Connecteu-vos amb nosaltres

Economia Clima-Neutral

Combustibles d'aviació sostenibles (SAF) clau per arribar a zero net

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La inclusió del combustible d'aviació sostenible (SAF) al La Llei d'Indústria Net-Zero de la UE és només el primer pas en el desenvolupament de la indústria SAF líder mundial a Europa. La indústria aeronàutica europea celebra la inclusió de SAF com a tecnologia estratègica de descarbonització a la Llei d'Indústria Zero Net de la UE (NZIA). Aquest és un requisit previ per obrir el camí cap al desenvolupament d'un mercat SAF de la UE fort i competitiu a nivell mundial, que al seu torn serà crucial per assolir les ambicions climàtiques actualitzades de la UE 2040. Però cal més acció per part dels responsables polítics.

 Reaccionant a la inclusió de SAF com a "tecnologia estratègica de zero net" en virtut de la Llei d'Indústria Net Zero de la UE, les cinc associacions d'aviació europees líders que representen les companyies aèries, els aeroports, la indústria aeronàutica civil i els proveïdors de serveis de navegació aèria d'Europa, que són socis propers a través de DESTINATION. Aliança 2050: demanen als responsables polítics de la UE que vagin més enllà per garantir que Europa desenvolupi una indústria SAF líder mundial que serà crucial perquè l'aviació europea assoleixi les emissions netes de carboni zero l'any 2050 d'acord amb les ambicions climàtiques de la UE.

La inclusió de SAF a la NZIA és encara més oportuna després de la publicació de la recomanació de la UE d'actualitzar els objectius climàtics per al 2040 aquesta setmana. La comunicació de la Comissió Europea que recomanava el nou objectiu va reconèixer expressament la necessitat d'abordar les barreres al desplegament de SAF a escala, donant prioritat al sector de l'aviació a l'accés a les matèries primeres i posant en marxa incentius per tancar la bretxa de preus entre SAF i querosè convencional. Els SAF són un component crucial que permetrà a l'aviació europea accelerar la seva descarbonització, en plena alineació amb l'ambiciosa agenda climàtica del bloc.

La carrera internacional per convertir-se en líder de SAF ha començat i calen més incentius polítics per augmentar la producció i l'adopció perquè Europa esdevingui líder en la competència mundial per SAF. Aquests inclouen l'extensió del mecanisme de flexibilitat SAF més enllà del 2034; l'ampliació del llindar actual de 20 milions de drets i el termini de 2030 en virtut dels mecanismes de bonificacions SAF; l'augment del suport financer al desenvolupament del SAF, fins i tot a través del Fons d'Innovació, així com la simplificació del procediment administratiu per accedir a aquests fons.

Sobre DESTINATION 2050

El sector de l'aviació europeu està col·lectivament a bord per liderar el camí en la reducció de les emissions de CO2 de l'aviació per al 2030 i el 2050, fent que els vols siguin més sostenibles a llarg termini. El febrer de 2021, les companyies aèries, els aeroports, la indústria aeronàutica civil i els proveïdors de serveis de navegació aèria d'Europa van presentar una visió conjunta a llarg termini juntament amb solucions concretes al complex repte d'assolir les emissions netes de CO2 zero de tots els vols que surten de la UE, el Regne Unit i l'EFTA. per al 2050. L'informe independent del Royal Netherlands Aerospace Center (NLR) i SEO Amsterdam Economics mostra com una combinació d'accions de totes les parts interessades, inclosos els governs de la UE i els nacionals, en quatre àrees clau podria aconseguir reduccions substancials d'emissions de CO2 d'acord amb la UE. objectius climàtics. Aquests inclouen: Millores en les tecnologies d'avions i motors (inclosa la propulsió híbrida, elèctrica i d'hidrogen), utilitzant combustibles d'aviació sostenibles (SAF) tant per a plataformes d'ala fixa com rotativa, implementant mesures econòmiques i millores en la gestió del trànsit aeri (ATM) i aeronaus. operacions. Per a més informació, visiteu www.destination2050.eu

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències