Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

La Comissió estableix un nou full de ruta de la UE de mesures prioritàries per lluitar contra el crim organitzat i el narcotràfic

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió està adoptant un Full de carreteres de la UE intensificar la lluita contra el narcotràfic i les xarxes criminals, a partir de les iniciatives legislatives i operatives plantejades fins ara. El tràfic de drogues és una de les amenaces de seguretat més importants a què s'enfronta avui la UE. Les incautacions de cocaïna a la UE estan assolint nivells rècord, amb 303 tones decomissades només el 2021. Les activitats de les xarxes criminals han evolucionat en la seva escala, sofisticació i conseqüències violentes.

La lluita contra el crim organitzat i el tràfic de drogues és una prioritat per a la Unió Europea, els seus estats membres i els seus socis internacionals. Hem d'abordar les amenaces que ens enfrontem junts; és per això que la Comissió proposa al Parlament Europeu i al Consell que aprovin plenament les accions prioritàries i les mesures a mitjà i llarg termini establertes al full de ruta.  

Reforçar la resposta específica de la UE

Els èxits recents en la lluita de la UE contra les xarxes criminals mostren que la UE va pel bon camí per respondre a aquestes amenaces emergents. No obstant això, donada la naturalesa en constant evolució de les activitats delictives a tot el món, hi ha una necessitat constant d'adaptar i complementar la resposta col·lectiva de la UE. El full de ruta estableix accions concretes i específiques per tancar els buits emergents, amb 17 accions en quatre àmbits prioritaris:

  1. Una nova Aliança Europea de Ports augmentar la resiliència dels ports davant la infiltració criminal reforçant la tasca de les autoritats duaneres, les forces de l'ordre i els agents públics i privats dels ports de tota la UE. Per exemple, mitjançant l'escaneig i l'equip d'última generació.
  2. Desmantellament de xarxes criminals d'alt risc facilitant les investigacions financeres i digitals, cartografiant les xarxes criminals més grans, reforçant la cooperació entre fiscals i jutges especialitzats i fent ús de les alertes del Sistema d'Informació de Schengen (SIS).
  3. Mesures per prevenir el crim organitzat mitjançant l'intercanvi de bones pràctiques i orientació entre els estats membres per evitar la infiltració d'aquests grups en la societat i l'economia jurídica, evitar que els grups criminals reclutin joves i millorar la seguretat i la salut públiques, i per limitar de manera més eficaç l'accés als precursors de drogues.
  4. Treballar amb socis internacionals per fer front a l'amenaça mundial, inclòs mitjançant el reforç de l'intercanvi d'informació, les operacions conjuntes a les principals rutes del narcotràfic i l'enfortiment de l'aplicació de la llei i la cooperació judicial amb països no membres de la UE.

Treballar en la implementació completa del Estratègies de la UE contra la delinqüència organitzada i les drogues Si ha de continuar amb plena vigència per tots els agents rellevants, la Comissió es compromet a implementar aquestes accions addicionals durant el 2023 i el 2024, en estreta cooperació amb els Estats membres, les agències i els organismes de la UE.

Propers passos

La Comissió treballarà estretament amb els estats membres i els seus socis per assolir els objectius establerts en aquest full de ruta.

anunci

La Comissió convida el Parlament Europeu i el Consell a adoptar el Directiva sobre decomisament i recuperació d'actius, la revisió del Reglament de Prüm, les normes sobre la interconnexió dels registres de comptes bancaris, la proposta contra el blanqueig de capitals paquet legislatiu i el Directiva sobre la lluita contra la corrupció pel dret penal, que són essencials per intensificar els esforços de la UE per combatre eficaçment les activitats dels grups de crim organitzat a tota la UE. La Comissió reitera el seu compromís de treballar estretament amb els colegisladors per aconseguir aquest objectiu.

La Comissió també es compromet a llançar una convocatòria de propostes sobre la delinqüència organitzada en el marc del Fons de Seguretat Interior per un total de 20 milions d'euros a finals de 2023. L'Agència de Drogues de la UE està previst que entri en funcionament l'estiu de 2024.

Fons

La Comissió segueix aplicant l'estratègia de la UE per fer front a la delinqüència organitzada 2021-2025 i l'estratègia i el pla d'acció de la UE contra les drogues 2021-2025. D'acord amb aquestes estratègies, la Comissió ha presentat propostes legislatives per reforçar les normes de lluita contra les xarxes criminals, inclosa l'enfortiment de la Directiva de recuperació i confiscació d'actius i un paquet de propostes legislatives per reforçar les normes de la UE contra el blanqueig de capitals.

A més, s'han reforçat les capacitats d'aplicació de la llei amb el reforç del mandat d'Europol. Finalment, la UE ha reforçat el seu suport a les autoritats policials dels estats membres a través de la Plataforma Multidisciplinària Europea contra les Amenaces Criminales (EMPACT), que ara és un instrument permanent, amb un finançament reforçat.

Més informació

Comunicació sobre el full de ruta de la UE per lluitar contra el narcotràfic i el crim organitzat

Q & A

Full de dades

Lloc web de DG HOME sobre política de drogues

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències