Connecteu-vos amb nosaltres

Banc Central Europeu (BCE)

"La dama no és per reduir-se" - Lagarde

publicat

on

Parafrasejant a la difunta primera ministra i monetarista britànica Margaret Thatcher, en una frase que és poc probable que hagi pronunciat, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha anunciat avui que "la dama no és per reduir el volum".

Basant-se en una avaluació conjunta de les condicions de finançament i les perspectives d'inflació, el consell rector del banc central ha decidit que les compres d'actius nets en el marc del programa de compra d'emergència per pandèmia (PEPP) poden continuar, però a un ritme més moderat.  

El consistori també va acordar mantenir els tipus d'interès tal com són, i va dir que espera que els tipus d'interès clau del BCE es mantinguin en els seus nivells actuals o inferiors fins que vegi la inflació que arribi al dos per cent, però permetent un període transitori en què la inflació pugi augmentar moderadament. per sobre del seu objectiu.

anunci

Perspectives d'inflació

Lagarde va reconèixer que la gent de molts països de la zona euro està experimentant augments de preus, però va dir que quan el banc "mira sota la pell de la inflació" la seva perspectiva els fa creure que serà un 1.5% al ​​final de l'horitzó projectat.

Lagarde va destacar l'impacte dels preus de l'energia, però també va assenyalar la pujada de preus a causa dels colls d'ampolla de la cadena de subministrament relacionats amb l'obertura de l'economia de nou. El banc preveu que això serà en gran mesura de caràcter temporal, però reconeix que podria comportar una pressió alcista sobre els preus si es manté durant més temps del previst. 

anunci

Quant als salaris, Lagarde va dir que el BCE encara no havia vist evidències d'un augment significatiu dels preus, però hi estarà atent mentre les negociacions tindran lloc a la tardor. En qualsevol cas, espera que el creixement salarial sigui moderat i gradual.

Banc Central Europeu (BCE)

Weidmann diu que el BCE ha de reforçar la política si cal per contrarestar la inflació

publicat

on

By

La seu del Banc Central Europeu (BCE) es fotografia durant la posta de sol, ja que la propagació de la malaltia del coronavirus (COVID-19) continua a Frankfurt, Alemanya, el 28 d’abril de 2020. REUTERS / Kai Pfaffenbach

La seu del Banc Central Europeu (BCE) es fotografia durant la posta de sol, ja que la propagació de la malaltia del coronavirus (COVID-19) continua a Frankfurt, Alemanya, el 28 d’abril de 2020. REUTERS / Kai Pfaffenbach

El banc central europeu ha de reforçar la política monetària si necessita contrarestar les pressions inflacionistes i no es pot deixar de fer-ho amb els costos de finançament dels estats de la zona euro, segons el responsable de la política del BCE, Jens Weidmann. (A la foto) va dir a la Welt am Sonntag periòdic, escriu Paul Carrel, Reuters.

Els països de la zona euro han augmentat els seus préstecs per fer front a la pandèmia del coronavirus, deixant-los potencialment exposats a l’augment dels costos de servei del deute si el banc central endurix la política per contrarestar la pressió alcista sobre els preus.

anunci

"El BCE no està aquí per ocupar-se de la protecció de la solvència dels estats", va dir Weidmann, el paper del qual com a president del Bundesbank alemany li confereix un escó al Consell de Govern de l'elaboració de polítiques.

Si les perspectives d'inflació augmentessin de manera sostenible, el BCE hauria d'actuar d'acord amb el seu objectiu d'estabilitat de preus, va dir Weidmann. "Hem de deixar clar una i altra vegada que endurirem la política monetària si les perspectives de preus ho requereixen.

"Aleshores no podem tenir en compte els costos de finançament dels estats", va afegir.

anunci

Després de la reunió política del 22 de juliol, el BCE es va comprometre a mantenir els tipus d’interès en mínims rècord durant més temps per augmentar la inflació lenta i va advertir que la variant del coronavirus del Delta, que es va expandir ràpidament, suposava un risc per a la recuperació de la zona euro. Llegeix més.

"No descarto taxes més altes d'inflació", va dir Weidmann, que citava el diari. "En qualsevol cas, insistiré a vigilar de prop el risc d'una taxa d'inflació excessivament alta i no només el risc d'una taxa d'inflació excessivament baixa".

L’economia de la zona de l’euro va créixer més ràpid del que s’esperava al segon trimestre, i va sortir d’una recessió induïda per una pandèmia, mentre que l’alleugeriment de les vores del coronavirus també va ajudar a la inflació a superar l’objectiu del 2% del BCE al juliol, i va assolir el 2.2%. Llegeix més.

Quan el BCE decideix que és hora d’endurir la política, Weidmann esperava que el banc central acabés primer amb el programa de compra de bons d’emergència PEPP abans de reduir el pla de compra d’APP.

"La seqüència seria: primer acabem el PEPP, després l'APP es redueix i després podem augmentar els tipus d'interès", va dir.

Seguir llegint

economia digital

Euro digital: la Comissió celebra el llançament del projecte de l'euro digital per part del BCE

publicat

on

La Comissió celebra la decisió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) de posar en marxa el projecte de l'euro digital i iniciar la seva fase d'investigació. Aquesta fase examinarà diverses opcions de disseny, requisits dels usuaris i com els intermediaris financers podrien proporcionar serveis basats en un euro digital. L’euro digital, una forma digital de diners dels bancs centrals, oferiria més opcions als consumidors i empreses en situacions en què no es pugui utilitzar efectiu físic. Donaria suport a un sector de pagaments ben integrat per donar resposta a les noves necessitats de pagament a Europa.

Tenint en compte la digitalització, els canvis ràpids en el panorama dels pagaments i l’aparició dels actius criptogràfics, l’euro digital seria un complement a l’efectiu, que hauria de romandre àmpliament disponible i usable. Donaria suport a diversos objectius polítics establerts a la Comissió més àmplia finances digitals i estratègies de pagaments al detall que inclouen la digitalització de l'economia europea, augmenten el paper internacional de l'euro i donen suport a l'autonomia estratègica oberta de la UE. Basant-se en la cooperació tècnica amb el BCE iniciada al gener, la Comissió continuarà treballant estretament amb el BCE i les institucions de la UE durant tota la fase d’investigació per analitzar i provar les diverses opcions de disseny amb vista als objectius de la política.

anunci

Seguir llegint

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde diu que el BCE canviarà l'orientació política en la propera reunió

publicat

on

By

El Banc Central Europeu canviarà la seva orientació sobre els pròxims passos de la política en la propera reunió per reflectir la seva nova estratègia i demostrar que és seriós sobre la reactivació de la inflació, va dir la presidenta del BCE, Christine Lagarde, en una entrevista emesa dilluns (12 de juliol) escriu Francesco Canepa, Reuters.

Anunciat la setmana passada, la nova estratègia del BCE li permet tolerar una inflació superior al seu objectiu del 2% quan les taxes estan a prop del fons, com ara.

Això vol assegurar als inversors que les polítiques no s’enduriran prematurament i augmentaran les seves expectatives sobre el creixement futur dels preus, que ha quedat per sota de l’objectiu del BCE durant la major part de la dècada passada.

anunci

"Tenint en compte la persistència que hem de demostrar per complir el nostre compromís, certament es revisarà l'orientació futura", va dir Lagarde a Bloomberg TV.

L'orientació actual del BCE diu que comprarà bons el temps que sigui necessari i mantindrà els tipus d'interès en els seus nivells actuals, mínims rècord, fins que vegi que les perspectives d'inflació "convergeixen de forma sòlida" al seu objectiu.

Lagarde no va aprofundir en com podria canviar aquest missatge, simplement va dir que l'objectiu del BCE serà mantenir el crèdit fàcil.

anunci

"El meu sentit és que continuarem sent determinats mantenint unes condicions de finançament favorables a la nostra economia", va dir.

Va afegir que no era el moment adequat per parlar d’estímuls de trucada i que el Programa de compra d’emergència contra pandèmies del BCE, que val fins a 1.85 bilions d’euros, podria "passar a un nou format" després del març de 2022, la data de finalització més primerenca possible .

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències