Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

A mesura que Groenlàndia elimina ràpidament el gel, l'OMI ha de reduir les emissions de carboni negre de l'enviament

COMPARTIR:

publicat

on

 Com a reunió del Subcomitè de Prevenció i Resposta a la Contaminació de l'Organització Marítima Internacional (OMI) (PPR 11) s'obre avui a Londres, la Clean Arctic Alliance demana als governs que protegeixin la regió de l'Àrtic tallant Carboni negre emissions de l'enviament - escriu Clean Artic Alliamce.

Durant les sessions d'aquesta setmana, s'espera que l'OMI finalitzi les directrius per reduir l'impacte a l'Àrtic de les emissions de carboni negre de l'enviament internacional, incloses les polítiques de control recomanades i la recollida, el seguiment i la notificació de dades d'emissions de carboni negre. No obstant això, l'Aliança per l'Àrtic Clean demana un compromís per desenvolupar regulacions obligatòries sense més demora. Segons el Consell de l'Àrtic, el transport marítim a l'Àrtic està augmentant, mentre que les emissions de carboni negre de l'enviament es van duplicar 2015 2021 i [2,3].


Black Carbon
"Després de 13 anys de discussió de l'OMI, ja és hora que la indústria naviliera prengui mesures per reduir l'impacte de les emissions de carboni negre a l'Àrtic", va dir el doctor Sian Prior, assessor principal de l'Aliança per l'Àrtic Clean. "Es reconeix que l'Àrtic s'està escalfant quatre vegades més ràpid que el món en conjunt, amb punts d'inflexió probable que s'arribin. Els científics estimen que el La capa de gel de Groenlàndia està perdent 30 milions de tones de gel per hora i avisar que la circulació de capotament meridional atlàntic (AMOC) s'acosta a un punt d'inflexió devastador a causa de la fusió més ràpida del que s'esperava de la capa de gel de Groenlàndia” [4,5,6] . 

"Enmig d'una crisi climàtica global, és una farsa que encara no hi hagi una regulació de les emissions de carboni negre dels vaixells, sobretot perquè té un impacte tan gran en la fusió polar i tenint en compte que els beneficis climàtics de reduir aquest potent clima de curta durada força són enormes”, va dir Prior.

En resposta a una carta enviada per la Clean Arctic Alliance El 12 de febrer, demanant el lideratge i el suport del secretari general de l'OMI, Arsenio Domínguez, per a l'avenç de l'acció obligatòria per reduir les emissions de carboni negre dels vaixells, l'OMI va dir que "el secretari general de l'OMI és ben conscient de la importància del treball de l'OMI. Subcomitè PPR per abordar l'impacte de les emissions de carboni negre dels vaixells en el medi ambient àrtic i la necessitat de reduir aquestes emissions. Espera amb interès que s'aconsegueix progressar en la matèria a la propera 11a sessió del Subcomitè".

"Durant el PPR 11, els estats membres de l'OMI han d'acordar les normes obligatòries més efectives per garantir que el sector navilier redueixi ràpidament aquestes emissions de carboni negre", va dir Bill Hemmings, assessor de Clean Arctic Alliance. "Això significaria obligar els vaixells que operen a l'Àrtic o prop de l'Àrtic a canviar de combustibles més bruts per, per exemple, combustible destil·lat, que tindria el benefici immediat de reduir les emissions de carboni negre mitjançant entre el 50% i el 80%. Això hauria d'anar seguit, sense demora, pel desenvolupament d'un estàndard de combustible àrtic i la creació d'àrees de control d'emissions de carboni negre, que reduirien encara més les emissions de carboni negre en llocs dins i prop de l'Àrtic". [7]

Fregadors

Durant el PPR 11, també s'espera que l'OMI compleixi moltes tasques respecte a fregadores.Aquests dispositius s'utilitzen per reduir la contaminació de l'aire dels tubs d'escapament dels transports, però creen un problema de contaminació de l'aigua bombejant aigües residuals àcides per la borda que contenen metalls pesants i hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP). Les tasques de PPR inclouen l'avaluació de l'estat de la tecnologia per al tractament i control de les aigües d'abocament; desenvolupar mesures i instruments reguladors segons correspongui; desenvolupar una base de dades sobre les restriccions locals i regionals, i les condicions sobre l'abocament d'aigua dels fregadors; i, finalment, establir una base de dades sobre substàncies identificades a les aigües d'abocament, que cobreixi dades fisicoquímiques, dades ecotoxicològiques i dades toxicològiques, que condueixin als efectes rellevants per a l'avaluació de riscos.

Seminari web sobre fregadors: el final d'una solució de final de canonada?

"Amb estudis científics recents que demostren com els depuradors són una solució defectuosa, els estats membres de l'OMI han d'acordar posar fi a l'aprovació de netejadors per al seu ús als vaixells tan aviat com sigui possible i treballar per implementar prohibicions sobre els abocaments de depuradors a les seves aigües jurisdiccionals", va dir. Eelco Leemans, assessor tècnic de la Clean Arctic Alliance [8]. "També recomanem que PPR desenvolupi i implementi prohibicions regionals de fregadors a zones ecològiques, mediambientals i culturals importants com l'Àrtic, i treballi per una prohibició global de netejadors per a vaixells nous i eliminar gradualment l'ús als vaixells existents. Tots els vaixells equipats amb depuradors poden canviar fàcilment a combustible destil·lat més net, per la qual cosa, en lloc de dependre de depuradors, el sector marítim ha de treballar cap a l'eficiència energètica i l'ús de combustibles més nets”. 

Prohibició del petroli pesat
Durant el PPR 11, l'OMI considerarà esborranys de directrius relacionats amb la provisió d'exempcions per als vaixells amb dipòsits de combustible protegits i les exempcions de la prohibició de l'OMI de fueloil pesat (HFO). L'OMI va adoptar una prohibició sobre l'ús i el transport d'HFO a les aigües de l'Àrtic el juny de 2021. No obstant això, la prohibició és molt més feble del que es requeria, de manera que l'Àrtic, les seves comunitats indígenes i la seva fauna s'enfronten al risc d'un vessament d'HFO fins al final. de la dècada.

"La prohibició de l'OMI permet que els vaixells de l'Àrtic continuïn transportant i cremant quantitats importants d'HFO en els propers anys, donant lloc a emissions contínues de carboni negre i riscos de vessament d'HFO, i no aconsegueixen la protecció d'una regió que està canviant ràpidament a causa a l'escalfament climàtic", va dir Andrew Dumbrille, assessor estratègic i tècnic de la Clean Arctic Alliance. "L'Aliança per l'Àrtic Clean fa una crida als estats costaners de l'Àrtic, els Estats Units, Rússia, el Canadà i Dinamarca/Groenlàndia, a implementar plenament la prohibició de l'ús i el transport de fuel pesant a l'Àrtic, sense exempcions".

La prohibició d'HFO de l'OMI començarà a entrar en vigor a mitjans de 2024, però només de manera gradual, i inicialment només abordarà una petita proporció del fueloil pesat que s'utilitza actualment a l'Àrtic a causa de les exempcions i la capacitat dels estats costaners de l'Àrtic per emetre exempcions. 

Noruega ja ha prohibit l'HFO als vaixells de les seves aigües àrtiques al voltant de Svalbard, i la seva proposta d'una àrea de control d'emissions per a la part continental de Noruega significarà que la prohibició d'HFO s'estén més al sud, tot i que preocupa que els vaixells encara puguin optar per utilitzar ULSFO (olis combustibles de sofre ultra baix, que són en gran part combustible pesat). olis) - o HFO i depuradors, en lloc de passar a combustibles destil·lats més nets.

Sobre Black Carbon i l'Àrtic

Infografia: Com regular i controlar les emissions de carboni negre del transport marítim

anunci

El carboni negre és un contaminant climàtic de curta durada, produït per la combustió incompleta de combustibles fòssils, amb un impacte més de tres mil vegades el del CO2 durant un període de 20 anys. Representa al voltant d'una cinquena part de l'impacte climàtic del transport marítim internacional. No només contribueix a l'escalfament a l'atmosfera, el carbó negre accelera la fusió si es diposita sobre la neu i el gel, per tant, té un impacte desproporcionat quan s'allibera dins i prop de l'Àrtic. La fusió de la neu i el gel exposa zones més fosques de terra i aigua i aquestes taques fosques absorbeixen més calor del sol i la capacitat de reflexió dels casquets polars del planeta es redueix molt. Més calor als sistemes polars: augmenta la fusió. Aquesta és la pèrdua de l'efecte albedo.

La disminució de l'extensió i el volum del gel marí està provocant una creixent crisi social i ambiental a l'Àrtic, mentre que els canvis en cascada estan afectant el clima global i la circulació oceànica. Els científics tenen una gran confiança en els processos s'acosten punts més enllà dels quals són possibles canvis ràpids i irreversibles a escala de múltiples generacions humanes. Científics diguem que ara és massa tard per salvar el gel marí àrtic de l'estiu, i la investigació ha demostrat que "s'han de fer preparatius per a l'augment del clima extrem a l'hemisferi nord que és probable que es produeixi com a resultat".

El carbó negre també té un impacte negatiu en la salut humana i en investigacions recents ha trobat partícules de carboni negre als teixits corporals dels fetus, després de la inhalació per part de mares embarassades.

La necessitat de reduir les emissions de carboni negre a causa tant del clima com impactes sobre la salut ha estat reconegut des de fa temps. A terra, s'han fet un esforç considerable per prohibir els combustibles més bruts a les centrals elèctriques, per instal·lar filtres de partícules dièsel en el transport terrestre i per millorar la combustió de llenya seca, tot per reduir les emissions de carboni negre i millorar la qualitat de l'aire. Tanmateix, al mar encara no s'han fet els mateixos esforços.

Obteniu més informació sobre el carboni negre

Infografia: Com regular i controlar les emissions de carboni negre del transport marítim

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències