Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Eliminació de carboni a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Assolir l'ambiciós objectiu net zero d'Europa requerirà una ràpida escalada de molts mètodes diferents d'eliminació de carboni. Si es fa bé, la publicació de demà dels objectius climàtics de la UE per al 2040 i l'estratègia de gestió del carboni industrial tenen el potencial d'unir-se al marc de certificació d'eliminació de carboni per iniciar una empenta significativa per a l'eliminació de les emissions de carboni històriques i residuals de la UE, convertint Europa en un veritable líder. de la política global d'eliminació de carboni. Tanmateix, limitacions innecessàries en els tipus de tecnologies d'eliminació de carboni podrien impedir l'èxit.   

D'acord amb el Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides., hem d'eliminar fins a 10 gigatones de diòxid de carboni de l'atmosfera terrestre cada any l'any 2050. En aquest context, l'alliberament de demà del Objectius climàtics de la UE 2040 i la Estratègia de gestió del carboni industrial no hauria pogut arribar en millor moment. La comunicació de la Comissió Europea sobre els objectius climàtics per al 2040 marca un pas crucial en el camí de la UE per assolir la neutralitat climàtica l'any 2050 i assolir les emissions negatives netes, amb l'absorció de carboni jugant un paper important. paper vital.  

La Unió Europea (UE) afirma amb valentia el seu compromís de lluitar contra el canvi climàtic a través de diverses iniciatives, amb l'ambiciós objectiu d'esdevenir el primer continent climàticament neutre del món per a l'any 2050. Com a tercera economia mundial, les polítiques de la UE exerceixen una influència substancial en les deliberacions de l'ONU i dels països, cosa que subratlla el paper de la UE en la configuració de les polítiques climàtiques globals. Posicionat com a pioner en la tecnologia d'eliminació de carboni, és probable que els marcs polítics d'Europa s'acullin arreu del món. Tenint això en compte, és imprescindible que Europa estableixi un precedent positiu en l'eliminació de carboni, obre el camí perquè la resta del món pugui emular. 

Foto: Marcin Jozwiak on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències