Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Iniciativa ciutadana europea: la Comissió Europea respon a "Un de nosaltres"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

abortus_610El 28 de maig, la Comissió Europea va respondre a la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) "Un de nosaltres". Després de reunir-se amb els organitzadors de la iniciativa i estudiar-ne la sol·licitud, la Comissió ha decidit no presentar una proposta legislativa, atès que els estats membres i el Parlament Europeu només han debatut i decidit recentment la política de la UE al respecte. La iniciativa "Un de nosaltres" va tenir va demanar a la UE que posés fi al finançament d'activitats que pressuposen la destrucció d'embrions humans, en particular en les àrees de recerca, ajuda al desenvolupament i salut pública. Els organitzadors de la iniciativa havien recollit més del milió de signatures requerides d'almenys set estats membres després de registrar la seva proposta. Els organitzadors es van reunir amb la Comissió el 9 d'abril (DECLARACIÓ / 14 / 115) i després va tenir una audiència pública al Parlament Europeu el 10 d'abril. La Comissió ha conclòs que el marc de finançament existent, que ha estat recentment debatut i acordat pels estats membres i el Parlament Europeu, és l’adequat.

Recerca, innovació i ciència La comissària Máire Geoghegan-Quinn va dir: "Ens hem compromès amb aquesta Iniciativa Ciutadana i hem prestat tota la seva atenció a la seva sol·licitud. No obstant això, els estats membres i el Parlament Europeu van acordar continuar finançant la investigació en aquesta àrea per una raó. Les cèl·lules mare embrionàries són úniques i ofereixen el potencial per salvar vides. tractaments amb assaigs clínics ja en marxa. La Comissió continuarà aplicant les estrictes normes ètiques i restriccions vigents per a la investigació finançada per la UE, inclòs que no finançarem la destrucció d'embrions ".

El comissari de desenvolupament, Andris Piebalgs, va dir: "Les iniciatives ciutadanes europees permeten a les persones participar directament en el desenvolupament de polítiques de la UE i hi prestem molta atenció. Les complicacions relacionades amb l'embaràs i el part són encara avui la causa de la mort de massa dones. Per això, la comunitat internacional va incloure un objectiu específic per reduir la mortalitat materna i aconseguir un accés universal a la salut reproductiva com un dels objectius de desenvolupament del mil·lenni (ODM). La UE, els seus estats membres i altres donants internacionals estan treballant dur per aconseguir-ho i ho han fet, i la salut en general , una prioritat. Els nostres programes de desenvolupament en aquesta àrea pretenen ampliar l'accés a serveis efectius de planificació familiar, evitant així la necessitat d'avortaments ".

anunci

Investigació relacionada Cèl·lules mare embrionàries humanes (hESC)

La Comissió Europea aplica un sistema detallat de "triple bloqueig" pel que fa a qualsevol investigació que impliqui cèl·lules mare embrionàries humanes (hESC), un sistema que la Comissió considera plenament d'acord amb els tractats de la UE i la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea. El sistema, que ja s'aplicava a l'anterior programa de recerca de la UE, va ser acordat pels estats membres de la UE i el Parlament Europeu en el context d'aprovar la legislació Horitzó 2020 el 2013. Les normes són:

  • Es respecta la legislació nacional: els projectes de la UE han de seguir les lleis del país on es realitza la investigació.

    anunci
  • Tots els projectes han de ser validats científicament per revisió per parells i han de ser sotmesos a una revisió ètica rigorosa.

  • Els fons de la UE no es poden utilitzar per a la derivació de noves línies de cèl·lules mare, ni per a investigacions que destrueixin embrions, inclosa l’adquisició de cèl·lules mare embrionàries humanes.

La Comissió Europea no es proposa finançar explícitament la investigació sobre cèl·lules mare embrionàries humanes. Més aviat, la Comissió finança la investigació sobre el tractament de malalties o problemes sanitaris, per exemple, teràpies contra la malaltia de Parkinson i la malaltia de Huntington, o la diabetis. La investigació pot implicar cèl·lules mare embrionàries humanes si aquestes formen part de les millors propostes de projecte. Entre 2007 i 2013, la UE ha finançat 27 projectes col·laboratius en investigació sanitària que impliquen l’ús de cèl·lules mare embrionàries humanes, amb una contribució pressupostària de la UE de 156.7 milions d’euros. La despesa total en investigació sanitària en el mateix període de temps va ser d’uns 6 milions d’euros.

Assistència de la UE en salut als països en desenvolupament

La cooperació al desenvolupament en l’àmbit de la salut materna i infantil es basa en:

  • els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), que aborden la pobresa mundial, inclouen un objectiu específic per reduir la mortalitat materna en tres quartes parts el 2015 i aconseguir un accés universal a la salut reproductiva.

  • el Programa d’Acció de la Conferència Internacional sobre Població i Desenvolupament (ICPD), que estableix que en cap cas s’hauria de promoure l’avortament com a mètode de planificació familiar, que l’atenció a l’avortament ha de tenir lloc en el context legal de cada país i que, si no, contra la llei, l'avortament s'ha de realitzar en condicions de seguretat.

Les prioritats del finançament de la UE en l'àrea de la salut es decideixen juntament amb el govern dels països socis, amb un enfocament a millorar i augmentar l'accés als seus sistemes de salut nacionals. La UE va invertir 3.2 mil milions d’euros en fons de desenvolupament en el sector de la salut entre el 2008 i el 2012. D’aquests, 1.5 mil milions d’euros es van destinar a salut materna, neonatal i infantil, 87 milions d’euros van anar a cura de la salut reproductiva i 17 milions d’euros a la família planificació.

L’Instrument de Cooperació al Desenvolupament (ICD) és un dels principals instruments de finançament de la UE per a l’ajuda al desenvolupament. Proporciona suport bilateral als països en desenvolupament no coberts pel Fons Europeu de Desenvolupament i suport temàtic a tots els països socis en temes prioritaris com els drets humans, la democràcia i el bon govern, un creixement inclusiu i sostenible. A més de l'avaluació d'impacte i altres avaluacions internes, la Comissió va celebrar el 2010-2011 una consulta pública sobre el finançament futur de l'acció exterior de la UE. El Reglament DCI es va adoptar el març de 2014 després de la ratificació del Parlament Europeu i del Consell Europeu. L’ICD rebrà una dotació de 19.7 milions d’euros del pressupost de la UE per al període 2014-2020.

Fons

Les iniciatives ciutadanes europees (ECI) es van llançar a l’abril de 2012 com a eina per establir l’agenda en mans dels ciutadans. Una ICE permet a un milió de ciutadans d’almenys una quarta part dels estats membres de la UE convidar la Comissió Europea a prendre mesures en àmbits en què la Comissió té el poder de fer-ho.

Els organitzadors van referir l’anomenada sentència Brüstle del Tribunal de Justícia Europeu (cas C-34/10) quan van presentar el seu cas. No obstant això, el Tribunal va assenyalar en això resolució relativa a la Directiva Biotecnològica (98/44 / CE), segons la qual l'objectiu de la legislació europea en qüestió no és regular l'ús d'embrions humans en el context de la investigació científica; la resolució es limitava a la patentabilitat de les invencions biotecnològiques i no va tractar la qüestió de si es pot dur a terme aquesta investigació i si es pot finançar.

Més informació

MEMO / 14 / 385
Enllaç a la comunicació
Web de la iniciativa ciutadana europea
Lloc web "Un de nosaltres"

Seguir llegint
anunci

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències