Connecteu-vos amb nosaltres

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió estableix accions per accelerar el desplegament de les xarxes elèctriques

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Les xarxes energètiques interconnectades i estables són l'eix vertebrador del mercat interior de l'energia de la UE i són clau per facilitar la transició verda. Per ajudar a lliurar el Acord Verd Europeu la Comissió proposa avui un Pla d'Acció per assegurar-nos que les nostres xarxes elèctriques funcionin de manera més eficient i es desplegaran més i més ràpidament. La Comissió ja ha establert un marc legal de suport per al desplegament de les xarxes elèctriques a tot Europa. Amb els mercats de la UE totalment integrats, una xarxa d'infraestructures modernitzada garantirà que els ciutadans i les empreses es puguin beneficiar d'una energia més barata i més neta.

Es preveu que el consum d'electricitat a la UE augmenti al voltant d'un 60% d'aquí a l'any 2030. Les xarxes hauran d'acomodar més sistema digitalitzat, descentralitzat i flexible amb milions de panells solars al terrat, bombes de calor i comunitats energètiques locals que comparteixen els seus recursos, més energies renovables offshore entrant en línia, més vehicles elèctrics per carregar i necessitats creixents de producció d'hidrogen. Amb el 40% de les nostres xarxes de distribució amb més de 40 anys d'antiguitat i la capacitat de transmissió transfronterera es duplicarà el 2030, 584 milions d'euros en inversions són necessaris.

Un Pla d'Acció per abordar els bauls que falten de la transició energètica neta

El Pla d'acció té com a objectiu abordar els principals reptes d'expansió, digitalització i millor ús de les xarxes de transport i distribució d'electricitat de la UE. Identifica accions concretes i fetes a mida per ajudar a desbloquejar la inversió necessària per posar al dia les xarxes elèctriques europees. Les accions se centren en la implementació i el lliurament ràpid per marcar la diferència en el temps per als nostres objectius de 2030:

  • Accelerant el implementació de Projectes d'Interès Comú i en desenvolupament nous projectes mitjançant una direcció política, un seguiment reforçat i més propostes;
  • Millora del planificació a llarg termini de les xarxes acomodar més demanda d'energies renovables i electrificades, inclòs l'hidrogen, al sistema energètic dirigint el treball dels operadors del sistema així com dels reguladors nacionals;
  • Introducció incentius reguladors a través d'orientacions sobre inversions anticipades i amb visió de futur i sobre el repartiment de costos transfronterers per a projectes offshore;
  • Incentivar un millor ús de les graelles amb transparència millorada i millora de les tarifes de la xarxa per a xarxes més intel·ligents, eficiència i tecnologies i solucions innovadores donant suport a la cooperació entre operadors de sistemes i recomanacions de l'Agència per a la Cooperació dels Reguladors de l'Energia (ACER);
  • Millora accés al finançament per a quadrícules projectes augmentant la visibilitat sobre les oportunitats dels programes de finançament de la UE, especialment per a les xarxes intel·ligents i la modernització de les xarxes de distribució;
  • Estimulant més ràpid permetent-ho per a quadrícules desplegament proporcionant suport tècnic a les autoritats i orientació sobre millor implicar les parts interessades i les comunitats;
  • Millorar i assegurar les cadenes de subministrament de la xarxa, inclòs l'harmonització dels requisits de fabricació de la indústria per a la connexió de generació i demanda.

Fons

La UE té una de les xarxes més extenses i resilients del món, que ofereix electricitat a milions de ciutadans. Els nostres mercats energètics ben interconnectats van demostrar ser un actiu important per garantir un subministrament estable durant la crisi energètica. La UE ha establert un marc legal per donar suport al desplegament de les xarxes, amb el Reglament TEN-E revisat, El Directiva revisada d'energia renovable i propostes per a Llei de la indústria Net Zero I a disseny reformat del mercat elèctric.

Per complir l'objectiu marcat en el Pla REPowerEU Per acabar amb les importacions de combustibles fòssils russos, i l'objectiu recentment acordat d'assolir una quota d'energia renovable del 42.5%, amb l'ambició del 45% per al 2030, la UE necessita xarxes actualitzades i una infraestructura energètica reforçada. El Pla d'acció de la UE per a les xarxes es va anunciar al Pla d'acció europeu d'energia eòlica presentat per la Comissió el mes passat. Segueix el primer Fòrum de Xarxes Elèctriques d'Alt Nivell que va ser acollit per la Xarxa Europea d'Operadors de Sistemes de Transmissió d'Electricitat (ENTSO-E) sota el patrocini de la Comissió Europea al setembre. 

anunci

El Pla d'Acció d'avui es presenta juntament amb la selecció de projectes clau d'infraestructures energètiques transfrontereres per al primera llista sindical de projectes d'interès comú i mutu que ajudarà a alinear la infraestructura energètica de la UE amb els seus objectius climàtics. També va acompanyat d'a Pacte pel compromís per garantir la participació àmplia de les parts interessades en el desenvolupament de xarxes.

Més informació

Preguntes i Respostes

Full de dades

Pla d'acció de la UE per a les xarxes

Les xarxes són la columna vertebral del nostre sistema energètic. El nostre Pla d'acció garantirà un millor suport a la planificació, desenvolupament i operació d'infraestructures, passos centrals per connectar les creixents fonts d'energia renovables d'Europa amb els usuaris finals que les necessitin, des de les llars fins als productors d'hidrogen. Mitjançant esforços concertats, podem desenvolupar una infraestructura energètica més eficient, més intel·ligent i més integrada, assegurant-nos així que proporcionem l'energia neta que necessitem per tenir èxit en la transició verda. Maroš Šefčovič, vicepresident executiu de Pacte Verd Europeu, Relacions Interinstitucionals i Prospectiva - 27/11/2023

Europa només garantirà la seva seguretat energètica i complirà les seves ambicions climàtiques si la nostra infraestructura elèctrica s'expandeix i evoluciona per adaptar-se a un sistema energètic descarbonitzat. Les xarxes han de ser un facilitador, no un coll d'ampolla en la transició energètica neta. D'aquesta manera podem integrar les grans quantitats d'energies renovables, vehicles elèctrics, bombes de calor i electròlitzadors que es necessiten per descarbonitzar la nostra economia. El Pla d'Acció d'avui obre l'escenari, i compte amb el suport de tots els actors del sector per ajudar a convertir el Pla en accions concretes. Kadri Simson, comissari d'Energia - 27/11/2023

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències