Connecteu-vos amb nosaltres

Xipre

La Comissió aprova un pla xipriota de 2 milions d'euros per donar suport a les inversions privades en pimes innovadores

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, un pla xipriota estimat en 2 milions d'euros per donar suport a les inversions privades en petites i mitjanes empreses innovadores (PIME). La mesura contribueix a la implementació de Pla de Recuperació i Resiliència de Xipre ("RRP"), tal com l'ha avaluat positivament la Comissió i tal com va adoptar el Consell, en el context del Mecanisme de recuperació i resiliència ("FRR").

El suport es concretarà en una desgravació de l'impost sobre la renda a favor dels inversors privats, tant persones físiques com inversores empresarials, que decideixen invertir en pimes innovadores en fase inicial. Els inversors que financen les empreses elegibles poden rebre una desgravació fiscal de fins a un 30% de l'import invertit, amb un límit global d'aquesta desgravació fiscal que no pot superar el 50% de la seva base imposable total, fins a un màxim de 150,000 € anuals i de 750,000 euros en un termini de cinc anys des de la inversió.

El règim estarà vigent fins al 31 de desembre de 2023. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes de la UE sobre ajudes estatals, i en particular Article 107, apartat 3, lletra c), de el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, que permet als Estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en determinades condicions, així com en virtut del Directrius de finançament de riscos 2021.

Aquesta és la primera decisió que s'adopta en virtut d'aquestes directrius recentment revisades. La Comissió considera que l'incentiu fiscal és un instrument necessari i adequat per fomentar el mercat de capital risc poc desenvolupat a Xipre. A més, la Comissió va comprovar que l'ajuda serà proporcionada, és a dir, limitada al mínim necessari, gràcies als límits esmentats anteriorment. La Comissió va concloure que els efectes positius del règim en el finançament de riscos addicionals a les pimes innovadores de Xipre superen qualsevol possible distorsió de la competència i del comerç que el suport produeixi. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

La Comissió avalua de manera prioritària les mesures que impliquen ajudes estatals contingudes en els plans nacionals de recuperació presentats en el context del RRF i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid del RRF. La versió no confidencial de la resolució estarà disponible amb el número d'expedient SA.63127 a la Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competició Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències