Connecteu-vos amb nosaltres

L'Àrtic

#CleanArcticAlliance reptes a #Maersk sobre el transport marítim àrtic

COMPARTIR:

publicat

on


En resposta a la notícia que l'operador de vaixells portacontenidors més gran del món, Maersk, planeja fer una travessa de prova de la Ruta del Mar del Nord de l'Àrtic Al llarg de la costa de Rússia, entre el Pacífic i l'Atlàntic, l'assessor principal de l'Aliança per a l'Àrtic Neteja, Sian Prior, va dir: "L'Aliança per a l'Àrtic Neteja repta Maersk a netejar quin combustible utilitzarà la Venta Maersk quan travessi les aigües de l'Àrtic, i per a Maersk. , els seus clients i els seus competidors comprometre's a no utilitzar mai el combustible més brut del món, el petroli pesat (HFO), per impulsar vaixells a l'Àrtic".

"Amb les notícies d'aquesta setmana que el gel marí més fort de l'Àrtic s'ha trencat dues vegades aquest any, per primera vegada, l'ús de fuel pesant per impulsar el transport marítim a l'Àrtic no només augmenta el risc de vessaments de petroli, sinó que també genera emissions de carboni negre, que agreugen el desglaç tant del gel marí com de les glaceres a la regió àrtica. Prenent el lideratge a l'Àrtic, Maersk podria liderar una avantguarda d'empreses que envien mercaderies comercials que avancen cap a formes de propulsió netes i renovables per a l'enviament a tot el món".

L'abril de 2018, el Comitè de Protecció del Medi Marí de l'Organització Marítima Internacional va acordar avançar en la consideració d'una prohibició a l'Àrtic del fueloil pesat. La reunió va dirigir un subcomitè (PPR6), que es reunirà a principis de 2019, per desenvolupar una prohibició de l'ús i transport de fueloil pesat per als vaixells a l'Àrtic, "a partir d'una avaluació dels impactes" i " en un termini adequat”.

"És hora que les companyies navilieres internacionals netegin la seva acció passant a combustibles més nets, mentre operen en regions sensibles i vulnerables del món, pel bé de l'Àrtic, la seva gent, la seva vida salvatge i, de fet, per a tot el planeta. ” va concloure el prior.

 Quant al combustible pesat

El combustible pesat és un combustible fòssil brut i contaminant que alimenta els vaixells a través dels nostres mars i oceans, comptabilitzant per al 80% del combustible marí utilitzat a tot el món. El canvi climàtic alimenta les altes temperatures hivernals i provoca la fusió del gel marí, obrint les aigües de l’Àrtic al transport marítim. A mesura que el gel marí retrocedeix, és probable que els vaixells més grans, sense bandera estatal de l’Àrtic, que funcionin amb HFO es desvien a les aigües de l’Àrtic a la recerca de temps de viatge més curts. Això, combinat amb un augment de vaixells amb bandera estatal de l’Àrtic dirigits a recursos que abans no eren accessibles, augmentarà considerablement els riscos de vessaments d’HFO.

Al voltant del 75% del combustible marí que actualment es transporta a l’Àrtic és HFO; més de la meitat per vaixells abanderats a estats no àrtics: països que tenen poca connexió, o alguna cosa, amb l’Àrtic (vegeu també: Cinc documents informatius sobre l'ús del fuel pesat a l'Àrtic).

anunci

Ja prohibit a les aigües antàrtiques, si l’HFO s’aboca en aigües polars i fredes, es descompon lentament, resultant gairebé impossible de netejar. Un vessament d’HFO tindria efectes devastadors a llarg termini sobre les comunitats indígenes de l’Àrtic, els mitjans de subsistència i els ecosistemes marins dels quals depenen. L’HFO també és una font més gran d’emissions nocives de contaminants atmosfèrics, com l’òxid de sofre i partícules, inclòs el carboni negre, que els combustibles alternatius com el combustible destil·lat i el gas natural liquat (GNL). Quan s’emet i es diposita sobre la neu o el gel àrtic, l’efecte d’escalfament climàtic del carboni negre és fins a cinc vegades més que quan s’emet a latituds més baixes, com als tròpics.

A l'abril 2018, tl'OMI va acordar avançar en el desenvolupament de la prohibició del combustible pesat de les aigües de l’Àrtic.

Durant el Comitè de Protecció del Medi Marí (MEPC72) de l'Organització Marítima Internacional (OMI), es van acordar plans per desenvolupar una prohibició del combustible pesat (HFO) del transport marítim àrtic, juntament amb una avaluació de l'impacte d'aquesta prohibició. La reunió va dirigir un subcomitè (PPR6) per desenvolupar la prohibició de l'ús i el transport de gasoil pesat per a ús de vaixells a l'Àrtic, "sobre la base d'una avaluació dels impactes" i "en una escala de temps adequada"

Aquest acord va seguir el juliol de 2017 perquè MEPC considerés "el desenvolupament de mesures per reduir els riscos d'ús i transport de combustible pesat com a combustible per part dels vaixells a les aigües de l'Àrtic". L'Aliança Àrtica Neta també va donar la benvinguda a aquest moviment, afirmant que la prohibició d'utilitzar i transportar com a combustible els vaixells que operen a l'Àrtic és la forma més senzilla i eficaç de mitigar els efectes de l'HFO.

Més informació sobre HFO i Black Carbon

Veure també: Cinc documents informatius sobre l'ús del fuel pesat a l'Àrtic, elaborat pel doctor Bryan Comer, el Consell Internacional sobre Transport Net (ICCT), per a l'Arctic Clean Alliance. Aquests treballs analitzen l’ús de l’HFO per l’estat de la bandera, el tipus de vaixell, l’armador i analitzen amb més profunditat l’ús de l’HFO per als creuers i els vaixells pesquers del Codi polar àrtic de l’OMI, 2015.

Informe del Consell Eco Danès Enviament més net: centreu-vos en la contaminació atmosfèrica, les solucions tècniques i la regulació

Més publicacions de Clean Arctic Alliance sobre el gasoil pesat a l’Àrtic es pot descarregar aquí- més algunes infografies útils, I el nostre Les preguntes més freqüents es poden trobar aquí.

El compromís àrtic

Llançat a la conferència Arctic Frontiers el gener de 2017 per la Clean Arctic Alliance (una coalició d’organitzacions no governamentals) i l’expedició de creuers Hurtigruten, el Compromís de l’Àrtic té com a objectiu protegir les comunitats i els ecosistemes àrtics dels riscos que comporta l’ús de combustible pesat i fa una crida a l’Organització Marítima Internacional (OMI) per prohibir-ne l’ús i el transport com a combustible marí mitjançant el transport marítim àrtic. Ja hi ha una prohibició HFO a les aigües antàrtiques des del 2011. El juliol de 2017, l'Aliança Àrtica Neta va acollir amb satisfacció les mesures adoptades pels estats membres de l'OMI per iniciar els treballs per identificar mesures per mitigar els riscos dels vessaments de HFO, durant el Medi Marí de l'OMI. Reunió del Comitè de Protecció (MEPC71).

Sobre l'Aliança Àrtica neta

Les següents organitzacions sense ànim de lucre formen la Clean Arctic Alliance, que es compromet a prohibir l’HFO com a combustible marí a l’Àrtic:

Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Consell Ecològic Danès, Fundació Ecologia i Desenvolupament ECODES, Agència d'Investigació Ambiental, Fundació Europea del Clima, Amics de la Terra EUA, Greenpeace, Associació Islandesa per a la Conservació de la Natura, Unió per a la Conservació de la Natura i la Biodiversitat, Ocean Conservancy , Pacific Environment, Seas At Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment i WWF.

Més informació, feu clic aquí.

Twitter

Comparteix aquest article:

Tendències