Connecteu-vos amb nosaltres

Luxemburg

La Comissió aprova un pla luxemburguès de 40 milions d'euros en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència per donar suport al desplegament d'infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, un pla de 40 milions d'euros per donar suport al desenvolupament d'infraestructures de recàrrega privades i accessibles al públic a Luxemburg. El pla forma part del pla integral de Luxemburg per desenvolupar una xarxa integrada d'infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics de carretera a nivell nacional. Això fomentarà l'ús d'aquests vehicles, contribuint a la reducció de CO2 i les emissions contaminants del transport per carretera, així com a la millora de la qualitat de l'aire. El pla estarà finançat en part pel Mecanisme de recuperació i resiliència ('RRF'), després de l'avaluació positiva de la Comissió del pla de recuperació i resiliència luxemburguesa i la seva adopció pel Consell.ella.

El règim consta de tres mesures: (i) ajuts a la inversió a empreses per a la construcció o ampliació d'infraestructures de recàrrega d'accés públic o privades; (ii) ajuts a la inversió a les petites i mitjanes empreses (pimes) per a la construcció o ampliació d'infraestructures privades de recàrrega; i (iii) l'adaptació del sistema de finançament de les infraestructures públiques de recàrrega a Luxemburg i les mesures per facilitar la cessió de les infraestructures públiques de recàrrega, actualment propietat dels gestors del sistema de distribució elèctrica, a un tercer, que serà seleccionat mitjançant un procediment de licitació.

La Comissió va avaluar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals i, en particular, segons Article 107 (3) (c) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, que permet als estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en determinades condicions, així com en virtut del Directrius sobre ajudes estatals per al clima, la protecció del medi ambient i l'energia. La Comissió considera que la mesura fomentarà l'adopció d'infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics, contribuint així a la reducció de CO2 i emissions contaminants, d'acord amb els objectius ambientals i climàtics de la UE i els objectius establerts per Acord Verd Europeu.

A més, la Comissió va constatar que l'ajuda es limitarà al mínim necessari, ja que s'atorgarà mitjançant un procés selectiu de concurrència competitiva, i que es disposaran de les garanties necessàries. La Comissió va concloure que els efectes positius del sistema sobre els objectius mediambientals i climàtics de la UE superen qualsevol possible distorsió de la competència i del comerç provocada pel suport. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

La Comissió avalua de manera prioritària les mesures que impliquen ajudes estatals contingudes en els plans nacionals de recuperació presentats en el context del RRF i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid del RRF. La versió no confidencial de la resolució estarà disponible amb el número d'expedient SA.62131 a la Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències