Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

NextGenerationEU: Letònia presenta una sol·licitud per modificar el pla de recuperació i resiliència i afegir un capítol REPowerEU

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 26 de setembre, Letònia va presentar una sol·licitud a la Comissió per modificar el seu pla de recuperació i resiliència, a la qual també vol afegir un capítol REPowerEU.

El Capítol REPowerEU conté una reforma per facilitar el desenvolupament de comunitats d'energies renovables i l'autogeneració energètica. La reforma també pretén augmentar l'absorció de biometà sostenible. El capítol conté a més tres mesures d'inversió. Dos dels tres inversions buscar millorar la xarxa elèctrica augmentant la seva capacitat (per tal que es puguin connectar més fonts d'energia renovables), digitalitzant-la i assegurant-la, i sincronitzant-la amb la xarxa de la UE. La tercera inversió té com a objectiu augmentar la proporció de biometà sostenible en el consum d'energia final mitjançant la creació d'un centre regional, on es pugui injectar biometà sostenible a les infraestructures existents, construint un "punt d'injecció" regional de biometà.

Letònia també ho proposa modificar 44 mesures inclosa en el seu pla. Aquestes esmenes es basen en la necessitat de tenir en compte l'altíssima inflació experimentada el 2022 (una de les més altes de la zona de l'euro) i les interrupcions de la cadena de subministrament provocades per la guerra d'agressió de Rússia contra Ucraïna, que han encarit les inversions i han provocat retards. .

Les esmenes també es basen en la necessitat de tenir en compte revisió de l'assignació màxima de subvencions del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (RRF) de Letònia, d'1.9 milions d'euros a 1.8 milions d'euros. La revisió forma part del juny de 2022 actualització a la clau d'assignació de subvencions del RRF i reflecteix el resultat econòmic comparativament millor de Letònia el 2020 i el 2021 del previst inicialment. Tanmateix, com que el valor del pla letó original està per sota de l'assignació màxima de subvencions RRF, Letònia encara pot rebre 8.5 milions d'euros addicionals després que es tingui en compte l'actualització de juny de 2022.

Letònia ha sol·licitat transferir part de la seva quota de la Reserva d'ajustament del Brexit (BAR), que ascendeix a € 10.9m, al seu pla de recuperació i resiliència. Juntament amb l'assignació de subvencions REPowerEU de Letònia (€124m), aquests fons addicionals fan que el pla modificat presentat valgui gairebé 2 milions d’euros.

La Comissió té ara fins a dos mesos per avaluar si el pla modificat compleix tots els criteris d'avaluació del Reglament RRF. Si la valoració de la Comissió és positiva, farà una proposta de decisió d'execució del Consell modificada per reflectir els canvis al pla letó. Aleshores, els estats membres del Consell tindran fins a quatre setmanes per aprovar l'avaluació de la Comissió.

Podeu trobar més informació sobre el procés relatiu als capítols de REPowerEU i la revisió dels plans de recuperació i resiliència en aquest Q & A.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències