Connecteu-vos amb nosaltres

Consell Europeu

Bartjan Wegter esdevindrà el nou coordinador de la UE contra el terrorisme

COMPARTIR:

publicat

on

Bartjan Wegter va ser nomenat coordinador de la UE contra el terrorisme (EU CTC). El seu mandat de cinc anys començarà l'1 de març de 2024. Wegter succeeix a Ilkka Salmi, que ocupa el càrrec des de l'octubre de 2021.

Bartjan Wegter és un alt diplomàtic holandès, que fins al seu nomenament com a CTC de la UE va exercir de ministre plenipotenciari a la representació permanent del Regne dels Països Baixos davant l'OTAN. Llicenciat per la Universitat de Leyden i el Col·legi d'Europa, Wegter va ocupar diversos càrrecs multilaterals i relacionats amb la seguretat al llarg d'una carrera diplomàtica de 25 anys.

El coordinador de la UE contra el terrorisme és l'encarregat de coordinar el treball contra el terrorisme dins de la UE, vetllar per l'aplicació i l'avaluació de l'estratègia de la UE contra el terrorisme, integrar els aspectes interns i externs de la lluita contra el terrorisme i millorar la comunicació entre la UE i tercers. països.

Fons

Arran de l'atac terrorista de Madrid l'11 de març de 2004, el Consell Europeu va decidir establir el càrrec de coordinador de la UE contra el terrorisme.

El CTC de la UE ajuda a avançar en els esforços de la UE en la lluita contra el terrorisme. Informa al Consell i manté una visió general de tots els instruments de què disposa la UE amb l'objectiu d'informar al Consell de manera periòdica i garantir un seguiment efectiu de les decisions del Consell. Les seves tasques també inclouen:

  • presentar recomanacions polítiques i proposar àrees d'actuació prioritàries al Consell;
  • coordinar-se amb els òrgans preparatoris pertinents del Consell, així com amb la Comissió Europea, el Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) i els òrgans, oficines i agències de la UE pertinents;
  • garantir que la UE tingui un paper actiu en la lluita contra el terrorisme;
  • millorar la comunicació entre la UE i tercers països;
  • integrant els aspectes interns i externs de la lluita contra el terrorisme.

CV de Bartjan Wegter

anunci

Coordinador de la UE contra el terrorisme (informació de fons)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències