Connecteu-vos amb nosaltres

dades

#Data: protecció de la vostra privadesa: els eurodiputats examinen el nou acord de protecció de dades amb els EUA

COMPARTIR:

publicat

on

Un ordinador servidor d'Internet multimèdia multimèdia fent el processament de compartir i calcular actvity

Les dades sobre les vostres activitats en línia, des de les xarxes socials fins a les compres, es venen regularment als anunciants nord-americans. A la UE hi ha estàndards estrictes de protecció de dades per protegir la vostra privadesa, però aquest no és el cas als EUA. La UE està negociant ara un nou acord amb els EUA anomenat Privacy Shield per salvaguardar les vostres dades. Els eurodiputats debaten si aquest acord oferirà prou protecció al ple del dimecres 25 de maig. Continueu llegint per obtenir una explicació dels problemes implicats.


Com s'utilitzen les vostres dades en línia

Tot el que feu en línia, des d'escriure termes de cerca fins a clics a pàgines i m'agrada, està registrat. Fins i tot quan la informació es recull a la UE, encara es pot processar i vendre als anunciants dels EUA per ajudar-los a esbrinar com comercialitzar millor els productes. Per exemple, si cerqueu informació sobre Barcelona, ​​és possible que vegeu que hi apareixen anuncis d'hotels.

La divisió transatlàntica de la privadesa

Tradicionalment, la UE ha valorat més la protecció de la privadesa que les autoritats nord-americanes. No només els vostres drets estan recollits a l'article 8 de la Carta Europea dels Drets Fonamentals, també se'ls ofereix una protecció addicional sota el reforma de la protecció de dades normes adoptades a la UE.
Tanmateix, l'enfocament diferent de la privadesa pot suposar un problema quan les dades dels europeus es transfereixen als EUA, ja que els estàndards de protecció de dades són diferents. Per superar-ho, la UE i els EUA van negociar un acord per oferir als europeus garanties quan es transferien les seves dades.

Safe Harbor i per què va fallar

Safe Harbor va ser un acord entre la UE i els EUA sobre com s'han de gestionar les dades dels europeus quan es transfereixen a l'estranger. En va enumerar una sèrie de cGMP que les empreses nord-americanes havien de reunir-se per poder transferir les dades dels europeus als EUA. S'havien d'inscriure voluntàriament i confirmar que havien complert els principis establerts per protegir la privadesa de les persones. La Comissió Europea també havia de comprovar periòdicament si les empreses nord-americanes estaven realment oferint prou protecció a les dades dels europeus.

El 2013, Edward Snowden va revelar que les agències d'intel·ligència nord-americanes es dedicaven a la recollida massiva de dades de comunicacions, de vegades treballant conjuntament amb els gegants d'Internet.

L'usuari austríac de Facebook Maximillian Schrems va presentar una queixa davant l'autoritat de protecció de dades d'Irlanda, on l'empresa té la seu central de la UE, dient que la llei i la pràctica dels EUA no oferien a les seves dades una protecció suficient contra la vigilància. L'autoritat irlandesa de protecció de dades va rebutjar la seva queixa, invocant l'acord Safe Harbor, però l'Alt Tribunal irlandès va remetre la qüestió al Tribunal de Justícia Europeu. Finalment, el tribunal va invalidar Safe Harbor el 6 d'octubre de 2015, citant l'abast de la vigilància massiva als EUA i la limitació de recursos judicials disponibles per a les persones a la UE pel que fa a aquesta vigilància governamental.

anunci

La necessitat d'un nou acord de protecció de dades
Després que el Tribunal de Justícia de la UE invalidés Safe Harbour, la Comissió Europea i els EUA van haver de negociar un nou acord que abordés les preocupacions del tribunal. L'objectiu era evitar que les autoritats nacionals de protecció de dades interrompessin bruscament el flux de dades de la UE als EUA podria haver tingut greus conseqüències econòmiques.

Escut de privadesa i com s'està examinant
Escut de Privacitat és el nom del nou acord que els EUA i la Comissió Europea van negociar per regular els fluxos de dades transatlàntics, però encara no està clar si abordarà efectivament els problemes de privadesa.
Serà responsabilitat dels funcionaris dels estats membres decidir si aproven l'escut de privadesa en nom del seu govern, però hauran de tenir en compte l'opinió de les autoritats nacionals de protecció de dades.

Les autoritats nacionals de protecció de dades, treballant junts en un grup de treball, tenen serioses reserves sobre l'acord, dir que l'NSA no ha proporcionat prou detalls per excloure la recollida massiva i indiscriminada de dades personals procedents de la UE, mentre que un defensor del poble designat pels EUA no és independent i no pot garantir un remei satisfactori en cas de desacord entre un ciutadà de la UE i les autoritats dels EUA .

L'acord també està sent controlat pel Parlament, que en qualsevol moment pot demanar a la Comissió que mantingui, modifiqui o retiri l'acord. El Consell també té la possibilitat de fer-ho.

El del Parlament Europeu comitè de llibertats civils va discutir l'escut de privadesa amb experts al març. Diversos eurodiputats van assenyalar que el nou acord era millor que l'anterior, però altres eurodiputats i activistes de privadesa que van participar a l'audiència van criticar l'Escut de privadesa per no oferir prou garanties.

Els eurodiputats debaten l'escut de privadesa al ple del dimecres 25 de maig i voten una resolució no vinculant l'endemà. Veure el ple en directe per internet.

Altres acords d'intercanvi de dades

El consentiment del Parlament serà necessari per a la UE-EUA  acord paraigua tractar les garanties de privadesa per a les transferències de dades en l'àmbit de l'aplicació de la llei. Complementarà els acords existents amb els EUA que permeten l'accés a la informació dels passatgers de les companyies aèries (acord de registres de noms de passatgers) i transaccions bancàries (Acord Swift/TFTP). Un dels principals problemes és de nou la necessitat que els residents de la UE tinguin accés a un recurs judicial efectiu als EUA.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències