseguir una millora de les relacions polítiques i comercials entre realitats llunyanes.

Els resultats van ser significatius: “Gràcies a la nostra xarxa i a les experiències internacionals adquirides pels nostres consultors, els nostres socis i les relacions institucionals establertes en diversos països, som capaços de donar suport totalment a les empreses italianes del món i a les empreses estrangeres a Itàlia. A més d'això, cada cop són més les institucions públiques que demanen la nostra ajuda per organitzar reunions públiques amb els homòlegs internacionals. Per exemple, vam acompanyar la delegació del govern libi a Itàlia per tal de debatre la solució de la crisi geopolítica que s'està vivint actualment.

A més, en aquest àmbit, no oblidem mai la importància d'implicar la ciutadania, que es fa entendre els motius de les nostres iniciatives. És per això que sempre escoltem el públic a través d'enquestes i publicacions constants.

El que ens omple de satisfacció no és tant l'èxit econòmic del nostre negoci, sinó el fet que la nostra intuïció s'ha entès i que ara l'apliquen cada cop més la resta de companys amb vocació de transparència. Això vol dir que hem proposat i llançat un model apreciat per al futur".

Durant l'emergència de la COVID-19, AB Group també es va posar a disposició d'empreses i institucions amb els seus socis i relacions a Europa, per ajudar a trobar equips de protecció individual i altres productes per combatre l'emergència sanitària i social en curs.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències