Connecteu-vos amb nosaltres

Intel · ligència artificial

L'FMI ​​prediu que la intel·ligència artificial afectarà el 40% dels llocs de treball i empitjorarà la desigualtat.

COMPARTIR:

publicat

on

Un estudi recent realitzat per l'FMI preveu que la intel·ligència artificial tindria un impacte en aproximadament el quaranta per cent de totes les ocupacions del món.

"En la majoria dels escenaris, la intel·ligència artificial probablement empitjorarà la desigualtat general", argumenta Kristalina Georgieva, directora gerent del Fons Monetari Internacional.

Amb l'objectiu d'"evitar que la tecnologia alimenti encara més les tensions socials", la Sra. Georgieva suggereix que els governs haurien d'abordar la "tendència preocupant".

Els beneficis i perills associats a la intel·ligència artificial han sortit a la llum com a resultat de la seva adopció generalitzada.

Segons el Fons Monetari Internacional (FMI), s'espera que aproximadament el seixanta per cent de les ocupacions de les economies avançades es vegin afectades per la intel·ligència artificial. Hi ha un cinquanta per cent d'aquestes situacions en què els treballadors poden preveure obtenir avantatges de la incorporació de la IA, la qual cosa suposarà un augment de la seva productivitat.

A més, la intel·ligència artificial podrà dur a terme feines essencials que actualment desenvolupen persones en altres contextos. És possible que això redueixi la necessitat de treball, la qual cosa tindria un impacte en els salaris i fins i tot podria eliminar llocs de treball.

Segons les projeccions del Fons Monetari Internacional (FMI), la tecnologia només afectarà el 26% de les ocupacions dels països amb ingressos baixos.

anunci

Recorda una previsió que va ser publicada per Goldman Sachs el 2023. En aquesta anàlisi, es preveia que la intel·ligència artificial podria substituir l'equivalent a 300 milions de llocs de treball a temps complet. No obstant això, l'informe també indicava que es podria crear ocupació addicional amb un augment de la productivitat.

Segons Georgieva, "molts d'aquests països no tenen la infraestructura ni la mà d'obra qualificada per aprofitar els beneficis de la IA, augmentant el risc que amb el temps la tecnologia pugui empitjorar la desigualtat entre les nacions".

Després de la implantació de la intel·ligència artificial, és possible que els treballadors amb ingressos més elevats i els treballadors més joves puguin experimentar un augment desproporcionat del seu sou.

L'FMI ​​opina que els que tenen ingressos més baixos i els que són més grans podrien quedar enrere.

"És crucial que els països estableixin xarxes de seguretat social integrals i ofereixin programes de reciclatge per als treballadors vulnerables", va comentar Georgieva. "En fer-ho, podem fer que la transició a la IA sigui més inclusiva, protegint els mitjans de vida i frenant la desigualtat".

La investigació del Fons Monetari Internacional (FMI) arriba en un moment en què líders polítics i empresarials d'arreu del món es reuneixen al Fòrum Econòmic Mundial a Davos, Suïssa.

La intel·ligència artificial és actualment un tema de controvèrsia com a conseqüència de l'augment meteòric de la popularitat d'aplicacions com ChatGPT.

A tot el món, la tecnologia està sotmesa a regulacions més estrictes. Les autoritats de la Unió Europea van arribar a un acord temporal el mes passat sobre les primeres lleis globals del món per regular l'ús de la intel·ligència artificial.

La Xina és el primer país del món que implementa algunes de les primeres regulacions nacionals del món sobre intel·ligència artificial (IA). Aquestes normatives inclouen estàndards que regulen el desenvolupament i el desplegament d'algorismes.

Durant el mes d'octubre, el president Biden va signar una ordre executiva que obligava als desenvolupadors a proporcionar al govern dels Estats Units informació sobre la seguretat de la intel·ligència artificial.

El mes següent, el Regne Unit va acollir una cimera de seguretat d'intel·ligència artificial, durant la qual diverses nacions van signar una declaració que emfatitzava la importància de garantir el desenvolupament segur de la tecnologia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències