Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Més de 66 milions d'ampolles de PET reciclades a Europa en 2014

COMPARTIR:

publicat

on

ampolles_cutEl 66 es van recollir i reciclar l’equivalent a 1.5 milions d’ampolles de PET d’2014 L, que representen el 57% de les ampolles i envasos comercialitzats. Aquesta conclusió prové d’un informe realitzat per PCI PET Packaging Resin & Recycling Ltd per a Petcore Europe a partir d’una enquesta a nivell europeu entre actors implicats en la recollida, classificació i reciclatge de PET. 

“La recol·lecció i reciclatge de PET continua augmentant i serà un cas d'èxit en els darrers 25 anys. El PET és, amb diferència, el material plàstic més reciclat d’Europa. Tot i això, podem fer-ho encara millor i contribuir activament a l'economia circular europea, sobretot perquè ara el PET penetra en noves aplicacions ", va explicar Patrick Peuch, director executiu de Petcore Europe.

Els resultats es presentaran durant la conferència Petcore Europe a Brussel·les el 24 de novembre.    

Taxes de recollida de PET a Europa Si observem les taxes de recollida de 2014 a Europa, es mostra que, amb 1,8 milions de tones mètriques d’ampolles i envasos, la recollida de PET ha crescut un 6.8% en comparació amb el 2013. Comparant aquesta xifra amb un estimat de 3,1 milions de tones mètriques la demanda d'ampolles i envasos introduïts al mercat durant aquest període suggereix una taxa de recollida del 57%. El 2014, el propi creixement de la demanda de PET va augmentar un 4.8%.

"Tot i que la taxa de recaptació va augmentar un 1.3% respecte a la taxa de 2013, il·lustra clarament la necessitat d'un enfocament bidireccional", explica Patrick Peuch. "D'una banda, la nostra indústria ha de treballar junts per alinear els processos de recollida per aconseguir objectius de reciclatge més grans. D’altra banda, els consumidors han d’estar més compromesos. Sensibilitzar els consumidors sobre la importància de la recol·lecció i el valor del reciclatge, especialment en el context de l'enfocament de l'economia circular de la Comissió Europea, i el seu propi paper en el procés són claus ". A més, les taxes de recaptació varien considerablement a tot Europa, amb un nombre d'estats membres que superen el 57% de mitjana, mentre que d'altres continuen endarrerits, on es pot fer i s'hauria de fer molt més.

Taxes de reciclatge de PET a Europa El 2014 es van reciclar 1.7 milions de tones de PET a Europa. Amb una capacitat de processament instal·lada estimada al voltant de 2.1 milions de tones, la taxa d’explotació de la indústria del reciclatge només va arribar al 79%, inferior a la taxa del 83% del 2013. Aquesta disminució il·lustra els reptes que la indústria del PET va haver d’afrontar el 2014, en particular els preus a tota la cadena RPET (PET reciclat) i la pressió dels preus baixos de la resina de PET verge que es va produir durant l'últim trimestre de l'any. A més, el volum de PET processat el 2014 també va ser inferior al volum de recollida. Segons els participants de l'enquesta, aquesta diferència es deu a les pèrdues de processos, les aturades de manteniment, així com els programes de torns i els horaris de producció ajustats als subministraments disponibles. Aquest darrer, qüestions relacionades amb el subministrament de bales, es va citar com un dels principals factors que van contribuir a la baixa productivitat el 2014. L’evolució del preu de la resina de PET i la demanda de PET reciclat continuen sent incerts per al futur.

Quant al PET 

anunci

PET (PolyEthylene Terephthalate) is a strong but lightweight form of clear polyester. It is used to make containers for soft drinks, juices, alcoholic drinks, water, edible oils, household cleaners and other food and non-food applications. Being a polymer, polyethylene terephthalate’s molecules consist of long chains of repeating units only containing the carbon (C), oxygen (O) and hydrogen (H) organic elements.     About Petcore Europe  Petcore Europe is the European trade association based in Brussels representing the whole PET value chain in Europe. Our mission is to ensure that the PET industry and its associations are aligned to deliver increased value and sustainable growth of the PET value chain, to ensure that PET is positioned and recognised as an environmentally sustainable packaging material, to represent the interests of the European PET industry to the European institutions and other key stakeholders, to validate and support innovative packaging solutions from a recycling perspective, and to work with all interested parties to ensure the sustainable growth of PET post-consumer collection and recycling.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències