Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Les principals corporacions farmacèutiques i financeres "van augmentar dràsticament els esforços de pressió per donar suport al TTIP"

COMPARTIR:

publicat

on

TTIP
Una nova investigació del gos de vigilància del lobby Corporate Europe Observatory afirma que les principals empreses de les indústries farmacèutica i financera han impulsat dramàticament els seus esforços de pressió en suport del Partenariat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP).

Segons la investigació, el sector farmacèutic va multiplicar per set la seva empenta de pressió per al TTIP del 2012-13 al 2013/14.

Segons la investigació, els sectors financer i de la maquinària també van intensificar el seu joc durant el mateix període.

L'estudi també el van dur a terme SumOfUs, un grup mundial de defensa dels consumidors.

L'Observatori d'Europa Corporativa i SumOfUs van dir que havien vist un "biaix corporatiu dramàtic" en l'enfocament de la Comissió sobre l'acord comercial amb la inclinació de les grans empreses que no canvia significativament des que Cecilia Malmström va assumir el càrrec de comissària de Comerç de la UE el novembre de 2014.

Segons la investigació, durant els seus primers sis mesos de mandat, la comissària, els membres del seu gabinet i el director general de la DG Comerç van tenir 122 reunions de lobby a porta tancada en què es va parlar del TTIP. Segons els informes, 100 d'aquestes reunions van ser amb grups de pressió empresarials, 22 amb grups d'interès públic.

La investigació també pretén donar llum sobre com les empreses d'Europa occidental i dels EUA han "impulsat" la "configuració de l'agenda" per al TTIP, mentre que les empreses de Grècia, Portugal, Xipre, Malta i l'Europa de l'Est no fan cap pressió.

A més, un de cada cinc grups de pressió corporatius que es reuneixen amb el departament de comerç de la Comissió sobre el TTIP està suposadament absent del Registre de transparència de la UE, entre ells, segons es diu, grans empreses com Maersk, Levi's i AON, així com federacions poderoses com el grup de lobby biotecnològic més gran del món, BIO. i el grup de lobby de Big Pharma PhRMA.

anunci

Pia Eberhardt, activista comercial del Corporate Europe Observatory, va dir: "Aquestes dades justifiquen les preocupacions de milions de ciutadans sobre les amenaces que suposa el TTIP. Mentre que els grups de pressió de les grans empreses es mantenen fermament al corrent i exerceixen una poderosa influència sobre les negociacions, els grups d'interès públic es mantenen a ratlla.

"El resultat és una agenda per al TTIP que qüestiona estàndards i drets clau per als ciutadans i el medi ambient, alhora que amplia de manera espectacular el poder empresarial sobre la política tant a la UE com als EUA".

L'estudi afirma que en les primeres fases de les negociacions del TTIP (gener del 2012 al febrer del 2014), la DG Comerç va tenir 597 reunions a porta tancada amb grups de pressió per debatre les negociacions.

Es va afirmar que aproximadament 528 d'aquestes reunions (88%) eren amb grups de pressió empresarials, mentre que només 53 (9%) eren amb grups d'interès públic.

"Així doncs, per cada reunió amb un sindicat o grup de consumidors, n'hi havia 10 amb empreses i federacions del sector", diu el conseller delegat.

Continua: “Aquest patró no ha canviat significativament des que la nova Comissió va prendre possessió el novembre de 2014. Durant els primers sis mesos de feina, Cecilia Malmström, membres del seu gabinet i directora general de la DG Comerç van tenir 122 persones individuals. -una reunió de lobby a porta tancada en què es va parlar del TTIP. 100 d'aquestes reunions van ser amb grups de pressió empresarials, però només 22 amb grups d'interès públic.

"Així doncs, per cada reunió amb un sindicat o una organització de consumidors, Malmström i el seu personal tenien 5 trobades amb empreses i els seus grups de pressió".

El CEO i SumOfUs també afirmen que els grups de pressió corporatius que "van pressionar més" per al TTIP en les primeres fases de les negociacions són: la federació empresarial europea BusinessEurope, el Transatlantic Business Council (que representa més de 70 multinacionals amb seu a la UE i als EUA), el Lobby europeu d'automòbils ACEA, el lobby químic CEFIC, el Fòrum de Serveis Europeu, el lobby farmacèutic europeu EFPIA, Food and Drink Europe, la Cambra de Comerç dels EUA i Digital Europe (els membres de la qual inclouen tots els grans noms informàtics, com Apple, Blackberry, IBM , i Microsoft).

Van dir: "Aquests sectors empresarials han treballat més per al TTIP en les primeres fases de les negociacions: agronegocis i alimentació, grups de pressió intersectorials com BusinessEurope, telecomunicacions i TI, farmacèutica, finances, enginyeria i maquinària, automòbils, tecnologia sanitària, etc. productes químics, exprés i logística".

El CEO i SumOfUs afirmen que diversos sectors han "intensificat significativament" el seu lobbying pel TTIP amb el sector farmacèutic augmentant el seu lobby per TTIP set vegades.

"Si bé només el 2,4% de les reunions de lobby individuals de la DG Comerç sobre el TTIP van ser amb Big Pharma en les primeres fases de les negociacions (gener de 2012 a març de 2013), la participació del sector a les reunions de lobby va augmentar fins al 16,5% en el període posterior (abril de 2013 a febrer de 2014). El sector de l'enginyeria i la maquinària ha triplicat el seu esforç de lobby del TTIP en el mateix període (del 3,0% al 9,5% de les reunions a porta tancada amb la DG Comerç). El lobby del sector financer també es va duplicar (d'una quota del 5,1% en el total de reunions de lobby corporatiu sobre el TTIP al 10,8%).

Afirmen que, “Un de cada 5 grups de pressió corporatius que han fet pressió a la DG Comerç sobre el TTIP no estan registrats al Registre de Transparència de la UE, entre ells grans empreses com Maersk, AON i Levi's.

"Les associacions de la indústria com el lobby biotecnològic BIO, el grup de lobby farmacèutic PhrMA i l'American Chemical Council també estan fent pressió sota el radar. Més d'un terç de totes les empreses i associacions nord-americanes que han fet pressió a la DG Comerç sobre el TTIP no estan al registre de la UE".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències