Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

#VoteLeave: les xifres defectuoses de "Vote Leave" suggereixen que el SNS es beneficiarà del Brexit

COMPARTIR:

publicat

on

81597577La pistola de sortida s'ha disparat i s'ha iniciat oficialment el referèndum de la UE del Regne Unit. Els permisos de votació són els primers punts inicials amb una afirmació que en deixar la UE es podrien utilitzar 350 milions de lliures setmanals addicionals no pagats a la UE per finançar aquesta gran institució britànica, el NHS.

En tot cas, sortir de la UE reduirà l’ocupació, el creixement i la inversió interna, reduint el finançament global dels serveis públics. És una mica ric que Vote Leave acusi l’En Campaign d’espantar quan la seva pròpia informació és tan descaradament enganyosa.

En primer lloc, vegem la xifra de 350 milions de lliures esterlines de Vote Leave, aquesta és la xifra que diuen que el Regne Unit dóna a la UE cada setmana, deixant de banda l’àmplia gamma de beneficis que la pertinença a la UE aporta al Regne Unit. bé fora de la marca. Llavors, què posem a l’olla? Ara, tret que la meva calculadora em deixi caure, les xifres de Vote Leave es basen en que el Regne Unit pagui 18.2 milions de lliures esterlines al pressupost de la UE.

Per tant, comprovem això. No paguem 18 milions de lliures, pagem 13 milions de lliures, però suposem el pitjor, suposem que s’elimina la bonificació del Regne Unit i acabem pagant 18 milions de lliures. Si suposem que la quantitat que el Regne Unit rep del pressupost de la UE es mantindrà en 4 milions de lliures esterlines (tot i que gairebé segur que seria més), això ens portarà a una xifra de 14 milions de lliures esterlines. Això ens porta a 269 milions de lliures per setmana (tot i així, sembla una gran quantitat de diners), és de 173 milions de lliures si incloeu la bonificació del Regne Unit. Tot i això, fins i tot això sembla molt. O és?

Segons el Tresor de la seva Majestat, el pressupost per al 2016 és el següent:

anunci

El Regne Unit gastarà 145 milions de lliures esterlines en salut durant l'any que ve. Per tant, la xifra més elevada de 14 milions de lliures esterlines seria aproximadament un 10% dels fons addicionals per al NHS. Realment, és molt més probable que la xifra sigui de 9 milions de lliures esterlines, al voltant del 6%. Tot i així, el 6% és el 6%. Però Vote Leave haurà de convèncer el públic britànic si aquesta xifra és creïble.

En primer lloc, poden convèncer el públic que els fons addicionals no seran esborrats per l'atur més alt i la reducció del creixement econòmic? En segon lloc, creu el públic que la quota actual de membre no serà substituïda per cap tipus de quota d’associació per accedir al mercat únic (recordeu que el mercat d’exportació més gran del Regne Unit és la UE, amb més del 50%)? I, finalment, és creïble que els recursos es tanquin per al NHS?

Per descomptat, per Vote Leave, el descens econòmic previst serà una aberració temporal i la petita Gran Bretanya afortunada recuperarà el creixement econòmic. Encara no hem vist cap alternativa convincent a la UE i els Brexiteers són reticents a dir-nos com serà la vida fora de la UE, un dia el Regne Unit serà Singapur, la següent Suïssa. Francament, cap de les dues opcions és pràctica ni desitjable.

El públic necessita arguments honestos i un pla "B" creïble.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències