Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió aprova un règim d'ajuda estatal finlandès de 66 milions d'euros per donar suport a la producció de metà i metanol renovables per afavorir la transició cap a una economia net zero

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat un pla finlandès de 66 milions d'euros per donar suport a la producció de metà i metanol renovables per afavorir la transició cap a una economia net zero. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal de crisi i transició, aprovat per la Comissió el dia 9 March 2023 donar suport a mesures en sectors clau per accelerar la transició verda i reduir la dependència dels combustibles. El nou Marc modifica i perllonga en part el Marc de crisi temporal, adoptat el 23 March 2022 per permetre als estats membres donar suport a l'economia en el context de la crisi geopolítica actual, ja modificada 20 juliol 2022 i en 28 octubre 2022.

En el marc del règim, que es finançarà íntegrament amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, l'ajuda es concretarà en subvencions directes cobrir els costos d'inversió. L'objectiu del programa és donar suport al desenvolupament de la producció de metà i metanol renovables, amb l'objectiu de fomentar la transició cap a una economia net zero.

La Comissió va comprovar que el règim finlandès s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal de crisi i transició. En particular, l'ajuda (i) s'atorgarà sobre la base d'un règim amb un volum de capacitat i pressupost estimats; (ii) l'import es fixarà administrativament a partir de les dades del cost d'inversió de cada projecte subvencionat, que no superarà el 45% dels costos d'inversió totals del projecte; i (iii) s'atorgarà abans del 31 de desembre de 2025. La Comissió va concloure que el règim és necessari, adequat i proporcionat per accelerar la transició verda i facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, que són importants per implementar la Pla REPower UE i la Pla Industrial Green Deal, en línia amb Article 107, apartat 3, lletra c), TFUE i les condicions establertes al Marc temporal de crisi i transició. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Es pot trobar més informació sobre el marc temporal de crisi i transició i altres accions adoptades per la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la guerra de Rússia contra Ucraïna i fomentar la transició cap a una economia net zero. aquí. La versió no confidencial de la resolució estarà disponible amb el número SA.105338 a la Registre d'ajudes estatals sobre la competència de la Comissió un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències