Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

La Comissió estableix un nou full de ruta de la UE de mesures prioritàries per lluitar contra el crim organitzat i el narcotràfic

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió està adoptant un Full de carreteres de la UE intensificar la lluita contra el narcotràfic i les xarxes criminals, a partir de les iniciatives legislatives i operatives plantejades fins ara. El tràfic de drogues és una de les amenaces de seguretat més importants a què s'enfronta avui la UE. Les incautacions de cocaïna a la UE estan assolint nivells rècord, amb 303 tones decomissades només el 2021. Les activitats de les xarxes criminals han evolucionat en la seva escala, sofisticació i conseqüències violentes.

La lluita contra el crim organitzat i el tràfic de drogues és una prioritat per a la Unió Europea, els seus estats membres i els seus socis internacionals. Hem d'abordar les amenaces que ens enfrontem junts; és per això que la Comissió proposa al Parlament Europeu i al Consell que aprovin plenament les accions prioritàries i les mesures a mitjà i llarg termini establertes al full de ruta.  

Stepping up EU’s targeted response

Recent achievements in the EU’s fight against criminal networks show that the EU is on the right track in responding to these emerging threats. Yet, given the ever-evolving nature of criminal activities around the world, there is a constant need to adapt and complement the EU collective response. The road map estableix accions concretes i específiques per tancar els buits emergents, amb 17 accions en quatre àmbits prioritaris:

  1. Una nova Aliança Europea de Ports augmentar la resiliència dels ports davant la infiltració criminal reforçant la tasca de les autoritats duaneres, les forces de l'ordre i els agents públics i privats dels ports de tota la UE. Per exemple, mitjançant l'escaneig i l'equip d'última generació.
  2. Desmantellament de xarxes criminals d'alt risc facilitant les investigacions financeres i digitals, cartografiant les xarxes criminals més grans, reforçant la cooperació entre fiscals i jutges especialitzats i fent ús de les alertes del Sistema d'Informació de Schengen (SIS).
  3. Mesures per prevenir el crim organitzat mitjançant l'intercanvi de bones pràctiques i orientació entre els estats membres per evitar la infiltració d'aquests grups en la societat i l'economia jurídica, evitar que els grups criminals reclutin joves i millorar la seguretat i la salut públiques, i per limitar de manera més eficaç l'accés als precursors de drogues.
  4. Treballar amb socis internacionals per fer front a l'amenaça mundial, inclòs mitjançant el reforç de l'intercanvi d'informació, les operacions conjuntes a les principals rutes del narcotràfic i l'enfortiment de l'aplicació de la llei i la cooperació judicial amb països no membres de la UE.

Treballar en la implementació completa del Estratègies de la UE contra la delinqüència organitzada i les drogues Si ha de continuar amb plena vigència per tots els agents rellevants, la Comissió es compromet a implementar aquestes accions addicionals durant el 2023 i el 2024, en estreta cooperació amb els Estats membres, les agències i els organismes de la UE.

Propers passos

La Comissió treballarà estretament amb els estats membres i els seus socis per assolir els objectius establerts en aquest full de ruta.

anunci

La Comissió convida el Parlament Europeu i el Consell a adoptar el Directiva sobre decomisament i recuperació d'actius, la revisió del Reglament de Prüm, les normes sobre la interconnexió dels registres de comptes bancaris, la proposta contra el blanqueig de capitals paquet legislatiu i el Directiva sobre la lluita contra la corrupció pel dret penal, which are essential in stepping up EU’s efforts to effectively fight the activities of organised crime groups across the EU. The Commission reiterates its commitment to work closely with the co-legislators to achieve this aim.

La Comissió també es compromet a llançar una convocatòria de propostes sobre la delinqüència organitzada en el marc del Fons de Seguretat Interior per un total de 20 milions d'euros a finals de 2023. L'Agència de Drogues de la UE està previst que entri en funcionament l'estiu de 2024.

Fons

The Commission is continuing to implement the EU Strategy to tackle Organised Crime 2021-2025 and the EU Drugs Strategy and Action Plan 2021-2025. In line with these strategies, the Commission has put forward legislative proposals to reinforce the rules to fight criminal networks, including the strengthening of the asset recovery and confiscation Directive and a package of legislative proposals to strengthen the EU’s anti-money laundering rules.

Moreover, law enforcement capabilities have been boosted with the reinforcement of Europol’s mandate. Finally, the EU has strengthened its support for the member states’ law enforcement authorities through the European Multidisciplinary Platform Against Crime Threats (EMPACT), which is now a permanent instrument, with reinforced funding.

Més informació

Comunicació sobre el full de ruta de la UE per lluitar contra el narcotràfic i el crim organitzat

Q & A

Full de dades

Lloc web de DG HOME sobre política de drogues

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències