Connecteu-vos amb nosaltres

pressupost de la UE

Pressupost de la UE per al 2022: "La recuperació és la prioritat número u"

COMPARTIR:

publicat

on

La recuperació de la UE de la pandèmia de la Covid-19 és la prioritat del Parlament per al pressupost de la UE per a l'any vinent. Obteniu més informació a la nostra entrevista amb l'eurodiputat Karlo Ressler (A la foto).

Actualment, el Parlament està negociant el pressupost de la UE per al 2022 amb el Consell. Membre del PPE croat Ressler, que s'encarrega de guiar la legislació a través del Parlament, explica les prioritats del Parlament:

Quines són les prioritats del Parlament per al pressupost 2022 de la UE?

La prioritat número u és donar suport a la recuperació de la crisi del Covid-19 i també, i això està realment connectat, assentar les bases d'una Unió més resilient. Volem invertir en una economia vibrant per ajudar a les petites i mitjanes empreses i en l'ocupació, especialment per als joves. La segona prioritat seria continuar amb la transformació digital i verda. En tercer lloc, volem desenvolupar una unió forta i sana.

També volem centrar-nos específicament en la generació més jove i els nostres fills. Aquí Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat són potser els dos exemples més visibles, però al final la majoria dels nostres programes estan directament o indirectament centrats també en els joves.

És important ser realment forts i unificats aquí al Parlament, perquè així podrem obtenir millors resultats en les negociacions amb el Consell.

Com espereu que el pressupost acceleri la recuperació després de la pandèmia de la COVID-19?

Després de la crisi, hem de ser ambiciosos. Hem d'invertir. Aquesta és la idea bàsica. En termes pràctics, això vol dir invertir més i ajudar els que s'han vist més afectats. En aquest context, creiem en donar suport eficaç a les pimes d'arreu d'Europa. Això és una cosa bastant tangible.

anunci

Com pot ajudar el pressupost, per exemple, a abordar la situació a l'Afganistan que es va desenvolupar de sobte?

Intentem solucionar-ho invertint més en ajuda humanitària. Aquest era l'objectiu principal d'una de les esmenes més importants del Parlament Europeu. Crec que totes les institucions coincideixen que són evolució imprevista, que el món està canviant realment ràpidament i que no podem ignorar tots aquests canvis. Haurem de treballar estretament amb la Comissió i el Consell per intentar trobar una solució. Encara estem esperant una proposta real i concreta de la Comissió, però intentem abordar-la principalment a través d'una línia especial d'ajuda humanitària al poble afganès i als països veïns.

Aquest any ha estat testimoni de reptes imprevistos com l'actual pujada del preu de l'energia, l'Afganistan i els desastres ambientals. Cada cop és més complicat decidir sobre un pressupost anual de la UE, ja que s'han de deixar de banda molts diners per fer front a situacions inesperades?

Jo diria que sí. És difícil per a la UE quan tenim una pandèmia i és la crisi més gran de la nostra generació. Ens ha fet entendre que hem de ser més resistents. Hem d'estar preparats per actuar amb rapidesa i és impossible actuar ràpidament sense un finançament adequat.

Al mateix temps, esperem haver creat un pressupost fet a mida per a tothom: que abordi els problemes de totes les generacions, regions i sectors. Sabem que les conseqüències de la pandèmia han estat asimètriques i per això ha estat important traduir les nostres prioritats polítiques en xifres reals.

Per saber més 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències