Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

25 dones líders visionàries impulsant la revolució del canvi climàtic

COMPARTIR:

publicat

on

En aquesta funció innovadora, ens aprofundim en les vides i els èxits inspiradors de 25 dones notables que modelen el futur del nostre planeta. Aquest article de solarempower.com destacarà les contribucions d'aquests pioners a les energies renovables i al canvi climàtic. A través de les seves estratègies audaces, solucions innovadores i lideratge sense por, aquestes dones no només estan trencant barreres en camps tradicionalment dominats per homes, sinó que també estan liderant la càrrega cap a un futur sostenible i resilient.

Prepareu-vos per inspirar-vos en aquests campions del canvi que demostren que un futur més verd no només és possible sinó que s'està creant ara mateix, per aquells que tenen la visió i el coratge per impulsar-lo.

25 dones que són líders en la lluita contra el canvi climàtic i la promoció de les energies renovables

Aquí hi ha 25 dones defensores del planeta i que necessiten ajuda per exercir els seus drets. Val la pena explicar la seva història i experiència per als nostres futurs líders globals.

 • Christiana Figueres
Christiana Figueres

Exsecretari executiu de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

Diplomàtic costarricense Christiana Figueres ha estat una figura fonamental en la lluita contra el canvi climàtic, reconeguda com a arquitecte clau darrere de l'Acord de París. Ella va servir com a Secretari executiu de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) del 2010 al 2016, temps durant el qual va impulsar el consens internacional sobre l'acció climàtica, superant els complexos reptes polítics, tècnics i financers inherents a les negociacions mundials sobre el clima.

Figueres és especialment celebrada pel seu paper instrumental en l'èxit de la negociació de l'Acord de París el 2015, que va establir un nou estàndard per als esforços globals per fer front al canvi climàtic. Mitjançant el seu lideratge, va reunir governs nacionals, corporacions i activistes per aconseguir un progrés sense precedents en la resposta global al canvi climàtic.

anunci

Després del seu mandat a l'ONU, Figueres va cofundar Global Optimism, una empresa centrada en el canvi social i ambiental. Aquí, continua treballant sense parar en iniciatives de canvi climàtic, instigant accions a gran escala cap a un futur sostenible.

A Global Optimism, Figueres promou una visió proactiva i positiva cap a la crisi climàtica, apostant per mesures per mitigar els impactes de l'escalfament global.


 • Rachel Kyte
Rachel Kyte

Degà de la Fletcher School de la Universitat de Tufts

Rachel Kyte, una força en el desenvolupament sostenible, té una llarga carrera en defensa de l'acció climàtica i les energies renovables. Abans del seu paper actual com a Degà de la Fletcher School de la Universitat de Tufts, ella era la CEO d'Energia Sostenible per a Tothom (SEforALL), una iniciativa global llançada per l'ONU. A SEforALL, va tenir un paper fonamental per aconseguir l'accés universal a l'energia, millorar l'eficiència energètica i augmentar l'ús d'energies renovables.

El lideratge de Kyte a SEforALL va contribuir significativament acció climàtica global progressiva i la incorporació de l'energia renovable a les agendes polítiques tant dels països com de les corporacions. És reconeguda per la seva defensa i lideratge pensat sobre l'energia neta i sostenible com a dret humà fonamental, especialment per a les comunitats més vulnerables i marginades.

En el seu paper de lideratge acadèmic actual a la Universitat de Tufts, Kyte continua influenciant i inspirar els futurs líders mundials sobre la importància de l'energia sostenible i les polítiques climàtiques sòlides.

Mentre dirigeix ​​The Fletcher School, continua participant activament en diàlegs globals sobre l'acció climàtica, reforçant la importància de la sostenibilitat en la presa de decisions polítiques, econòmiques i socials.


 • Laurence Tubiana
Laurence Tubiana

CEO de la Fundació Europea per al Clima

Laurence Tubiana, una figura destacada en les negociacions internacionals sobre el clima, ha tingut una carrera impactant la configuració de la política climàtica. El seu paper clau com a Ambaixador i representant especial de França pel canvi climàtic per a la 21a Conferència de les Parts (COP21) va conduir a la negociació reeixida de l'Acord de París de 2015, convertint-la en una figura crucial en la diplomàcia mundial del clima.

Actualment com a consellera delegada de la Fundació Europea per al Clima, Tubiana aplica la seva profunda comprensió de la diplomàcia i la política climàtica a liderar iniciatives per fer la transició europea cap a un futur sostenible i baix en carboni. Mitjançant l'orientació estratègica i el lideratge, està ajudant en la transformació dels sistemes energètics d'Europa per garantir un futur més net i sostenible per a tothom.

El treball de Tubiana s'estén més enllà d'Europa, ja que continua fomentant la cooperació internacional per a l'acció climàtica i el desenvolupament sostenible. La seva dedicació i experiència la converteixen en una poderosa defensora de l'acció climàtica global, i la seva influència contribueix significativament a les polítiques i estratègies internacionals per abordar la crisi climàtica.


 • mary Robinson
Mary Robinson

Càtedra dels Ancians

Mary Robinson, la primera dona presidenta d'Irlanda i ex-Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, ha aprofitat la seva influent carrera per defensar la justícia climàtica i els drets humans. Utilitza la seva plataforma per abordar el canvi climàtic des d'una perspectiva única, emmarcant-lo no només com una qüestió ambiental, sinó com una preocupació urgent dels drets humans.

Actualment, com a presidenta de The Elders, un grup independent de líders globals compromesos amb la pau, la justícia i els drets humans, Robinson continua la seva feina incansable. promoure la justícia climàtica. El seu lideratge a The Elders li permet aprofitar la saviesa col·lectiva i la influència d'aquest estimat grup defensar les persones més afectades pel canvi climàtic.

A més, la seva Fundació Mary Robinson, Climate Justice, activa busca garantir la justícia per a persones vulnerables als impactes del canvi climàtic, especialment aquelles que sovint es passen per alt: la poor, El sense poder, I el marginats a través del món.

La seva apassionada defensa i compromís amb la justícia climàtica no només subratlla la dimensió humana del canvi climàtic, sinó que també impulsa el suport i l'acció per a solucions equitatives.


 • Jennifer Granholm
Jennifer Granholm

Secretari d'Energia dels EUA

Jennifer Granholm, una antiga governador de Michigan i l'actual secretari d'Energia dels EUA, ha estat un coherent defensor de les energies netes al llarg de la seva carrera política. La seva dedicació a les polítiques d'energies netes i a la creació d'ocupació es posa de manifest en les seves diverses iniciatives en les quals s'ha centrat foment d'una economia d'energia neta.

Com a secretari d'Energia dels Estats Units, Granholm supervisa el Departament d'Energia dels EUA, dirigint la seva missió cap a garantir la seguretat i la prosperitat dels Estats Units. Ho aconsegueix abordant els reptes energètics, ambientals i nuclears mitjançant solucions transformadores de ciència i tecnologia. En aquest paper, ella no és només responsable la gestió dels recursos energètics del país però també guiant el la recerca i el desenvolupament esforços per a les futures tecnologies energètiques.

El lideratge de Granholm té un paper crucial per avançar en la transició dels Estats Units cap a un futur d'energia neta i renovable. Ella està ajudant a donar forma a una política energètica integral que recolza les energies renovables, redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle i promou l'eficiència energètica, contribuint a la lluita contra el canvi climàtic a nivell nacional.


 • Kathy Hochul
Kathy Hochul

Governador de Nova York

Kathy Hochul, exercint com a governador de Nova York i primera dona en ocupar aquest càrrec, ha estat a ferm defensor de la lluita contra el canvi climàtic i la promoció d'iniciatives verdes. La seva dedicació a la sostenibilitat ambiental és evident en l'enfocament estratègic de la seva administració en polítiques d'energia neta. 

Sota el lideratge d'Hochul, Nova York ha fet avenços significatius en la transició cap a fonts d'energia renovables, demostrant el seu compromís amb un estat més sostenible i resilient. Aquesta transició inclou l'acceleració de projectes d'energia eòlica marina, una iniciativa que aprofita el poder dels vents oceànics per proporcionar energia neta i generar llocs de treball locals.

L'administració de Hochul també ha promogut l'ús de vehicles elèctrics, una mesura que subratlla encara més el seu ferm compromís amb un futur sostenible. En fomentar un entorn que fomenta l'adopció de vehicles elèctrics, està ajudant a reduir la petjada de carboni de Nova York, avançant en el paper de l'estat en la mitigació dels efectes del canvi climàtic.


 • Patrícia Espinosa
Patricia Espinosa

Secretari executiu de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

Patricia Espinosa, una diplomàtica experimentada de Mèxic, ocupa actualment el càrrec influent de Secretari executiu de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC). Aquesta posició, antigament ocupada per Christiana Figueres, situa Espinosa a l'avantguarda internacional negociacions climàtiques i elaboració de polítiques.  

Al llarg del seu mandat, Espinosa ha estat implacable en la seva recerca col·laboració mundial en acció climàtica. Reconeix la importància de la cooperació multilateral per abordar els complexos reptes que planteja el canvi climàtic i ha treballat incansablement per enfortir el compromís internacional amb els objectius esbossats a l'Acord de París.

El seu lideratge ha estat fonamental no només per continuar els esforços iniciats per l'Acord de París, sinó també per empènyer les nacions a complir els seus compromisos per limitar l'escalfament global. La persistent defensa i les habilitats diplomàtiques d'Espinosa tenen un paper important a l'hora de guiar la resposta global al canvi climàtic, assegurant el progrés i mantenint l'impuls en aquests esforços globals crucials.


 • Gina McCarthy
Gina McCarthy

Assessor Nacional de Clima de la Casa Blanca

Amb una carrera de més de tres dècades, Gina McCarthy ha estat una força important en la política mediambiental dels EUA. Actualment actua com a primer assessor nacional de clima de la Casa Blanca, McCarthy és fonamental per donar forma i impulsar l'ambiciosa agenda climàtica del president.

El treball de McCarthy se centra a coordinar l'acció climàtica nacional i convertir els reptes climàtics en oportunitats per a la creació d'ocupació. Els seus esforços subratllen la idea que sostenibilitat ambiental i prosperitat econòmica no són mútuament excloents, sinó que es poden perseguir conjuntament per al bé general.

Abans del seu paper actual, McCarthy va exercir com a administradora de l'Agència de Protecció del Medi Ambient (EPA), una posició en la qual va promulgar normatives i estàndards ambientals importants. La seva experiència a l'EPA, juntament amb la seva profunda comprensió dels problemes ambientals, la fan en una posició única per guiar la política i l'acció climàtica de la nació d'una manera que equilibri el creixement econòmic amb la conservació del medi ambient.


 • Sharon Burrow
Sharon Burrow

Secretari general de la Confederació Sindical Internacional

Sharon Burrow, una figura reconeguda mundialment del moviment obrer, és un apassionat defensar la justícia climàtica i els drets dels treballadors. Com a secretària general de la Confederació Sindical Internacional, representa una vasta xarxa de 200 milions de treballadors que abasten 163 països, que encarnen una veu forta per al treball en l'escenari mundial.

Burrow ha fet campanya constantment pels principis de "transició justa", un enfocament que pretén conciliar la necessitat d'una economia verda i sostenible amb la necessitat de protegir i promoure els drets dels treballadors. Advoca per polítiques que garanteixin que cap treballador es quedi enrere en la transició cap a una economia més neta i ecològica, posant el moviment obrer al cor de les discussions sobre el canvi climàtic.

El seu treball no només destaca la intersecció de la política climàtica, les energies renovables i els drets laborals, sinó que també subratlla la importància de la justícia social en la presa de decisions ambientals. A través de la seva incansable defensa, Burrow està demostrant que el camí cap a un futur sostenible pot i s'ha de pavimentar amb equitat i justícia.


 • Katherine Hamilton
Katherine Hamilton

Càtedra de 38 North Solutions

Katherine Hamilton és una figura influent en la política d'energia neta i un ferm defensor de solucions tecnològiques al canvi climàtic. Com a president de 38 North Solutions, una empresa de polítiques públiques especialitzat en energies netes i innovació, Hamilton treballa a l'avantguarda de la política d'energies renovables i l'avenç tecnològic.

La impressionant carrera d'Hamilton inclou cofundador de múltiples organitzacions d'energia neta i servint com a president de la GridWise Alliance. El seu lideratge en aquestes funcions ha estat fonamental per guiar les decisions polítiques que promouen l'energia neta i mitiguen els impactes del canvi climàtic.

Els seus amplis coneixements, experiència i passió la situen com a força impulsora en el sector de l'energia neta, configurant el panorama polític i fomentant la innovació per oferir solucions efectives i sostenibles. El treball de Hamilton contribueix a un futur més verd fomentant el creixement i l'adopció de tecnologies d'energia neta i assegurant que les polítiques públiques donen suport a aquests avenços crucials.


 • Mindy Lubber
Mindy Lubber

CEO i president de Ceres

Mindy Lubber, CEO i presidenta de Ceres, és un líder reconegut en l'àmbit de la sostenibilitat corporativa. Ceres, sota el seu lideratge, opera com una organització sense ànim de lucre, associant-se amb alguns dels inversors i empreses més influents per cultivar el lideratge i afrontar els reptes globals de sostenibilitat.

Com a ferm defensor de la responsabilitat ambiental i social en el sector empresarial, Lubber guia Ceres en la seva missió de transformar les pràctiques econòmiques per a un món més sostenible. L'organització sota la seva direcció està impulsant activament solucions empresarials i polítiques que tinguin com a objectiu reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacleconservar aiguacrear cadenes de subministrament sostenibles.

La dedicació de Lubber a les pràctiques empresarials sostenibles ha donat lloc a avenços significatius en el camp, ajudant les empreses a reconèixer que la rendibilitat i la sostenibilitat no s'exclouen mútuament. Continua liderant els esforços per incorporar la sostenibilitat al nucli de l'estratègia empresarial, indicant un canvi significatiu cap a una gestió corporativa responsable del planeta.


 • Maria Mendiluce
Maria Mendiluce

CEO de la We Mean Business Coalition

Maria Mendiluce és la CEO de We Mean Business Coalition, una organització influent compromesa amb catalitzar l'acció empresarial sobre el canvi climàtic. Amb una carrera que abasta més de dues dècades al nexe de la ciència, els negocis i la política, Mendiluce s'ha convertit en una veu líder en la transició. cap a una economia baixa en carboni.  

Al capdavant de la We Mean Business Coalition, Mendiluce treballa incansablement per mobilitzar empreses d'arreu del món per establir emissions ambicioses. objectius de reducció i transició cap a energies renovables. Els seus esforços impliquen aprofitar el poder del sector privat per impulsar una acció climàtica significativa.

El treball de Mendiluce ha estat fonamental per fomentar l'acció climàtica corporativa i fomentar estratègies empresarials que prioritzin la sostenibilitat. El seu lideratge per animar les empreses a comprometre's amb objectius climàtics ambiciosos és una força important en la transició global cap a una economia més sostenible i baixa en carboni.


 • Kate Gordon
Kate Gordon

Assessor sènior de l'Enviat Presidencial per al Clima dels EUA

Kate Gordon, una reconeguda experta en la intersecció de l'energia neta i el desenvolupament econòmic, actualment és l'assessora principal de l'Enviat Presidencial per al Clima dels EUA. En aquest paper, té un paper fonamental donant forma a la política climàtica, energètica i ambiental als nivells més alts del govern dels EUA.

Gordon ofereix assessorament estratègic sobre una sèrie d'iniciatives polítiques, aprofitant la seva profunda experiència tant en canvi climàtic com en política econòmica. El seu treball implica integrar consideracions sobre el canvi climàtic en les accions polítiques nacionals i internacionals, assegurant que la resposta dels Estats Units a la crisi climàtica sigui integral i polifacètica.

A través del seu treball, Gordon és activa salvar la bretxa entre l'energia neta i el desenvolupament econòmic. Continua impulsant estratègies que no només mitiguin el canvi climàtic sinó que també estimulin el creixement econòmic i la creació d'ocupació, demostrant que una economia d'energia neta pot ser un motor de prosperitat.


 • Elizabeth May
Elizabeth May

Exlíder del Partit Verd del Canadà

Elizabeth May, l'antic líder del Partit Verd del Canadà, és un antic líder campió de les qüestions mediambientals. Al llarg de la seva carrera política, ha treballat incansablement per fer del canvi climàtic una prioritat nacional al Canadà, utilitzant la seva plataforma per defensar un canvi climàtic fort. policies, els esforços de conservació i la transició a les energies renovables.

Tot i que va renunciar a la direcció del partit, May continua exercint com a diputada al Parlament, sent una veu poderosa per a la defensa del medi ambient. La seva feina al Parlament està marcada pel seu compromís inquebrantable per fer front a la crisi climàtica, i continua pressionant per mesures legislatives per mitigar els impactes del canvi climàtic.

La defensa incansable de May ha assegurat que el canvi climàtic es mantingui a l'avantguarda del discurs polític del Canadà, ajudant a donar forma a l'enfocament del país a la sostenibilitat ambiental. Els seus esforços continuats subratllen la necessitat del lideratge polític per abordar els complexos reptes que planteja el canvi climàtic.


 • Emma Howard Boyd
Emma Howard Boyd

President de l'Agència de Medi Ambient

Emma Howard Boyd, com a presidenta de l'Agència de Medi Ambient, és a figura líder en protecció del medi ambient i adaptació al clima al Regne Unit. El seu treball se centra principalment en els problemes vitals de l'adaptació al canvi climàtic, especialment en les àrees de mitigació del risc d'inundació i resiliència costanera.

Sota el seu lideratge, l'Agència de Medi Ambient juga un paper important gestionar i reduir els impactes del canvi climàtic. Boyd no només dirigeix ​​l'agència per fer que les comunitats siguin més segures i més resilients al canvi climàtic, sinó també per millorar el medi natural.

Mitjançant la planificació estratègica i la implementació, Boyd i el seu equip pretenen protegir el Regne Unit de les amenaces immediates i a llarg termini del canvi climàtic, alhora que promouen el desenvolupament sostenible. Els seus esforços continuats en aquestes àrees estan ajudant a configurar un futur resilient per al Regne Unit enmig dels reptes creixents del canvi climàtic.


 • Margaret Kuhlow
Margaret Kuhlow

Líder de Global Finance Practice de WWF

Margaret Kuhlow, la líder de la pràctica de finançament global del Fons Mundial per a la Natura (WWF)., té un paper fonamental per alinear el sector financer amb el desenvolupament sostenible. A partir de la seva àmplia experiència en conservació, desenvolupament i finances, Kuhlow està orientant les institucions financeres cap a la integració de consideracions ambientals en els seus processos de presa de decisions.

En influir en les polítiques i estratègies financeres, Kuhlow ho és impulsar el capital cap a activitats que beneficien el planeta, convertint eficaçment les corrents financeres en poderoses eines per a la conservació del medi ambient.

La seva feina a WWF consisteix a defensar pràctiques de finances sostenibles, col·laborar amb institucions financeres per adoptar polítiques d'inversió responsable i impulsar el canvi sistèmic al sector financer per donar suport als objectius de biodiversitat i climàtic. El lideratge de Kuhlow està orientant la indústria financera global cap a un futur on la rendibilitat i la sostenibilitat coexisteixin, fent una contribució significativa a la transició global cap a una economia verda.


 • Eva Zabey
Eva Zabey

Director Executiu de Negocis per a la Natura

Eva Zabey és la directora executiva de Business for Nature, una coalició global que insta les empreses a defensar l'acció i el canvi de polítiques dirigides a protegint la natura. Reconeixent la important influència del sector empresarial en els resultats ambientals, Zabey ha dedicat el seu treball a mobilitzar una xarxa global d'organitzacions influents per defensar polítiques que protegeixen els recursos de la Terra.

Sota el seu lideratge, Business for Nature està creant un moviment poderós que unifica la veu del sector empresarial per impulsar una acció mediambiental significativa i a gran escala. En alinear les estratègies i els objectius de les empreses diverses amb la necessitat de preservar la natura, Zabey està traçant un camí per al paper de les empreses en l'assoliment del desenvolupament sostenible. El seu treball continua destacant la interconnexió del creixement econòmic, la sostenibilitat empresarial i la preservació de la natura.


 • Naoko Ishii
Naoko Ishii

Vicepresident executiu i director del Center for Global Commons, Universitat de Tòquio

Naoko Ishii, a figura destacada de la política ambiental mundial, actualment és el vicepresident executiu i director del Center for Global Commons de la Universitat de Tòquio. Aquest paper segueix el seu important mandat com a directora general i presidenta del Fons per al Medi Ambient Global.

Al llarg de la seva carrera, Ishii ha estat fonamental per impulsar i donar forma a les polítiques mediambientals globals. La seva posició actual li permet liderar la investigació i fomentar el diàleg que guiï la cooperació internacional sobre els conceptes de béns comuns globals i sostenibilitat.

L'àmplia experiència d'Ishii en governança ambiental global, els seus coneixements científics i el seu compromís amb la cooperació internacional són actius clau en els seus esforços continus per protegir els béns comuns globals, aquells recursos compartits dels quals depèn tota la vida a la Terra.

En promoure la comprensió i la cooperació al voltant d'aquests problemes crítics, Ishii està contribuint al creació d'un marc global per a la gestió sostenible dels recursos compartits, ajudant a garantir la salut i la vitalitat del nostre planeta per a les generacions futures.


 • Inger Andersen
Inger Andersen

Director executiu del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient

Inger Andersen, una gran economista i ecologista danesa, és l'actual Director executiu del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA). Amb una àmplia trajectòria en els camps de sostenibilitat i governança ambiental, Andersen ha estat fonamental per guiar la missió del PNUMA de promoure la cooperació entre les nacions i les parts interessades per tenir cura del medi ambient de la Terra.  

El paper d'Andersen consisteix a liderar la càrrega en l'enfrontament qüestions ambientals, des del canvi climàtic i la degradació dels ecosistemes fins a l'escassetat de recursos. Sota la seva direcció, el PNUMA s'esforça per proporcionar lideratge, oferir ciència, establir l'agenda ambiental mundial i fomentar associacions per assolir els objectius de desenvolupament sostenible.

Al cor de l'enfocament d'Andersen hi ha la seva creença en l'estreta interconnexió del creixement econòmic i la conservació del medi ambient. Subratlla constantment que la recerca del creixement econòmic no s'ha de fer a costa del medi ambient i que el desenvolupament sostenible només es pot aconseguir quan es consideren tots dos conjuntament.

El seu lideratge continua inspirar l'acció global per crear un món verd, inclusiu i resilient.


 • Anne Hidalgo
Anne Hidalgo

Alcalde de París

Anne Hidalgo, la primera alcaldessa de París, ha mostrat un compromís inquebrantable amb transformar París en una ciutat més verda i sostenible. El seu mandat s'ha distingit per iniciatives audaces destinades a combatre el canvi climàtic i fer que la ciutat sigui més respectuosa amb el medi ambient.

Sota el lideratge d'Hidalgo, París ha vist un disminució del trànsit de vehicles i una important ampliació dels carrils bici. Ha introduït mesures per millorar la qualitat de l'aire, millorar els espais verds i promoure una planificació urbana sostenible.

Hidalgo va encapçalar la iniciativa C40 Cities, una xarxa de megaciutats del món compromeses amb el canvi climàtic. La iniciativa C40 Cities permet als líders de la ciutat col·laborar, compartir coneixements i impulsar accions significatives, mesurables i sostenibles sobre el canvi climàtic.

En crear un París que encarna la resiliència i la sostenibilitat, Hidalgo ho és liderant amb l'exemple, mostrant al món com pot ser un futur urbà verd. Les seves iniciatives reflecteixen la seva creença en el potencial de les ciutats per liderar el canvi ambiental i el seu compromís de fer de París un model per a altres ciutats d'arreu del món.


 • Amina J. Mohammed
Amina J. Mohammed

Vicesecretari general de les Nacions Unides

Amina J. Mohammed, l'actual vicesecretària general de les Nacions Unides, ha dedicat la seva il·lustre carrera a les àrees del desenvolupament i la sostenibilitat. El seu mandat com a ministra de Medi Ambient de Nigèria es caracteritza pels seus esforços amb èxit restaurar i millorar els actius naturals del país.

Ara, com a vicesecretària general, té un paper fonamental en l'organització, la coordinació i la coordinació promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a escala mundial dins del sistema de les Nacions Unides. La seva feina consisteix a ajudar els països d'arreu del món a entendre els ODS i proporcionar-los l'orientació necessària per incorporar aquests objectius a les seves polítiques i agendes nacionals.

A més, Mohammed ajuda el secretari general a gestionar les operacions de les Nacions Unides, assegurant-se que l'organització manté un enfocament coordinat i integrat dels problemes de desenvolupament, com ara el canvi climàtic, el desenvolupament sostenible i la desigualtat econòmica.

El seu lideratge ha estat fonamental per impulsar el progrés cap a una societat global més sostenible, equitativa i inclusiva.


 • Zhang Xin
Zhang Xin

CEO de SOHO Xina

Zhang Xin, el CEO de SOHO Xina, és un titan immobiliari conegut pel seu enfocament pioner desenvolupament d'edificis arquitectònicament únics i ecològics. Sota el seu lideratge, SOHO Xina s'ha convertit en el principal promotor d'immobles d'oficines a Pequín i Xangai.

Al llarg de la seva carrera, Zhang ha desafiat la saviesa convencional de la indústria immobiliària demostrant que l'èxit comercial i la gestió ambiental poden coexistir. Els seus desenvolupaments no només són reconeguts per la seva bellesa arquitectònica i funcionalitat, sinó també pel seu disseny i funcionament respectuosos amb el medi ambient.

Des de la implementació de mesures d'eficiència energètica d'avantguarda fins a la prioritat de materials sostenibles en la construcció, l'enfocament de Zhang posa èmfasi en la responsabilitat mediambiental. El seu treball innovador serveix com un exemple potent per al sector immobiliari global, demostrant-ho les pràctiques sostenibles es poden incorporar als models de negoci d'èxit.


 • Ellen Macarthur
Ellen MacArthur

Fundador de la Fundació Ellen MacArthur

Ellen MacArthur, una reconeguda marinera anglesa ara jubilada, ha orientat la seva carrera cap a defensant la sostenibilitat, defensant específicament la idea d'una economia circular a través de la seva fundació homònima, the Fundació Ellen MacArthur.

La Fundació, sota el lideratge visionari de MacArthur, coopera amb empreses, àmbits acadèmics i responsables polítics amb l'objectiu de fer la transició a una economia que sigui restauradora i regenerativa per disseny. Pretén canviar el paradigma d'una economia lineal tradicional —basada en un model de presa de residus— a una economia circular que posa l'accent reutilitzar, compartir, reparar, renovar, refabricar i reciclar per crear un sistema de circuit tancat, minimitzant l'ús dels inputs de recursos i la creació de residus, contaminació i emissions de carboni.

El treball d'Ellen MacArthur és pioner en la seva capacitat de fusionar perspectives econòmiques i ecològiques, subratllant la necessitat de transformar els nostres sistemes perquè funcionin harmònicament amb el planeta. La seva influència s'estén a nombroses empreses i governs que ara estan considerant i implementant principis d'economia circular.


 • Rhiana Gunn-Wright
Rhiana Gunn-Wright

Director de Política Climàtica del Roosevelt Institute

Rhiana Gunn-Wright, a destacat expert en política climàtica, és àmpliament reconegut com un dels arquitectes del Green New Deal, un paquet integral proposat de legislació dels Estats Units que pretén abordar tant el canvi climàtic com la desigualtat econòmica.  

En el seu paper actual com a directora de Política Climàtica a l'Institut Roosevelt, Gunn-Wright es concentra en l'elaboració polítiques innovadores i efectives per afrontar el canvi climàtic i els seus múltiples impactes socials. El seu enfocament es distingeix per la seva profunda comprensió de la interseccionalitat del canvi climàtic.

Reconeix i subratlla que el canvi climàtic té impactes desproporcionats, sovint afectant negativament les comunitats marginades.

Gunn-Wright està profundament compromès a defensar solucions equitatives de polítiques climàtiques que no només abordin els reptes ambientals, sinó que també tinguin com a objectiu rectificar les desigualtats socials. El seu treball continua donant forma al discurs sobre la política climàtica, impulsant solucions que abordin tant la sostenibilitat ambiental com la justícia social.


 • Connie Hedegaard
Connie Hedegaard

Excomissari d'Acció Climàtica de la UE

Connie Hedegaard, una respectada polític danès, va fer contribucions importants a la La política d'acció climàtica de la Unió Europea durant el seu mandat com a primer comissari d'acció climàtica de la UE del 2010 al 2014. Aquest paper la va situar al capdavant de les negociacions internacionals de la UE sobre el canvi climàtic i encapçalant els esforços per a la transició de la UE cap a una economia baixa en carboni.

Durant la seva etapa com a comissària, Hedegaard va ser fonamental en el desenvolupament i la implementació de polítiques climàtiques ambicioses de la UE, com ara establir els objectius climàtics i energètics de la UE per al 2020 i liderar les negociacions d'Europa a les conferències anuals sobre el clima de l'ONU. El seu lideratge va ser fonamental mantenir la posició de la UE com a líder mundial en acció climàtica.

Després del seu mandat com a comissària, Hedegaard ha continuat sent una figura influent en política mediambiental, assumint sobretot el paper de presidenta del grup de reflexió ecològic líder de Dinamarca, CONCITO. En aquest sentit, continua defensant polítiques sòlides destinades a reduir les emissions de carboni i fer la transició cap a un futur sostenible. 

A través del seu treball continu i la seva defensa, Hedegaard destaca constantment la urgència d'abordar el canvi climàtic i la necessitat d'una economia més verda i sostenible.


Aquestes dones visionàries representen l'esforç col·lectiu necessari per fer front al repte global del canvi climàtic. Des de la creació de polítiques i l'estratègia empresarial fins a la investigació i l'activisme, demostren que la lluita contra el canvi climàtic requereix un enfocament polifacètic. La seva dedicació a promoure les energies renovables i les pràctiques sostenibles, juntament amb les seves posicions influents, han estat fonamentals per impulsar la revolució renovable.

Aquests líders encarnen una combinació refrescant de resiliència, innovació i determinació, remodelant la perspectiva del món sobre el que significa ser un administrador del planeta. A mesura que mirem cap al futur, les seves contribucions serveixen d'inspiració, destacant que cada acció compta en la nostra recerca compartida d'un futur sostenible i renovable.

Celebrem els seus èxits i el seu compromís inquebrantable per abordar un dels reptes més importants del nostre temps.

Fonts d'imatges:

Organització Marítima InternacionalCoronel U.No canvi climàtic de Bonn, AlemanyaComitè Nacional 4 en 5 meiDepartament d'Energia dels EUAMetropolitan Transportation Authority de l'estat de Nova York dels Estats Units d'Amèrica, Harlem29Oficina executiva del president dels Estats UnitsFòrum Econòmic MundialCleantechboy888Marcus Redivo/Partit Verd del CanadàCIATOrganització Marítima InternacionalUsuari: AsAuSoAmplificat 2010Mitjans de pujadaMagnus Fröderberg/norden.orgInès Dieleman,

Comparteix aquest article:

Tendències