Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer de pulmó

El pla europeu per combatre el càncer: accions per augmentar l'accés a la prevenció, la detecció precoç, el tractament i l'atenció del càncer

COMPARTIR:

publicat

on

Another step is being made to increase access to cancer prevention, early detection, treatment and care. Ahead of World Cancer Day and a year after the publication of Europe’s Beating Cancer Plan, the Commission is launching a series of new initiatives, announced at the event “Ensuring Equal Access for All: Cancer in Women – Europe’s Beating Cancer Plan.” This event focused on gender inequalities and specific measures to address cancer in women. It was the first of an annual series of events, focusing on how to increase equal access for all to cancer prevention and care.

On average cancer affects men slightly more than women in Europe, with 54% of new cases and 56% of deaths. However, female breast cancer is the most diagnosed cancer (over 355,000 women in the EU in 2020). There are also considerable inequalities within and between EU Member States and between population groups in the areas of early detection, diagnosis, treatment and the quality of patient care. This is particularly striking with regard to estimated cervical cancer incidence rates (varying five-fold) and mortality rates (varying eight-fold in 2020 across the EU). These wide variations can be explained by differences in prevalence of the human papilloma virus (HPV), and vaccination and cervical cancer screening policies in the EU countries. Reducing inequalities across the entire disease pathway is the overarching goal of Europe’s Beating Cancer Plan.

Avui, la Comissió llança quatre noves accions del Pla contra el càncer de la UE per donar suport als estats membres per abordar les desigualtats, millorar el cribratge i la vacunació contra el VPH i donar suport a les persones que han patit càncer:

  • El Registre de desigualtats en càncer identificarà tendències i disparitats entre els estats membres i les regions. També il·lumina les desigualtats en la prevenció i l'atenció del càncer a causa del gènere, l'assoliment educatiu i el nivell d'ingressos, així com les disparitats entre zones urbanes i rurals. El Registre guiarà la inversió i les intervencions a nivell de la UE, nacional i regional.
  • Un cribratge de càncer demana proves will be used to update the 2003 Council Recommendation on screening. This is part of the Cancer Plan’s target to ensure that 90% of the EU population who qualify for breast, cervical and colorectal cancer screenings, are offered it by 2025.
  • Una acció conjunta sobre la vacunació contra el VPH donarà suport als estats membres per augmentar la comprensió i la conscienciació del públic sobre el VPH i promoure l'adopció de la vacunació. Aquesta acció contribuirà a un objectiu clau del Pla contra el càncer: eliminar el càncer de coll uterí vacunant contra el VPH almenys el 90% de la població objectiu de la UE de nenes i augmentar significativament la vacunació dels nois l'any 2030.
  • El Xarxa de joves supervivents de càncer de la UE reforçarà el seguiment a llarg termini dels plans de cura del càncer a nivell nacional i regional. També connectarà els joves amb antecedents de càncer i les seves famílies, així com els cuidadors informals i formals.

European Commission President Ursula von der Leyen said: “We made the fight against cancer a priority of this Commission when we launched Europe’s Beating Cancer Plan. Our goal is that everyone in our European Union should get the cancer treatment they need. We know that this fight suffered a setback due to the pandemic, with an estimated one million cases that could be undiagnosed right now. Cancer is a personal story for all of us. And that is why we will work on prevention, early diagnosis, and equal access to care to win this fight.”

La vicepresidenta de la promoció del nostre estil de vida europeu, Margaritis Schinas, va afegir: “El càncer ens preocupa a tots i la lluita contra ell segueix sent una prioritat. Un any després d'haver posat en marxa el Pla contra el càncer, avui estem fent passos importants junts per garantir l'accés igualitari de tots a la prevenció i l'atenció del càncer. Les desigualtats no tenen cabuda en una Europa construïda sobre la solidaritat. Els governs nacionals i les autoritats de salut pública no poden capgirar el rumb contra el càncer sols. Només mitjançant la cooperació plena i el compromís ferm de tothom ajudarem a millorar la vida dels nostres ciutadans i reduir el patiment de molts. La prevenció i el diagnòstic són al centre d'aquest camí comú que només està al principi”.

Health and Food Safety Commissioner Stella Kyriakides said: “One year after its launch, Europe’s Beating Cancer Plan is making a difference. This year, at our World Cancer Day event we will focus on tackling inequalities in cancer in women, on the need for optimal European cooperation and treatment and on the specific actions in the Plan to invest in prevention. And importantly, we will ensure that the voices of those whose lives have been touched by cancer will be heard. In light of the impact of COVID-19 on screening, treatment and care, addressing this major public health challenge is today more urgent than ever before. We need to close the gaps and ensure equal access to all. Our plan against cancer, is Europe’s roadmap of action to make a difference to the lives of all cancer patients and their loved ones. This plan concerns us all!”

Fons

anunci

Europe’s Beating Cancer Plan is a key pillar of the European Health Union announced by President von der Leyen en el seu Estat de la Unió el setembre de 2020, demanant una Unió Europea més segura, resilient i millor preparada. Llançat el 2021, el Pla contra el càncer estableix un nou enfocament de la UE per a la prevenció, el tractament i l'atenció del càncer a través d'un enfocament integrat, de salut en totes les polítiques i de múltiples parts interessades. Proposa 10 productes insígnia i múltiples accions per abordar tota la via de la malaltia, des de la prevenció fins a la qualitat de vida dels pacients i supervivents de càncer, centrant-se en les accions on la UE pugui afegir el màxim valor.

El programa EU4Health i altres programes de finançament han destinat un total de 4 milions d'euros a accions contra el càncer. El 2021, es van llançar dues onades de convocatòries en el marc del programa EU4Health, que van donar lloc a 16 noves iniciatives importants. El proper Programa de Treball per al 2022 es va adoptar recentment i va incloure novament un nombre important d'accions contra el càncer, aquesta vegada amb un fort enfocament en la prevenció i el diagnòstic. 

El Pla contra el càncer continua treballant conjuntament amb la Missió Horizon Europa sobre el càncer, assegurant la coherència entre objectius de recerca ambiciosos i objectius polítics realistes.

Més informació
Full de dades
Pàgina web del Pla contra el càncer
Política de la UE sobre càncer
Unió Europea de la Salut
Pàgina web de l'esdeveniment del càncer
Europe’s Beating Cancer Plan videos and photos
Centre de coneixement sobre el càncer

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències