Connecteu-vos amb nosaltres

Armènia

Capitulacions armènies

publicat

on

"WHem d’entendre la nostra història per no repetir els errors del passat. He vist massa casos en què la gent continua seguint accions equivocades perquè no es prenen el temps per pensar críticament sobre el que ha passat en el passat." - Winston Churchill.

L'abril de 1920, Kemal Atatürk, el pare fundador de la Turquia moderna, va apel·lar Vladimir Lenin amb una proposta per desenvolupar una estratègia militar comuna al Caucas per a la protecció contra els perills imperialistes. Això era per ser a "Barrera del Caucas" creada pels dashnaks, menxevics i georgians el britànic com a obstacle entre Turquia i la Rússia soviètica, escriu Gary Cartwright.

Després de la derrota de l’Imperi otomà a la Primera Guerra Mundial, Armènia, que apareixia al mapa polític del món a costa de l’Imperi otomà (al Caucas, i als territoris d’altres estats) no va perdre la gana per expansió.

Tla guerra va continuar amb la recentment formada Turquia i amb l'ajut dels EUA i de l'Entente (l'Imperi Rus, la Tercera República Francesa i la Gran Bretanya). El 10 d’agost de 1920, la Pau de Sèes va signar vres, que va formalitzar la divisió de les possessions àrabs i europees de l'Imperi otomà. Tot i que els membres de l’Antesa havien aconseguit la majoria de el tractat de Sèvres, Turquia va perdre Síria, el Líban, Palestina, Mesopotàmia i la península Aràbiga.

Armènia, que no ho va fer rep les terres promeses, va quedar fora: Antanta - el triple entent - tenia necessitava Armènia només com a eina temporal per debilitar i obligar Turquia a la pau.

El mes de setembre 24th 1920, un estat amb el nom d’Armènia va ser establert a les terres dels azerbaidjanos: durant el conflicte següent Armèniaés incipient l'exèrcit va ser destruït i tot el territori del govern de Dashnak, excepte Erivan i el llac Gokca (actual Sevan), va venir sota turc controlar.

On 15th El novembre de 1920, el govern d'Armènia va sol·licitar a la Gran Assemblea Nacional de Turquia (GNA) que iniciés les negociacions de pau.

On 3rd Desembre de 1920 a la ciutat de Gyumri (Alexandropol) es va signar un tractat de pau entre Armènia i Turquia, segons el qual el territori de la República d’Armènia es limitava a la regió d’Erivan i el llac Gokcha. Armènia es va veure obligada a abolir el reclutament obligatori i tenir un exèrcit de fins a 1500 baionetes i 20 metralladores. Turquia va adquirir el dret de transitar lliurement i realitzar operacions militars al territori d’aquest estat. Armènia també es va comprometre a retirar totes les seves delegacions diplomàtiques.

Thus tla primera República d'Armènia va acabar en ignomínia. Com a resultat de la capitulació, el govern armeni va transferir la seva autoritat a la Unió Soviètica. El somni of a "Gran Armènia" va quedar només un somni.

Però els soviètics no tenien intenció d'ofendre els armenis i els van fer un regal of Zangezur (històric terra d 'Azerbaidjan) així com autonomia sobre Karabakh dins la RSS azerbaiyana. La decisió va ser aquesta Karabakh would romandre autonomous dins de l'Azerbaidjan, i no es va donar a Armènia com alguns Els historiadors armenis afirmen ara.

Així Armènia li ha de el seu reconeixement internacional actualsvores ed a la Unió Soviètica de Lenin.

La guerra de Karabakh que Armènia va començar amb Azerbaidjan als anys 90 es pot veure com a segona fase del "Somni armeni". Tanmateix, el 1994 Armènia controlava només el 14% de Nagorno-Karabakh, després d'haver estat superada per la Exèrcit azerí tot el camí.

En el conflicte actual, que va esclatar el matí del 27 de setembre amb atemptats d'artilleria armènia, la història sembla que es repeteix, i les forces azerbaidjanes recuperen el territori perdut ja el primer dia de combats.

Això presenta a Rússia un dilema: to alimentar el Somni armeni amb donar armes gratuïtes i per i arruïnar les relacions amb seva veís a les fronteres meridionals, o provocar Azerbaidjan a conflicte major, dibuixant Turquia i Pakistan?

Si la primera opció amenaça Rússia amb la pèrdua continuada del seu complex militar-industrial multimilionari, la segona opció és el final de la seva presència a la regió del sud del Caucas com a líder regional.

A més de la vana pressió de Rússia, la necessitat de crear un nou bloc militar amb la participació d’Azerbaidjan, Turquia, Iran, Iraq, Afganistan, Pakistan i Ucraïna, que cobrirà plenament les fronteres estratègiques d’Europa i Àsia.

A la geopolítica actual paisatge, tal bloc militar would trobar ràpidament patrons dignes per contenir efectivament les creixents amenaces de la Xina i Rússia.

I es pot permetre realment Rússia? perdre el seu sincer soci Azerbaidjan, la política exterior de la qual no ha anat més enllà de les bones relacions de veïnatge amb Rússia, malgrat les pressions conegudes de totes les parts al llarg dels anys?

L’alternativa a aquesta catàstrofe és un nou balanç de poder polític i econòmic, molt més equilibrat i, per tant, estable, previsible, a la regió, basat en un sol consens: la integritat territorial d’Azerbaidjan dins del seu reconeixementsfronteres amb l’alliberament complet de tots els territoris ocupats.

Azerbaidjan ha estat i seguirà compromès amb relacions honestes i aliades amb els seus veïns i no ha permès o no permetrà que tercers països facin servir el seu territori per fer mal als països veïns. Això es deu principalment a que Azerbaidjan, a diferència d’Armènia, és un estat sobirà en el sentit complet de la paraula.

La història es repeteix, les conclusions no ser dibuixat, i això fa por. A conclou amb la mateixa tesi que we va començar, convidant armenis i russos a treure conclusions i prendre l'estat real de les coses com a base no per al desig, sinó per a la realitat.

Les opinions expressades a l'article anterior són les de l'autor i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Armènia

Nagorno-Karabakh: Declaració de l’alt representant en nom de la Unió Europea

publicat

on

Després del cessament de les hostilitats a Nagorno-Karabakh i els seus voltants després de l’alto el foc intermediat per Rússia del 9 de novembre acordat entre Armènia i Azerbaidjan, la UE va emetre un comunicat de benvinguda a la cessació de les hostilitats i demana a totes les parts que continuïn respectant estrictament l’alto el foc per evitar més pèrdues de vides.

La UE insta tots els actors regionals a abstenir-se de qualsevol acció o retòrica que pugui posar en perill l'alto el foc. La UE també demana la retirada total i ràpida de tots els combatents estrangers de la regió.

La UE seguirà de prop l'aplicació de les disposicions de l'alto el foc, especialment pel que fa al seu mecanisme de control.

El cessament de les hostilitats és només un primer pas per posar fi al llarg conflicte de Nagorno-Karabakh. La UE considera que cal renovar els esforços per aconseguir una solució negociada, integral i sostenible del conflicte, inclòs l'estatus de Nagorno-Karabakh.

Per tant, la UE reitera el seu ple suport al format internacional del grup de Minsk de l'OSCE liderat pels seus copresidents i al representant personal del president en exercici de l'OSCE perquè persegueixi aquest objectiu. La UE està disposada a contribuir eficaçment a la configuració d’una solució integral i duradora del conflicte, inclòs, si és possible, mitjançant el suport a l’estabilització, la rehabilitació posterior al conflicte i les mesures de creació de confiança.

La UE recorda la seva ferma oposició contra l'ús de la força, en particular l'ús de municions en dispersió i armes incendiàries, com a mitjà per resoldre disputes. La UE subratlla que cal respectar el dret internacional humanitari i demana a les parts que apliquin els acords sobre l’intercanvi de presoners de guerra i la repatriació de restes humanes assolits dins del format de copresidents del grup Minsk de l’OSCE el 30 d’octubre a Ginebra.

La UE subratlla la importància de garantir l'accés humanitari i les millors condicions possibles per al retorn voluntari, segur, digne i sostenible de les poblacions desplaçades a Nagorno-Karabakh i els seus voltants. Subratlla la importància de preservar i restaurar el patrimoni cultural i religiós a Nagorno-Karabakh i els seus voltants. Cal investigar qualsevol crim de guerra que s’hagi pogut cometre.

La Unió Europea i els seus estats membres ja proporcionen una important ajuda humanitària per atendre les necessitats immediates de les poblacions civils afectades pel conflicte i estan disposats a prestar més ajuda.

Visiteu el lloc web

Seguir llegint

Armènia

Armènia i Azerbaidjan finalment en pau? És cert?

publicat

on

Rússia s'ha convertit, de manera sorprenent i ràpida, en un pacificador en el conflicte entre Armènia i Azerbaidjan per Nagorno-Karabakh. La vella saviesa diu que és millor una pobra pau que una derrota. Amb urgència, atesa la difícil situació humanitària de Karabakh, Rússia va intervenir i va aconseguir la signatura d’un acord d’alto el foc per part dels líders d’Armènia i Azerbaidjan el 9 de novembre i el desplegament de forces de pau russes a la regió, escriu el corresponsal de Moscou Alexi Ivanov. 

Les protestes van començar immediatament a Armènia i es va segrestar l'edifici del Parlament. Les multituds insatisfetes amb el resultat de la guerra, que va durar des del 27 de setembre i va cobrar el pes de més de 2 soldats armenis, va provocar la destrucció i el desastre a Artsakh, exigint ara la dimissió del primer ministre Pashinyan, acusat de traïció.

Gairebé 30 anys de conflicte no han portat ni Armènia ni Azerbaidjan a la pau. Aquests anys només han alimentat l’hostilitat interètnica, que ha assolit proporcions sense precedents.

Turquia s'ha convertit en un actor actiu en aquest conflicte regional, que considera els azerbaidjanos els seus parents més propers, tot i que la majoria de la població de l'islam xiïta té en compte les arrels iranianes de la població azerbaidjana.

Turquia s’ha convertit recentment en més activa a nivell internacional i regional, entrant en un greu enfrontament amb Europa, especialment França, contra les accions per frenar l’extremisme musulmà.

No obstant això, el Caucas Sud roman tradicionalment a la zona d'influència de Rússia, ja que es tracta de territoris on Moscou ha dominat durant segles.

Putin, enmig de la pandèmia i la confusió a Europa, va aprofitar molt ràpidament la situació amb els seus veïns i va convertir la guerra en un marc civilitzat.

La treva no va ser ben rebuda per totes les parts. Els armenis haurien de retornar a Azerbaidjan els territoris capturats a principis dels 90, no tots, però les pèrdues seran importants.

Els armenis abandonen les zones que haurien de quedar sota el control d’Azerbaidjan en gran nombre. Treuen propietats i cremen les seves cases. Cap dels armenis no vol romandre sota el govern de les autoritats azerbaidjanes, perquè no creuen en la seva pròpia seguretat. Molts anys d’hostilitat han generat desconfiança i odi. No és el millor exemple a Turquia, on el terme "armeni" es considera un insult, per desgràcia. Tot i que Turquia porta molts anys trucant a la porta de la UE i reivindicant l’estatus d’una potència civilitzada europea.

El president d'Azerbaidjan Ilham Aliyev promet protecció als armenis de Karabakh i també promet protegir nombroses esglésies i monestirs armenis en aquest antic territori, inclòs el gran monestir sant de Dadivank, que és un lloc de pelegrinatge. Actualment està protegit per les forces de pau russes.

Els soldats de pau russos ja són a Karabakh. N’hi haurà 2 i hauran de garantir el compliment de la treva i el cessament de les hostilitats.

Mentrestant, enormes columnes de refugiats s’estan traslladant a Armènia, que s’espera que arribin a la seva pàtria històrica sense problemes.

És massa aviat per parlar d’un nou gir en el conflicte de Karabakh. El primer ministre Pashinyan ja ha declarat que és el responsable de la derrota d'Armenia a Artsakh. Però és poc probable que aquest sigui el punt final. Armènia protesta, protesta contra Pashinyan, contra la vergonyosa capitulació, tot i que tothom entén que el conflicte a Karabakh s’ha de resoldre.

Molts azerbaidjanos, n’hi ha milers, somien amb tornar a les seves cases a Karabakh i regions properes, controlades anteriorment per les forces armènies. Aquesta opinió difícilment es pot ignorar. La gent hi viu des de fa segles (armenis i azerbaidjanos) i és molt difícil trobar la solució perfecta a aquesta tragèdia.

És obvi que passaran molts anys més fins que s’obliden les velles ferides, ressentiments i injustícies. Però la pau ha d’arribar a aquesta terra i s’ha d’aturar el vessament de sang.

Seguir llegint

Armènia

Nagorno-Karabakh: demanda de reconeixement de la República d’Artsakh

publicat

on

El conflicte històric entre Armènia i Azerbaidjan és un món que sempre passa per alt. La realitat és que hi ha tres no dos països en conflicte: Armènia, Azerbaidjan i Artsakh (també conegut com Nagorno-Karabakh). La disputa és: Artsakh hauria de ser independent o Azerbaidjan hauria de governar-les? El règim dictatorial panotomà d'Azerbaidjan vol la terra i ignora la petició d'autodeterminació democràtica - escriuen Martin Dailerian i Lilit Baghdasaryan.

Les persones d’Artsakh que s’hi oposen es troben cada dia amb la mort mentre el món fa els ulls grossos. Per aquest motiu, és important conscienciar-se i demanem que es reconegui aquest conflicte geopolític mundial, de manera que pugui intervenir una major ajuda humanitària.

Agressió a Artsakh

L'agressió actual ha estat planificada i ben temporitzada. El món està preocupat per COVID i els Estats Units se centren en unes eleccions importants.

Azerbaidjan ha millorat significativament la seva capacitat militar amb l'ajut d'equips i municions d'Israel i Turquia. Azerbaidjan fa servir assassins de l’ISIS per combatre els soldats armenis que protegeixen la frontera.

Els assentaments civils són bombardejats i obligats a evacuar davant l'exèrcit entrant. Guerra massiva d’informació que manté amb èxit els mitjans mundials confosos i silenciosos. Us instem a actuar amb l’interès d’aturar la guerra i iniciar un procés pacífic.

Crida a l’acció

Cal parar la guerra i la gent d’Artsakh (Nagorno-Karabakh) té dret a identificar-se. No s'hauria de permetre a la dictadura azerbaidjana prendre possessió d'Artsakh sense el consentiment civil. La nostra exigència és preservar la democràcia, així com el patrimoni històric i moltes de les primeres esglésies cristianes. Azerbaidjan té una història de destrucció agressiva de llocs del patrimoni armeni.

Manca de mediació americana

L’actual president nord-americà, Donald Trump, ha intentat evitar la participació en el conflicte que permet a Turquia donar tot el seu suport a l’Azerbaidjan. El president Trump també és conegut per tenir interessos personals a Turquia (hotels a Istanbul), cosa que pot ser motiu de la seva reticència a aturar la crisi humanitària que es desenvolupa actualment. Tot i que Donald Trump no té gaire interès per la guerra, el seu oponent per a les properes eleccions, Joe Biden, té fortes opinions sobre el conflicte, ja que creu que és important aturar el bàndol amb Turquia i que Turquia es mantingui fora de el conflicte, ja que Turquia fa frontera amb Armènia i Azerbaidjan. Els funcionaris nord-americans en general volien aturar el comerç d’armes i el trasllat de mercenaris dins de la zona de batalla, però no hi ha cap pla diplomàtic en vigor. Cal establir un pla diplomàtic per aconseguir la pau i l’estabilitat. És imprescindible que els Estats Units s’impliquin en activitats per crear pau en el conflicte armeni-azeri. Israel proporciona armes i ajuda a Azerbaidjan durant tot el conflicte.

Crisi dels refugiats

La història sembla repetir-se per als armenis. Es tracta d’una crisi humanitària, ja que moltes famílies d’Artsakh abandonen les seves cases per escapar de les bombes i de l’exèrcit d’Azerbaidjan.

Un altre genocidi armeni es desenvolupa davant dels vostres ulls. Els hospitals i els sistemes socials a Armènia estan lluitant a causa del COVID i l’atac de soldats ferits des de la primera línia. No hi ha cap pla de refugiats i moltes famílies han perdut els pares a la primera línia, cosa que crea més tensió per a les famílies refugiades i el sistema social.

Crisi humana invisible a Artsakh

Des de fa un mes s’està produint una guerra entre l’exèrcit de defensa d’Artsakh, recolzat per Armènia, i l’exèrcit d’Azerbaidjan, recolzat per Turquia. Artsakh també es coneix com Nagorno Karabakh. Azerbaidjan té antecedents de violacions dels drets humans i utilitza una intensa propaganda per mantenir una imatge de control i ser víctima d'una petita nació.

Bombes de cúmul contra civils

Durant una investigació in situ a Nagorno-Karabakh l’octubre de 2020, Documentat per Human Rights Watch 4 incidents en què Azerbaidjan va utilitzar municions en dispersió. L'informe diu que els investigadors de HRW han identificat les "restes de coets de munició en dispersió de la sèrie LAR-160 de producció israeliana" a la capital Stepanakert i a la ciutat d'Hadrut i han examinat els danys causats per aquests. Investigadors de HRW diuen que "Azerbaidjan va rebre aquests coets i llançadors superficials d'Israel el 2008-2009".

Guerra premeditada

Clarament, hi ha hagut preparació incorporant tecnologia ultramoderna de Turquia i Israel i dotant-se de personal de combatents sirians. Organitzacions internacionals de notícies com Reuters i la BBC ja van informar sobre l'enviament de militants sirians a ajudar Azerbaidjan va sorgir a finals de setembre. Tant Turquia com Azerbaidjan són governats per dictadors i s’enfronten poc a l’interior. El temor és que, a causa de la caiguda del preu del petroli i del desig d’unir els seus territoris, estiguin comptant amb que el món estigui preocupat per COVID per poder executar la seva agressió a la terra.

"Gràcies als drons turcs avançats propietat de l'exèrcit azerbaidjan, les nostres baixes al front es van reduir", va dir el president d'Azerbaidjan, Ilham Aliyev, en una entrevista televisada amb el canal de notícies turc TRT Haber. Les seves forces armades van destruir diverses posicions i vehicles armenis amb els assalts aeris realitzats pels UAV armats Bayraktar TB2. Es tracta de drons turcs capaços de realitzar operacions de vol autònom o de control remot fabricats per la companyia turca Baykar.

Tanmateix, el temps s’acaba a mesura que més líders mundials demanen que notin l’augment del nombre de morts i el patiment dels humans. L’exèrcit que avança ni tan sols s’atura a recollir els cadàvers. El camp de batalla està ple d’una pudor putreja i, de vegades, els armenis enterraven els soldats per por d’un brot i els senglars o altres animals els mengen. No obstant això, segons això Article de Washington Post, els cossos dels mercenaris semblen ser retirats i enviats a Síria.

Decapitacions

Diverses fonts informatives van informar un altre incident inhumà per Azerbaidjan: la decapitació d’un soldat. El 16th El mes d’octubre, cap a la 1 del migdia, un membre de les forces armades azerbaidjaneses va trucar al germà d’un soldat armeni i va dir que el seu germà era amb ells; el van decapitar i anaven a publicar la seva foto a Internet. Després, diverses hores després, el germà va trobar aquella horrible foto que mostrava el seu germà decapitat a la pàgina de xarxes socials del seu germà. Aquestes imatges s’arxiven ja que són massa horribles. Malauradament, les persones que decapiten els armenis reben medalles i és una pràctica habitual durant la guerra.

Les forces militars azerbaidjanes van decapitar un soldat armeni i van publicar aquesta foto a les seves pròpies xarxes socials.

Execucions de presos

Hi ha un vídeo viral de dos presoners de guerra, que van ser assassinats violentament per soldats azerbaidjanes. Al vídeo, els presoners semblen tenir les mans lligades darrere d'ells i estan drapades a les banderes d'Armènia i Artsakh assegudes en una petita paret. En els següents 4 segons, un soldat azerí ordena en azerí: "Apunteu-los al cap!", Se senten centenars de trets que maten els presoners de guerra en un tres i no res.

Sistema mèdic tensat

Els hospitals d’Artsakh i Armènia es veuen forçats per l’augment dels casos COVID-19. A més, hi ha una escassetat creixent de personal i llits per atendre els ferits que es precipiten des de la primera línia. Molts refugiats han fugit del bombardeig a Artsakh per part de les forces azeríes i han fugit a Armènia per buscar refugi. Moltes famílies han perdut el pare a causa de la guerra i també fugen en aquest moment extremadament perillós.

Turquia ha bloquejat centenars de tones d’ajuda humanitària internacional a Armènia que viatja des dels Estats Units. Van prohibir-lo volar a través de l’espai aeri de Turquia, cosa que ha afectat l’obtenció de subministraments mèdics molt necessaris de l’estranger.

Cridem l'atenció de la comunitat internacional de tot el món sobre la gravetat de la situació.

Fem una crida als països líders del món a utilitzar tots els palanques d'influència que tenen per evitar qualsevol possible interferència de Turquia i Azerbaidjan, que ja han desestabilitzat la situació a la regió.

Avui ens enfrontem a un greu repte. El COVID-19 agreuja la situació. Us demanem que feu tots els esforços possibles per posar fi a la guerra i reprendre el procés d’acord polític a la zona de conflicte Azerbaidjan-Karabagh.

La gravetat d’aquest moment exigeix ​​la vigilància de tots a tots els països. La pau depèn dels nostres esforços individuals i col·lectius.

Us instem a actuar per aturar la guerra amb l’interès de preservar les vides humanes tant dels bàndols armenis com de l’Azerbaidjan. El poble d’Armènia fa mal, però també el poble d’Azerbaidjan que està governat per un dictador descuidat de la vida humana per les dues parts i que gaudeix del suport internacional. Israel, EUA, Alemanya i Rússia: ho heu creat i ho podeu aturar mentre encara pugueu.

Els autors són Martin Dailerian, ciutadà dels EUA, i Lilit Baghdasaryan, ciutadà de la República d’Armènia.

Les opinions expressades a l'article anterior són les dels autors i no reflecteixen cap suport ni opinions per part de Reporter de la UE.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències