Connecteu-vos amb nosaltres

Biodiversitat

Audiència pública sobre el vincle entre la pèrdua de biodiversitat i les pandèmies com COVID-19 

publicat

on

Avui (2030 de gener) se celebrarà l'audiència del Parlament sobre "Afrontar la sisena extinció massiva i augmentar el risc de pandèmia: quin paper té per a l'Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 14".

Organitzada pel Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària, l’audiència abordarà la pèrdua de biodiversitat i fins a quin punt això augmenta el risc de pandèmies a causa del canvi en l’ús del sòl, el canvi climàtic i el comerç de fauna salvatge. Es debatrà sobre el paper que podria tenir l’Estratègia de biodiversitat de la UE per al 2030 en la lluita contra la pèrdua de biodiversitat i en l’increment del compromís de la UE i el global amb la biodiversitat.

La plataforma intergovernamental sobre serveis de biodiversitat i ecosistemes, la secretària executiva, la Dra. Anne Larigauderie, i el director executiu de l'Agència Europea de Medi Ambient, el Dr. Hans Bruyninckx, obriran l'audiència pública.

El programa detallat està disponible aquí.

Podeu seguir l’audiència en directe aquí a partir de les 9h d'avui.

Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030

Dijous a la tarda, els membres debatran l’esborrany d’informe del ponent César Luena (S&D, ES) que respon al Estratègia de biodiversitat de la Comissió per al 2030 i acull amb satisfacció el nivell d’ambició de l’estratègia. L'esborrany de l'informe subratlla que s'han de tractar tots els principals motors directes del canvi de natura i expressa la seva preocupació per la degradació del sòl, l'impacte del canvi climàtic i la disminució del nombre de pol·linitzadors. També aborda les qüestions del finançament, la transversalitat i el marc de governança per a la biodiversitat, demana un programa Erasmus ecològic centrat en la restauració i la conservació i posa l'accent en la necessitat d'accions internacionals, inclosa la governança dels oceans.

Podeu seguir la reunió del comitè en directe aquí a partir de les 13h15.

Més informació 

Biodiversitat

One Planet Summit: el president von der Leyen demana un acord ambiciós, global i que canviï els jocs sobre la biodiversitat

publicat

on

L'11 de gener, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va participar a la "Cimera d'un planeta" per a la biodiversitat, mitjançant videoconferència. En la seva intervenció, la presidenta von der Leyen va destacar que "el 2021 serà l'any en què el món lliurarà una nova fulla per al nostre planeta" a la COP15 per a la natura a Kunming, el maig d'aquest any. Va demanar un compromís "ambiciós, global i acord a l'estil de París "que canviarà el joc" que es redactarà a la COP15, ja que es tracta no només del desenvolupament sostenible, sinó també de la igualtat, la seguretat i la qualitat de vida. El president va reiterar la voluntat d'Europa de mostrar el camí i portar tants socis com El president von der Leyen també va parlar sobre el vincle entre la pèrdua de biodiversitat i COVID-19: "Si no actuem urgentment per protegir la nostra naturalesa, és possible que ja estiguem al principi d'una època de pandèmies. Però podem fer-hi alguna cosa. Necessita una acció global concertada i un desenvolupament local sostenible. I de la mateixa manera que cooperem per al nostre "Un planeta", hem de treballar junts per obtenir la nostra "Una salut". "

En declaracions a la cimera organitzada per França, les Nacions Unides i el Banc Mundial, Ursula von der Leyen va exposar com la Comissió treballa per preservar la biodiversitat: "Això demostra que donar un nou full a la natura es redueix a l'acció local i global. ambició. És per això que, amb el Tracte Verd Europeu, intensifiquem la nostra pròpia acció i ambició, tant a nivell local com global. I la nova política agrícola comuna més ecològica ens ajudarà a protegir els mitjans de subsistència i la seguretat alimentària, mentre protegim la nostra naturalesa i el nostre clima ". Finalment, va recordar als participants el "deure d'Europa de garantir que el nostre mercat únic no condueixi la deforestació a les comunitats locals d'altres parts del món".

Mireu el discurs aquí, llegiu-lo completament aquí. Obteniu més informació sobre la tasca de la Comissió per protegir la biodiversitat del nostre planeta aquí.

Seguir llegint

Biodiversitat

La UE, Leonardo DiCaprio i Global Wildlife Conservation s’uneixen per protegir la biodiversitat

publicat

on

L'actor ecologista i guardonat amb l'Oscar® Leonardo DiCaprio i la Unió Europea Conservació de la vida salvatge mundial (GWC) han llançat dues iniciatives per valor de 34 milions d’euros per protegir millor el planeta el 2021. La primera iniciativa és una resposta ràpida per a ecosistemes, espècies i comunitats en situació d’emergència (RESCAT ràpid) que donarà una resposta ràpida a les amenaces emergents de biodiversitat. El segon vol salvaguardar el parc nacional de Virunga a la República Democràtica del Congo, l’àrea protegida amb més biodiversitat del continent africà, ajudant a reintroduir els goril·les de les terres baixes orientals i altres espècies amenaçades.

Ambdues iniciatives exemplifiquen el compromís de la UE d’aconseguir el Tracte Verd de la UE a tot el món i la missió de GWC de conservar la diversitat de la vida a la Terra.

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "La biodiversitat està amenaçada a tot el món; la pandèmia en curs només ha posat de manifest encara més que la protecció dels ecosistemes preciosos és crucial perquè la flora salvatge floreixi. La nostra pròpia existència en depèn. M'alegro que GWC amb Leonardo DiCaprio i la Unió Europea s'uneixin per augmentar els nostres esforços en la protecció de la biodiversitat i la recuperació verda de les persones i el planeta després de la crisi del COVID-19 ".

El finançament total de la UE per a la biodiversitat i els ecosistemes a través de la cooperació internacional ascendeix a 1 milions d’euros durant el període de finançament 2014-2020. La Unió Europea també és el donant més llarg i important del parc nacional de Virunga, amb 83 milions d’euros en subvencions des del 2014. Hi ha més informació disponible a la nota de premsa. Per obtenir més informació, consulteu els llocs web dedicats a Acció mundial de la UE per preservar els ecosistemes i la biodiversitat Resposta de la UE a la crisi del COVID-19.

Seguir llegint

Biodiversitat

Un nou estudi fa un "cas clar" per a polítiques neutres en matèria de tecnologia

publicat

on

Un nou informe posa de manifest la "contribució considerable" que podria produir l'hidrogen produït mitjançant nuclis, mitjançant la tecnologia dels electrolitzadors, en el desenvolupament de l'economia de l'hidrogen.

Tot i això, continua advertint que la realització d'aquests beneficis dependrà de l'adopció de polítiques neutres en matèria de tecnologia que "no discriminin l'energia nuclear".

Els autors afirmen que l’estudi dóna un clar argument a favor de la neutralitat tecnològica en les polítiques dissenyades per impulsar el sector de l’hidrogen net, que reconeixerien que tant l’energia renovable com l’energia nuclear són fonts baixes de carboni per a la producció d’hidrogen i s’han de tractar per igual.

La investigació, titulada "Sobre el paper de l'energia nuclear en el desenvolupament d'una economia europea d'hidrogen", ha estat publicada avui (16 de desembre) pel New Nuclear Watch Institute (NNWI).

Es conclou que l'ús d'energia nuclear per produir hidrogen té diversos avantatges en comparació amb l'ús d'energies renovables intermitents.

Descobreix que per unitat de capacitat instal·lada d’electrolitzador, l’energia nuclear pot produir 5.45 i 2.23 vegades més hidrogen net que l’energia solar i eòlica, respectivament. L'informe posa de manifest que la superfície terrestre necessària per produir hidrogen mitjançant energia nuclear és considerablement inferior a la requerida per les fonts d'energia renovables.

Utilitzant un hipotètic exemple, demostra que un parc eòlic marí requeriria 1,400 vegades més superfície terrestre per produir tant hidrogen com una central nuclear tradicional a escala GW.

En comentar les conclusions de l’estudi, Tim Yeo, president de NNWI, va dir: “Aquest informe mostra com l’ús d’energia nuclear en lloc d’energia renovable intermitent per produir hidrogen permet que la tecnologia d’electrolitzadors funcioni a un factor de capacitat molt superior i, per tant, proporciona un estímul més fort a la desenvolupament d'una economia d'hidrogen robusta. Escollir el nucli no és obvi per a cap govern que vulgui accelerar la producció d'hidrogen ràpidament ".

El nou informe també explora el possible desenvolupament futur de la política de la UE en matèria d’hidrogen, tenint en compte la Comissió Europea “Una estratègia d’hidrogen per a una Europa climàticament neutral” publicada el juliol de 2020.

Afirma que la decisió de la UE d’establir el seu objectiu a llarg termini en la producció purament d’hidrogen renovable, a costa d’altres fonts de producció “baixes en carboni” com l’energia nuclear, també pot endarrerir la inversió en la infraestructura associada que requereix un economia d’hidrogen de base.

Yeo afegeix: “L’energia nuclear podria jugar un paper important en el desenvolupament a curt termini del mercat de l’hidrogen.

"L'informe indica que, basant-se en la caiguda mundial de la producció nuclear a causa de la pandèmia COVID-19, es podria aprofitar la capacitat sobrant a Europa per produir més de 286,000 tones d'hidrogen net a un cost relativament baix, cosa que podria reduir les emissions de CO2 en 2.8 milions tones a l'any, en comparació amb el mètode de gas natural àmpliament utilitzat ”.

L'informe'Les conclusions clau diuen que:

L’hidrogen pot ser una eina vital per a la descarbonització dels sistemes energètics, ja que ofereix a molts sectors i subsectors un mitjà per eliminar les seves emissions, si es pot descarbonitzar exhaustivament la seva pròpia producció;

L'estratègia de la UE afavoreix l'hidrogen renovable com a objectiu desitjat a llarg termini amb un compromís limitat amb altres formes d'hidrogen baix en carboni;

Tanmateix, l’hidrogen produït nuclear aportaria múltiples beneficis al desenvolupament del sistema europeu d’hidrogen, tal com reconeix l’estratègia nacional francesa sobre l’hidrogen, que veu un paper clar i valuós per a l’hidrogen produït nuclear;

La pandèmia mundial ofereix l’oportunitat d’utilitzar la capacitat sobrant d’energia nuclear per produir hidrogen i accelerar el desenvolupament d’una economia europea de l’hidrogen.

NNWI és un grup de treball recolzat per la indústria, centrat en el desenvolupament internacional de l'energia nuclear com a mitjà perquè els governs puguin salvaguardar les seves necessitats energètiques sostenibles a llarg termini. Creu que el nucli és vital per assolir objectius vinculants de l'Acord de París sobre el clima i afrontar el repte del canvi climàtic.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències