Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Energia neta: impuls de la UE per les renovables i l'eficiència energètica 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La lluita contra el canvi climàtic i la millora de la seguretat energètica es troben entre les prioritats de la UE. Descobriu com els eurodiputats volen potenciar l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables, Economia.

El 2018, el Parlament Europeu va aprovar una legislació per ajudar lluitar contra el canvi climàtic, així com reduir la dependència de la UE de les importacions de combustibles fòssils i ajudar les llars a generar la seva pròpia energia verda.

Aquest paquet legislatiu està format per tres lleis: una sobre energia renovable, un endavant eficiència energètica i un sobre a mecanisme de control

Les lleis sobre l'ús d'energies renovables i l'eficiència energètica estan actualment en procés de revisió per ajudar la UE a assolir els nous objectius climàtics ambiciosos establerts en el marc del Acord Verd Europeu el 2021. L'augment de la quota d'energies renovables i la millora de l'eficiència energètica també ajudaran a Europa a reduir la seva dependència de les importacions de combustibles fòssils que provenen en gran part de Rússia.

Augment de la quota de renovables

La proporció d'energia consumida de fonts renovables s'ha més que duplicat en els últims anys, passant d'un 9.6% el 2004 al 22.1% el 2020. Això significa que la UE va assolir el seu objectiu del 20% per al 2020.

Segons les regles actuals, la quota de les energies renovables hauria de ser almenys del 32% el 2030, i aquest objectiu s'està revisant a l'alça. El juliol del 2022, els membres de la comissió d'energia del Parlament van demanar un augment al 45%.

Obteniu més informació sobre la quota d’energies renovables als països de la UE.

Millora de l'eficiència energètica

anunci

Les millores de l'eficiència energètica no només podrien reduir les emissions de CO2, sinó també la factura anual d'importació d'energia de 330 milions d'euros de la UE. És per això que els legisladors de la UE estan treballant en una actualització de l'objectiu d'eficiència energètica del 32.5% per al 2030, acordat el 2018. L'eficiència energètica significa utilitzar menys energia per produir el mateix resultat.

Els nous objectius proposats són almenys un 40% de reducció del consum d'energia final i un 42.5% del consum d'energia primària. El consum d'energia final es refereix a l'energia utilitzada pels consumidors finals (com el consum d'electricitat de les llars), mentre que el consum d'energia primària representa la demanda total d'energia d'un país (per exemple, el combustible cremat per produir electricitat).

Una àrea important de millora és la calefacció i refrigeració d'edificis, que representa el 40% de tota l'energia consumida a la UE. Al voltant d'un 75 d'ells són ineficients d'energia.

Per abordar aquesta qüestió, el Parlament ho va aprovar noves normes sobre l'eficiència energètica dels edificis l'abril de 2018. Segons les normes, els països de la UE haurien de preparar estratègies nacionals a llarg termini per donar suport a la renovació d'edificis residencials i no residencials. L'objectiu és que l'any 2050 els edificis de la UE gairebé no consumeixin energia.

A més, el Parlament del 2017 Etiquetes d'energia simplificades per a electrodomèstics, com ara làmpades, televisors i aspiradores, per facilitar el consumidor comparar la seva eficiència energètica.

Mecanisme de control

El 2018, els eurodiputats també van aprovar noves normes sobre l'anomenada governança de la unió energètica. És un mecanisme de control per controlar el progrés dels països cap a la Objectius energètics i climàtics de la UE per al 2030 i una eina de cooperació per omplir el buit en cas que un estat membre es quedi enrere.

Els eurodiputats debatran i votaran les actualitzacions sobre energies renovables i eficiència energètica al ple de setembre.

Més informació sobre el canvi climàtic i la UE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències