Connecteu-vos amb nosaltres

Economia Clima-Neutral

Combustibles d'aviació sostenibles (SAF) clau per arribar a zero net

COMPARTIR:

publicat

on

La inclusió del combustible d'aviació sostenible (SAF) al EU’s Net-Zero Industry Act is only the first step in developing world leading SAF industry in Europe. The European aviation industry hails the inclusion of SAF as a strategic decarbonisation technology in the EU’s Net Zero Industry Act (NZIA). This is a prerequisite to pave the way towards the development of a strong, globally competitive EU SAF market, which in turn will be crucial in delivering on the updated EU 2040 climate ambitions. But further action by policymakers is needed.

 Reacting to the inclusion of SAF as a ‘strategic net zero technology’ under the EU Net Zero Industry Act, the five leading European aviation associations representing Europe’s airlines, airports, civil aeronautics industry and air navigation service providers – which are close partners through the DESTINATION 2050 alliance – are calling on EU policymakers to go further to ensure Europe develops a world-leading SAF industry that will be crucial for European aviation to reach net zero carbon emissions by 2050 in line with EU climate ambitions.

The inclusion of SAF in the NZIA is all the more timely following the release of the EU’s recommendation to update the 2040 climate targets this week. The European Commission’s communication recommending the new target expressly recognised the need to address barriers to SAF deployment at scale, giving the aviation sector priority access to feedstocks and putting incentives in place to close the price gap between SAF and conventional kerosene. SAFs are a crucial component that will enable European aviation to accelerate its decarbonisation, in full alignment with the bloc’s ambitious climate agenda.

La carrera internacional per convertir-se en líder de SAF ha començat i calen més incentius polítics per augmentar la producció i l'adopció perquè Europa esdevingui líder en la competència mundial per SAF. Aquests inclouen l'extensió del mecanisme de flexibilitat SAF més enllà del 2034; l'ampliació del llindar actual de 20 milions de drets i el termini de 2030 en virtut dels mecanismes de bonificacions SAF; l'augment del suport financer al desenvolupament del SAF, fins i tot a través del Fons d'Innovació, així com la simplificació del procediment administratiu per accedir a aquests fons.

Sobre DESTINATION 2050

El sector de l'aviació europeu està col·lectivament a bord per liderar el camí en la reducció de les emissions de CO2 de l'aviació per al 2030 i el 2050, fent que els vols siguin més sostenibles a llarg termini. El febrer de 2021, les companyies aèries, els aeroports, la indústria aeronàutica civil i els proveïdors de serveis de navegació aèria d'Europa van presentar una visió conjunta a llarg termini juntament amb solucions concretes al complex repte d'assolir les emissions netes de CO2 zero de tots els vols que surten de la UE, el Regne Unit i l'EFTA. per al 2050. L'informe independent del Royal Netherlands Aerospace Center (NLR) i SEO Amsterdam Economics mostra com una combinació d'accions de totes les parts interessades, inclosos els governs de la UE i els nacionals, en quatre àrees clau podria aconseguir reduccions substancials d'emissions de CO2 d'acord amb la UE. objectius climàtics. Aquests inclouen: Millores en les tecnologies d'avions i motors (inclosa la propulsió híbrida, elèctrica i d'hidrogen), utilitzant combustibles d'aviació sostenibles (SAF) tant per a plataformes d'ala fixa com rotativa, implementant mesures econòmiques i millores en la gestió del trànsit aeri (ATM) i aeronaus. operacions. Per a més informació, visiteu www.destination2050.eu

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències